Doorgaan naar hoofdcontent

Linzen-Tomatensoep met Kokosmelk / Lentil-Tomato Soup with Coconut Milk

Soms is al wat je nodig hebt een lekkere dampende kom soep. Het kan dan maar beter een ongelooflijke goede soep zijn, toch?

En jawel, dit is heus niet het eerste recept van linzensoep online. Maar wat is nu een blog over veganistisch eten zonder linzensoep?

Deze linzen-tomatensoep met kokosmelk is gemaakt met ingrediënten die voorradig zijn in de kast en snel te maken.
De linzen maken de maken de soep voedzaam en vullend. De kruiden geven er een extra toets aan zonder overheersend te zijn. En om het geheel af te werken een vleugje kokosmelk.
Een kom van deze soep op een koude dag en je bent helemaal opgewarmd. Dus, iedereen aan de linzensoep!


Have a nice soup day!

Linzen-Tomatensoep met Kokosmelk

veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
Neutrale olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
4 tomaten, in grove stukken (of 1 blik tomaten)
1 blikje/70 gram tomatenpuree
½ cup/150 gram rode linzen, gewassen & uitgelekt
¾ theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
4 cups/940 milliliter groentebouillon Glutenvrij indien nodig)
½ cup/120 milliliter kokosmelk
Peper & zout, naar smaak
Afwerking: (optioneel)
Gehakte koriander of platte peterselie
Citroenschijfjes

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook glazig.
Voeg linzen, tomaten, tomatenpuree, komijn- en korianderpoeder toe en laat een paar minuten meestoven.
Giet de bouillon erover en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat een twintigtal minuten koken.
Schenk de kokosmelk bij de soep en mix glad met een staafmixer of blender.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk de soep af met gehakte koriander of platte peterselie en citroenschijfjes indien gewenst.

Lentil-Tomato Soup with Coconut Milk
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
Neutral oil for frying
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
4 tomatoes, chopped (or 1 tin of tomatoes)
1 tin/70 grams tomato puree
½ cup/150 grams red lentils, washed & drained
¾ tsp coriander powder
1 tsp cumin powder
4 cups/940 millilitre veggie stock (GF if needed)
½ cup/240 millilitre coconut milk
Pepper & salt, to taste
Garnish: (optional)
Chopped coriander or flat leave parsley
Lemon wedges

Instructions:
In a pot heat the oil. Stew the onion and garlic until translucent.
Add lentils, tomatoes, tomato puree, cumin and coriander powder and simmer for a couple minutes.
Pour over stock and bring to a boil. Reduce the heat and simmer for twenty minutes.
Add the coconut milk and blend until smooth.
Season with pepper and salt.
Garnish with chopped coriander or flat leave parsley and lemon wedges if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…