Doorgaan naar hoofdcontent

Chinese Vijfkruiden Tofu met Noedels / Chinese Five Spice Tofu with Noodles

Vandaag een receptje voor een simpele kom noedels.

De smaak wordt bepaald door de krokant gebakken tofu met Chinees vijfkruidenpoeder. Een beetje groenten en noedels erbij en je instant noedels zijn klaar. 
Veel beter toch dan afhaal, niet? En waarschijnlijk nog sneller ook!

Chinese Vijfkruiden Tofu met Noedels
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Ingrediënten:
Voor twee personen:
250 gram tofu, geperst & in blokjes
2 theelepels rijstbloem
¾ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook, gehakt
3 centimeter gember, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 paksoi, in stukken
1 eetlepel lichte sojasaus of tamari
1 eetlepel mirin
½ theelepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
4 lente-uitjes, in ringetjes
Boekweit noedels (of noedels naar keuze) voor twee personen

Bereidingswijze:
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de rijstbloem met het vijfkruidenpoeder. Schep de tofublokjes erdoor tot deze helemaal bedekt zijn.
Verhit een wok en giet er een eetlepel olie in. Bak de tofu rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de wok en zet opzij.
Verhit opnieuw een eetlepel olie en roerbak de paprika, paksoi, gember en knoflook beetgaar.
Doe de tofublokjes terug in de wok en roer de sojasaus of tamari, mirin, rijstazijn en sesamolie erdoor. Laat een paar minuten sudderen.
Roer de noedels erdoor en warm door.
Serveer warm en garneer met de lente-ui.


Chinese Five Spice Tofu with Noodles
vegan, gluten free, nut free

Ingredients:
Serves 2:
250 grams tofu, pressed and cubed
2 tsp rice flour
¾ tsp five spice
Oil for frying
2 cloves garlic, minced
3 cm ginger, chopped
1 red pepper, cut in strips
1 bok choi, chopped
1 tbsp light soy sauce or tamari
1 tbsp mirin
½ tsp Chinese rice wine
1 tsp sesame oil
4 spring onions, in rings
Buckwheat noodles (or noodles of choice) for two

Instructions:
Cook the noodles according to package instructions.
Mix the rice flour and five spice. Cover the tofu cubes with the mixture.
Heat a tbsp of oil in a wok and bake the tofu until golden. Set aside.
Heat another tbsp of oil and stir-fry the paprika, bok choi, ginger and garlic until al dente.
Add the tofu cubes, soy sauce or tamari, mirin, rice vinegar and sesame oil and simmer for a couple minutes.
Mix in the noodles.

Garnish with spring onions and serve hot.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…