Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoen-Chocolade Chip Muffins / Pumpkin-Chocolate Chip Muffins

Er was dit weekend storm in het land (je hebt het misschien ook wel opgemerkt?!), voor mij het ideale moment om de keuken in te duiken. En omdat de vorige cakejes op mijn blog zo’n succes bleken te zijn, heb ik deze keer muffins met pompoen en chocolade chips gemaakt.

De muffins kwamen perfect uit oven. Ze zijn luchtig en zacht van textuur, met een milde pompoensmaak, chocolade stukjes (en ik ken maar weinig mensen die geen chocolade lusten) en een lichte noot van kaneel. En als je nog even in sinterklaas / speculaas stemming wil blijven, kan je natuurlijk ook speculaaskruiden gebruiken.
En als bonus een huis gevuld met de geur van vers gebak!

En naar gewoonte zijn de muffins simpel en snel te maken!


Pompoen-Chocolade Chip Muffins
veganistisch, sojavrij, laag vetgehalte

Voor 6 à 7 cup cakes:
Ingrediënten:
Droog:
¾ cup/120 gram speltbloem of ¾ cup/140 gram tarwebloem
¼ cup/50 gram kokosbloesemsuiker (gebruik 2 eetlepels meer voor zoetere muffins)
¾ theelepel kaneelpoeder (of gebruik ¾ theelepel speculaaskruiden)
3 eetlepels/36 gram mini vegan chocolade chips
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel bicarbonaat
Snufje zout
Nat:
½ cup/140 gram pompoen puree: Pompoen Puree
2 eetlepels neutrale olie
¼ cup/60 ml amandelmelk
½ theelepel vanille extract

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
Bekleed een muffin vorm met muffin papiertjes.
Meng de droge ingrediënten in een kom.
Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
Roer de droge ingrediënten door de natte ingrediënten (niet te lang mengen).
Vul de vormpjes voor ¾ met beslag.
Bak de cup cakes 14 à 16 in de voorverwarmde oven.
Laat volledig afkoelen op een rooster (zie nota).

Nota:
Het is aangeraden de muffins meerdere uren op voorhand of daags voordien te bakken om te voorkomen dat ze aan de papiertjes kleven door het lage vetgehalte.
Of gebruik een siliconen muffin vorm.

Pumpkin-Chocolate Chip Muffins
vegan, soy free, low fat

Makes 6-7 cupcakes:
Ingredients:
Dry:
¾ cup/125 gram spelt flour or ¾ cup/140 grams wheat flour
¼ cup/50 grams coconut blossom sugar (use 2 tbsp more for sweeter)
¾ tsp cinnamon (or use ¾ tsp speculaas spices)
3 tbsp mini vegan chocolate chips
½ tsp baking powder
¼ tsp baking soda
Pinch of salt
Wet:
½ cup/140 grams pumpkin puree: Pumpkin Puree
2 tbsp neutral oil
¼ cup/60 ml almond milk
½ tsp vanilla extract

Instructions:
Preheat the oven to 180° Celsius.
Line a muffin tin with paper liners.
Mix the dry ingredients in a bowl.
In another bowl combine the wet ingredients.
Mix dry and wet ingredients (do not overmix).
Spoon the mixture into the paper liners until  they are filled ¾.
Bake in the oven for 14 to 16 minutes.
Cool down completely on a wire rack (see note).

Note:
It’s recommended to bake the muffins several hours or a day in advance to prevent them sticking to the paper liners due to the low fat content.
Or use a silicon muffin mould.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…