Doorgaan naar hoofdcontent

Amandel Parmezaan / Almond Parmesan

Amandel Parmezaan is iets wat altijd in de vegan ijskast aanwezig moet zijn. Vegan Parmezaan is veelzijdig in gebruik en is een lange tijd houdbaar.

Yanni’s amandel Parmezaan is gemakkelijk te maken en bevat slechts drie ingrediënten; gerookte amandelen, sesamzaad voor een beetje structuur, en edelgist voor het “kaas” smaakje.
De Parmezaan is hartig en vol van smaak en bevat bovendien nog gezonde voedingsstoffen ook.

Gebruik de amandel Parmezaan over pasta’s, pizza, salades, burgers en overal waar je een hartig “kaas” smaakje wil.

De amandel Parmezaan is allergie vriendelijk en geschikt voor mensen op een glutenvrij dieet.


Amandel Parmezaan

veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
⅔ cup/100 gram gerookte amandelen
¼ cup/34 gram sesamzaad (blank of geroosterd)
¼ cup/12 gram edelgist

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de keukenrobot of blender. Pulseer het tot je een korrelig geheel bekomt (een paar kleine stukjes zijn ok).
Bewaar in een goed afgesloten (glazen) potje in de ijskast.
De Parmezaan blijft een aantal maanden goed.
Gebruik over pasta, pizza,  salades, in burgers… overal waar je Parmezaan wil gebruiken!

Almond Parmesan
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
⅔ cup/100 grams smoked almonds
¼ cup/34 grams sesame seeds (natural or toasted)
¼ cup/12 grams nutritional yeast

Instructions:
Add the ingredients to a food processor or blender. Pulse until you get a fine meal (a few small bits are ok).
Store in an airtight container or glass jar in the fridge. The Parmesan will keep for several months.
Use over pasta, pizza, salads, burgers…anywhere you want to use Parmesan cheese!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…