Doorgaan naar hoofdcontent

Cappuccino Havermout - Cappuccino Oatmeal

Havermout, mmm. Een verwarmende kom vol goeds om de dag mee te starten.

Havermoutpap hoeft helemaal niet saai of ouderwets te zijn. Door smaken en toppings toe te voegen kan een kommetje pap zelfs helemaal hip worden. 
Probeer je havermout ook eens op een andere manier te presenteren, zo lijkt het zelfs bijna een dessert.

Dit recept is gebaseerd op, wel ja... een cappuccino. 
De havermoutpap heeft een aangenaam koffiearoma en wordt afgewerkt met yoghurt of indien je all the way wil gaan kokosslagroom. Nog wat verse frambozen en cacao poeder en je cappuccino ontbijt staat in geen tijd op tafel.

Bovendien geeft havermout je voor een lange tijd energie en een goed gevuld gevoel.

Have a good day!

Cappuccino Havermout

vegan, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)
1 cup/250 milliliter amandelmelk + extra indien nodig
1 theelepel espressopoeder (gebruik meer of minder naargelang de gewenste sterkte van koffiesmaak)
1 eetlepel agave of maple siroop (of naar smaak)
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt) of kokosslagroom
Verse frambozen
Cacao poeder om te bestuiven

Bereidingswijze:
Combineer havermout, amandelmelk, espressopoeder en zoetstof in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.* Voeg indien nodig extra melk toe.
Giet de havermout in een kom of hoog glas.
Werk af met de yoghurt of kokosslagroom en frambozen.
Bestuif met cacao poeder.
Neem een lepel en eet!

*Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.


Cappuccino Oatmeal

vegan, gluten free, soy free

Ingredients :
For the oatmeal :
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)
1 cup/250 millilitre almond milk + extra if needed
1 tsp espresso powder (use more or less depending on the desired coffee taste)
1 tbsp agave or maple syrup (or to taste)
For decoration :
3 tot 4 tbsp coconut yoghurt or coconut whip
Fresh raspberries
Cocoa powder for dusting

Instructions :
Combine oats, almond milk, espresso powder and sweetener in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.* Add more milk if needed.
Pour the oatmeal in a glass or bowl.
Top with yoghurt or coconut whip and raspberries.
Dust with cocoa powder.
Grab a spoon and dig in !
*Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…