Doorgaan naar hoofdcontent

Linzen-Tomatensoep met Kokosmelk / Lentil-Tomato Soup with Coconut Milk

Soms is al wat je nodig hebt een lekkere dampende kom soep. Het kan dan maar beter een ongelooflijke goede soep zijn, toch?

En jawel, dit is heus niet het eerste recept van linzensoep online. Maar wat is nu een blog over veganistisch eten zonder linzensoep?

Deze linzen-tomatensoep met kokosmelk is gemaakt met ingrediënten die voorradig zijn in de kast en snel te maken.
De linzen maken de maken de soep voedzaam en vullend. De kruiden geven er een extra toets aan zonder overheersend te zijn. En om het geheel af te werken een vleugje kokosmelk.
Een kom van deze soep op een koude dag en je bent helemaal opgewarmd. Dus, iedereen aan de linzensoep!


Have a nice soup day!

Linzen-Tomatensoep met Kokosmelk

veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
Neutrale olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
4 tomaten, in grove stukken (of 1 blik tomaten)
1 blikje/70 gram tomatenpuree
½ cup/150 gram rode linzen, gewassen & uitgelekt
¾ theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
4 cups/940 milliliter groentebouillon Glutenvrij indien nodig)
½ cup/120 milliliter kokosmelk
Peper & zout, naar smaak
Afwerking: (optioneel)
Gehakte koriander of platte peterselie
Citroenschijfjes

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook glazig.
Voeg linzen, tomaten, tomatenpuree, komijn- en korianderpoeder toe en laat een paar minuten meestoven.
Giet de bouillon erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat een twintigtal minuten koken.
Schenk de kokosmelk bij de soep en mix glad met een staafmixer of blender.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk de soep af met gehakte koriander of platte peterselie en citroenschijfjes indien gewenst.

Lentil-Tomato Soup with Coconut Milk
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
Neutral oil for frying
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
4 tomatoes, chopped (or 1 tin of tomatoes)
1 tin/70 grams tomato puree
½ cup/150 grams red lentils, washed & drained
¾ tsp coriander powder
1 tsp cumin powder
4 cups/940 millilitre veggie stock (GF if needed)
½ cup/240 millilitre coconut milk
Pepper & salt, to taste
Garnish: (optional)
Chopped coriander or flat leave parsley
Lemon wedges

Instructions:
In a pot heat the oil. Stew the onion and garlic until translucent.
Add lentils, tomatoes, tomato puree, cumin and coriander powder and simmer for a couple minutes.
Pour over stock and bring to a boil. Reduce the heat and simmer for twenty minutes.
Add the coconut milk and blend until smooth.
Season with pepper and salt.
Garnish with chopped coriander or flat leave parsley and lemon wedges if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…