Doorgaan naar hoofdcontent

Humus - Citroen Pasta met Courgette en Dille / Humus-Pasta with Zucchini and Dill

Pasta… houden we niet allemaal van een goed bord pasta.
Voor mij is pasta zo een van die dingen voor als het net even wat sneller moet gaan.

Het idee voor dit recept komt letterlijk uit mijn ijskast. Restwaarde: een courgette, een restje humus, een citroen en een verse dille.
Dit recept combineert alles tot een smaakvol geheel waar alles in zit wat een goede maaltijd nodig heeft.

En bovendien kan de pasta in ongeveer twintig minuten op tafel staan.

Humus - Citroen Pasta met Courgette en Dille

vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor twee porties:
Ingrediënten:
Volkoren Penne of glutenvrije pasta voor twee personen
Olijfolie om te bakken
2 kleine of 1 grote courgette, gesneden in vorm naar keuze
2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt
½ cup humus (zelfgemaakt of gekocht)
1 citroen, zeste & sap
2 theelepels bouillonpoeder (of naar smaak) (glutenvrij indien nodig)
½ cup dille, fijngesneden
Peper, naar smaak
Amandel Parmezaan (optioneel)

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een deel van het kookvocht.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak hierin de courgettes.
Voeg als deze gaar zijn de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Zet het vuur laag en roer de humus, het citroensap + zeste en het bouillonpoeder erdoor. Voeg zoveel pastawater toe als nodig om een romige en gebonden saus te bekomen (ongeveer ¼-½ cup). Kook even door. Breng op smaak met peper.
Meng de gekookte pasta door de saus.
Draai het vuur uit en roer de verse kruiden erdoor.
Serveer met amandel Parmezaan.

Variaties:
Gebruik platte peterselie in plaats van dille.



Humus-Lemon Pasta with Zucchini and Dill
vegan, gluten free, soy free

Serves 2:
Ingredients:
Whole wheat pasta or gluten for pasta for two
Olive oil for frying
2 small or 1 large zucchini, sliced
2 to 3 cloves garlic
½ cup humus (homemade or store-bought)
1 lemon, zeste and juice
2 tsp stock powder (or to taste) (gluten free if needed)
½ cup dill, chopped
Pepper, to taste
Almond Parmesan (optional)

Instructions:
Cook the pasta according to package instructions. Reserve some of the cooking water.
Meanwhile heat olive oil in a wok or pan and stir fry the zucchini.
Add the garlic and cook for another minute.
Turn down the heat and stir in the humus, lemon juice + zeste and the stock powder. Add as much of the cooking water to become a creamy sauce (about ¼-½ cup). Cook for another minute and season with pepper.
Add the pasta to the sauce.
Turn of the heat and stir in the dill.
Serve with almond Parmesan.

Variations:
Use flat leave parsley instead of dill.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…