Doorgaan naar hoofdcontent

Kokosslagroom / Coconut Whip

Kokosslagroom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
1 blik volle kokosmelk*
Zoetmiddel naar keuze:
agavesiroop, maple siroop, vegan poedersuiker, stevia
Andere toevoegingen:
Zaadjes van een vanillestokje of vanillepoeder of vanille-extract,
cacaopoeder, espressopoeder…

Bereidingswijze:
Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast.
Draai het blik voorzichtig ondersteboven en giet het kokosvocht af.
Doe de kokosroom in een kom en klop deze luchtig met de keukenmachine of handmixer.
Voeg naar keuze zoetstof, vanille of andere smaakmakers toe.
Bewaar enkele dagen in de ijskast.

Nota:
Voor het kloppen van kokos slagroom, heb je kokosmelk nodig met een hoog vetgehalte, dus geen light. Nadat het blik een nacht in de ijskast heeft gestaan is de kokosmelk verdeeld in twee fasen, namelijk kokosroom en kokoswater.
Voor de kokosslagroom heb je enkel de room nodig.
Gebruik het kokosvocht in smoothies, curry’s…

Coconut Whip
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
1 tin of full fat coconut milk
Sweetener of choice:
Agave, maple syrup, vegan icing sugar, stevia
Other flavour additions:
Seeds of 1 vanilla pod or vanilla powder or vanilla extract, cocoa powder, espresso powder

Instructions:
Place a tin of coconut milk in the fridge overnight.
Gently turn the tin upside down. Open the tin and drain the liquid.
Add the coconut cream to a bowl and beat until light and fluffy using a hand mixer or kitchen machine.
Add sweetener of choice, vanilla or other flavour additions.
Store in the fridge for a couple days.

Note:
For coconut whip you need coconut milk with a high fat content, not light. After cooling the coconut milk is divided into 2 parts, coconut cream and coconut water.
For coconut whip you only need the cream.
Use the coconut water for smoothies, curry’s…

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…