Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoensoep met Appel & Kerrie / Pumpkin Soup with Apple & Kerrie

Na al de zoetigheid van afgelopen weekend vandaag een soepje om alles terug in balans te brengen...

Het is een pompoensoep met appel en een vleugje Kerrie geworden.
Het klinkt misschien een beetje raar om appel te verwerken in een soep, maar het werkt.

Pompoensoep kan al snel te zoet worden, de appel geeft een verfrissende ondertoon zonder te overheersen. Het Kerriepoeder rond het geheel mooi af.
Om een beetje structuur en bite te geven aan de soep, worden kleine stukjes appel en pompoenzaad toegevoegd.

En nee, de soep smaakt heus niet naar dessert...

Pompoensoep met Appel & Kerrie
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten :
Olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 à 2 teentjes knoflook, fijngesneden
~600 gram flespompoen, in stukken
1 appel, in stukjes (gebruik een sappige en frisse appel)
1,5 theelepel madras kerrie poeder
~¾ liter groentebouillon (glutenvrij indien nodig)
Peper, naar smaak
Afwerking:
Pompoenpitten
Appel, in brunoise gesneden

Bereidingswijze :
Stoof de ui en knoflook glazig in olie.
Voeg de pompoen en appel toe en laat vijf minuten meestoven.
Bak de kerriepoeder een minuutje mee.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Blend of mix de soep glad.
Breng op smaak met peper.
Garneer met fijngesneden appel en pompoenpitten.

Variaties:
Voeg gekookte rijst toe voor een maaltijdsoep.

Pumpkin Soup with Apple & Kerrie
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
Oil for frying
1 onion, chopped
1-2 cloves garlic, chopped
~600 grams butternut squash, chopped
1 apple, chopped (use a fresh and juicy apple)
1,5 tsp madras Kerrie powder
~¾ litre veggie stock (use Gf if needed)
Pepper, to taste
Garnish:
Pumpkin seeds
Apple, finely chopped

Instructions:
In a pot heat the oil and sauté the onion and garlic until translucent.
Add the pumpkin and apple and simmer for 5 minutes.
Stir in the Kerrie powder and bake for another minute.
Add the stock and bring to a boil. Reduce the heat and simmer for 20 minutes.
Blend or mix until smooth.
Season with pepper.
Garnish with finely diced apple and pumpkin seeds.

Variations:
Add cooked rice to turn the soup into a complete meal.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…