Doorgaan naar hoofdcontent

Chinese Vijfkruiden Tofu met Noedels / Chinese Five Spice Tofu with Noodles

Vandaag een receptje voor een simpele kom noedels.

De smaak wordt bepaald door de krokant gebakken tofu met Chinees vijfkruidenpoeder. Een beetje groenten en noedels erbij en je instant noedels zijn klaar. 
Veel beter toch dan afhaal, niet? En waarschijnlijk nog sneller ook!

Chinese Vijfkruiden Tofu met Noedels
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Ingrediënten:
Voor twee personen:
250 gram tofu, geperst & in blokjes
2 theelepels rijstbloem
¾ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook, gehakt
3 centimeter gember, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 paksoi, in stukken
1 eetlepel lichte sojasaus of tamari
1 eetlepel mirin
½ theelepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
4 lente-uitjes, in ringetjes
Boekweit noedels (of noedels naar keuze) voor twee personen

Bereidingswijze:
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de rijstbloem met het vijfkruidenpoeder. Schep de tofublokjes erdoor tot deze helemaal bedekt zijn.
Verhit een wok en giet er een eetlepel olie in. Bak de tofu rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de wok en zet opzij.
Verhit opnieuw een eetlepel olie en roerbak de paprika, paksoi, gember en knoflook beetgaar.
Doe de tofublokjes terug in de wok en roer de sojasaus of tamari, mirin, rijstazijn en sesamolie erdoor. Laat een paar minuten sudderen.
Roer de noedels erdoor en warm door.
Serveer warm en garneer met de lente-ui.


Chinese Five Spice Tofu with Noodles
vegan, gluten free, nut free

Ingredients:
Serves 2:
250 grams tofu, pressed and cubed
2 tsp rice flour
¾ tsp five spice
Oil for frying
2 cloves garlic, minced
3 cm ginger, chopped
1 red pepper, cut in strips
1 bok choi, chopped
1 tbsp light soy sauce or tamari
1 tbsp mirin
½ tsp Chinese rice wine
1 tsp sesame oil
4 spring onions, in rings
Buckwheat noodles (or noodles of choice) for two

Instructions:
Cook the noodles according to package instructions.
Mix the rice flour and five spice. Cover the tofu cubes with the mixture.
Heat a tbsp of oil in a wok and bake the tofu until golden. Set aside.
Heat another tbsp of oil and stir-fry the paprika, bok choi, ginger and garlic until al dente.
Add the tofu cubes, soy sauce or tamari, mirin, rice vinegar and sesame oil and simmer for a couple minutes.
Mix in the noodles.

Garnish with spring onions and serve hot.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…