Doorgaan naar hoofdcontent

Boekweit-Banaan Pannenkoekjes / Buckwheat Banana Pancakes

In het weekend mag het ontbijt soms al eens wat meer zijn dan havermout of weer dat kommetje fruit. Pancakes bieden een leuke afwisseling.

Als kind at ik niet graag pannenkoeken, nu nog niet trouwens. Eén uitzondering op de regel; pancakes Amerikaanse stijl.
Dikke luchtige pannenkoekjes, afgewerkt met maple siroop en fruit… Voor mij het ideale weekend ontbijt.

Vandaag pancakes gemaakt op basis van boekweitbloem, dit maakt ze nog glutenvrij ook. De pancakes krijgen binding en smaak door er geplette banaan aan toe te voegen.
Nu enkel nog overgieten met maple siroop, want eerlijk wat zijn nu pancakes zonder maple siroop?


Enjoy & have a good weekend!

Boekweit-Banaan Pannenkoekjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 5 à 6 kleine pannenkoekjes*:
Ingrediënten:
Neutrale olie om te bakken
¼ cup/50 gram (volkoren) boekweitmeel
1 eetlepel/10 gram maïzena
½ theelepel bakpoeder
3 eetlepels/25 gram rijpe banaan, geplet
¼ cup/60 milliliter amandelmelk + extra indien nodig
1 eetlepel agave of maple siroop
½ theelepel vanille extract
Extra:
Banaan, in schijfjes
Maple siroop om te serveren

Bereidingswijze:
Meng het boekweitmeel, maïzena en bakpoeder in een kom.
Plet de banaan en meng met de amandelmelk, agavesiroop en vanille extract.
Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
Laat het beslag vijf minuten staan. Voeg indien nodig extra amandelmelk toe. Het beslag moet een dikke consistentie hebben.
Verhit een antiaanbakpan over medium hitte. Vet lichtjes in met olie.
Schep of giet een paar eetlepels tot ¼ cup (afhankelijk van de gewenste grootte) van het beslag in de pan.
Bak de pannenkoekjes tot er luchtbelletjes verschijnen. Draai de pannenkoekjes om en bak nog een paar minuutjes of tot licht goudkleurig.
Stapel de pannenkoekjes en serveer met banaanschijfjes en maple siroop!
*Het recept kan makkelijk verdubbeld worden.



Buckwheat Banana Pancakes
vegan, gluten free, soy free

For 5-6 small pancakes :
Neutral oil for frying
¼ cup/50 gram buckwheat flour
1 tbsp/10 gram corn starch
½ tsp baking powder
3 tbsp ripe banana, mashed
¼ cup/60 millilitre almond milk + extra if needed
1 tbsp agave or maple syrup
½ tsp vanilla extract
For serving:
Banana slices
Maple syrup

Instructions:
In a small bowl mix buckwheat flour, corn starch and baking powder.
Mash the banana. Mix the almond milk, agave or maple syrup, vanilla extract and mashed banana.
Combine wet and dry ingredients. Let the batter sit for five minutes.
Add extra almond milk if needed. The batter should be thick in consistency.
Heat a non-stick pan over medium heat and lightly grease with oil.
Scoop or pour a couple tbsp to ¼ cup of batter (depending on the desired size) into the pan.
Bake the pancakes until many bubbles appear. Flip and bake for another minute or until golden.
Stack the pancakes and serve with banana slices and maple syrup!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…