Doorgaan naar hoofdcontent

Kokosslagroom / Coconut Whip

Kokosslagroom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
1 blik volle kokosmelk*
Zoetmiddel naar keuze:
agavesiroop, maple siroop, vegan poedersuiker, stevia
Andere toevoegingen:
Zaadjes van een vanillestokje of vanillepoeder of vanille-extract,
cacaopoeder, espressopoeder…

Bereidingswijze:
Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast.
Draai het blik voorzichtig ondersteboven en giet het kokosvocht af.
Doe de kokosroom in een kom en klop deze luchtig met de keukenmachine of handmixer.
Voeg naar keuze zoetstof, vanille of andere smaakmakers toe.
Bewaar enkele dagen in de ijskast.

Nota:
Voor het kloppen van kokos slagroom, heb je kokosmelk nodig met een hoog vetgehalte, dus geen light. Nadat het blik een nacht in de ijskast heeft gestaan is de kokosmelk verdeeld in twee fasen, namelijk kokosroom en kokoswater.
Voor de kokosslagroom heb je enkel de room nodig.
Gebruik het kokosvocht in smoothies, curry’s…

Coconut Whip
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
1 tin of full fat coconut milk
Sweetener of choice:
Agave, maple syrup, vegan icing sugar, stevia
Other flavour additions:
Seeds of 1 vanilla pod or vanilla powder or vanilla extract, cocoa powder, espresso powder

Instructions:
Place a tin of coconut milk in the fridge overnight.
Gently turn the tin upside down. Open the tin and drain the liquid.
Add the coconut cream to a bowl and beat until light and fluffy using a hand mixer or kitchen machine.
Add sweetener of choice, vanilla or other flavour additions.
Store in the fridge for a couple days.

Note:
For coconut whip you need coconut milk with a high fat content, not light. After cooling the coconut milk is divided into 2 parts, coconut cream and coconut water.
For coconut whip you only need the cream.
Use the coconut water for smoothies, curry’s…

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…