Doorgaan naar hoofdcontent

Cappuccino Havermout - Cappuccino Oatmeal

Havermout, mmm. Een verwarmende kom vol goeds om de dag mee te starten.

Havermoutpap hoeft helemaal niet saai of ouderwets te zijn. Door smaken en toppings toe te voegen kan een kommetje pap zelfs helemaal hip worden. 
Probeer je havermout ook eens op een andere manier te presenteren, zo lijkt het zelfs bijna een dessert.

Dit recept is gebaseerd op, wel ja... een cappuccino. 
De havermoutpap heeft een aangenaam koffiearoma en wordt afgewerkt met yoghurt of indien je all the way wil gaan kokosslagroom. Nog wat verse frambozen en cacao poeder en je cappuccino ontbijt staat in geen tijd op tafel.

Bovendien geeft havermout je voor een lange tijd energie en een goed gevuld gevoel.

Have a good day!

Cappuccino Havermout

vegan, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)
1 cup/250 milliliter amandelmelk + extra indien nodig
1 theelepel espressopoeder (gebruik meer of minder naargelang de gewenste sterkte van koffiesmaak)
1 eetlepel agave of maple siroop (of naar smaak)
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt) of kokosslagroom
Verse frambozen
Cacao poeder om te bestuiven

Bereidingswijze:
Combineer havermout, amandelmelk, espressopoeder en zoetstof in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.* Voeg indien nodig extra melk toe.
Giet de havermout in een kom of hoog glas.
Werk af met de yoghurt of kokosslagroom en frambozen.
Bestuif met cacao poeder.
Neem een lepel en eet!

*Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.


Cappuccino Oatmeal

vegan, gluten free, soy free

Ingredients :
For the oatmeal :
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)
1 cup/250 millilitre almond milk + extra if needed
1 tsp espresso powder (use more or less depending on the desired coffee taste)
1 tbsp agave or maple syrup (or to taste)
For decoration :
3 tot 4 tbsp coconut yoghurt or coconut whip
Fresh raspberries
Cocoa powder for dusting

Instructions :
Combine oats, almond milk, espresso powder and sweetener in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.* Add more milk if needed.
Pour the oatmeal in a glass or bowl.
Top with yoghurt or coconut whip and raspberries.
Dust with cocoa powder.
Grab a spoon and dig in !
*Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…