Doorgaan naar hoofdcontent

Humus - Citroen Pasta met Courgette en Dille / Humus-Pasta with Zucchini and Dill

Pasta… houden we niet allemaal van een goed bord pasta.
Voor mij is pasta zo een van die dingen voor als het net even wat sneller moet gaan.

Het idee voor dit recept komt letterlijk uit mijn ijskast. Restwaarde: een courgette, een restje humus, een citroen en een verse dille.
Dit recept combineert alles tot een smaakvol geheel waar alles in zit wat een goede maaltijd nodig heeft.

En bovendien kan de pasta in ongeveer twintig minuten op tafel staan.

Humus - Citroen Pasta met Courgette en Dille

vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor twee porties:
Ingrediënten:
Volkoren Penne of glutenvrije pasta voor twee personen
Olijfolie om te bakken
2 kleine of 1 grote courgette, gesneden in vorm naar keuze
2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt
½ cup humus (zelfgemaakt of gekocht)
1 citroen, zeste & sap
2 theelepels bouillonpoeder (of naar smaak) (glutenvrij indien nodig)
½ cup dille, fijngesneden
Peper, naar smaak
Amandel Parmezaan (optioneel)

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een deel van het kookvocht.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak hierin de courgettes.
Voeg als deze gaar zijn de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Zet het vuur laag en roer de humus, het citroensap + zeste en het bouillonpoeder erdoor. Voeg zoveel pastawater toe als nodig om een romige en gebonden saus te bekomen (ongeveer ¼-½ cup). Kook even door. Breng op smaak met peper.
Meng de gekookte pasta door de saus.
Draai het vuur uit en roer de verse kruiden erdoor.
Serveer met amandel Parmezaan.

Variaties:
Gebruik platte peterselie in plaats van dille.



Humus-Lemon Pasta with Zucchini and Dill
vegan, gluten free, soy free

Serves 2:
Ingredients:
Whole wheat pasta or gluten for pasta for two
Olive oil for frying
2 small or 1 large zucchini, sliced
2 to 3 cloves garlic
½ cup humus (homemade or store-bought)
1 lemon, zeste and juice
2 tsp stock powder (or to taste) (gluten free if needed)
½ cup dill, chopped
Pepper, to taste
Almond Parmesan (optional)

Instructions:
Cook the pasta according to package instructions. Reserve some of the cooking water.
Meanwhile heat olive oil in a wok or pan and stir fry the zucchini.
Add the garlic and cook for another minute.
Turn down the heat and stir in the humus, lemon juice + zeste and the stock powder. Add as much of the cooking water to become a creamy sauce (about ¼-½ cup). Cook for another minute and season with pepper.
Add the pasta to the sauce.
Turn of the heat and stir in the dill.
Serve with almond Parmesan.

Variations:
Use flat leave parsley instead of dill.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…