Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoensoep met Appel & Kerrie / Pumpkin Soup with Apple & Kerrie

Na al de zoetigheid van afgelopen weekend vandaag een soepje om alles terug in balans te brengen...

Het is een pompoensoep met appel en een vleugje Kerrie geworden.
Het klinkt misschien een beetje raar om appel te verwerken in een soep, maar het werkt.

Pompoensoep kan al snel te zoet worden, de appel geeft een verfrissende ondertoon zonder te overheersen. Het Kerriepoeder rond het geheel mooi af.
Om een beetje structuur en bite te geven aan de soep, worden kleine stukjes appel en pompoenzaad toegevoegd.

En nee, de soep smaakt heus niet naar dessert...

Pompoensoep met Appel & Kerrie
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten :
Olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
1 à 2 teentjes knoflook, fijngesneden
~600 gram flespompoen, in stukken
1 appel, in stukjes (gebruik een sappige en frisse appel)
1,5 theelepel madras kerrie poeder
~¾ liter groentebouillon (glutenvrij indien nodig)
Peper, naar smaak
Afwerking:
Pompoenpitten
Appel, in brunoise gesneden

Bereidingswijze :
Stoof de ui en knoflook glazig in olie.
Voeg de pompoen en appel toe en laat vijf minuten meestoven.
Bak de kerriepoeder een minuutje mee.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Blend of mix de soep glad.
Breng op smaak met peper.
Garneer met fijngesneden appel en pompoenpitten.

Variaties:
Voeg gekookte rijst toe voor een maaltijdsoep.

Pumpkin Soup with Apple & Kerrie
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
Oil for frying
1 onion, chopped
1-2 cloves garlic, chopped
~600 grams butternut squash, chopped
1 apple, chopped (use a fresh and juicy apple)
1,5 tsp madras Kerrie powder
~¾ litre veggie stock (use Gf if needed)
Pepper, to taste
Garnish:
Pumpkin seeds
Apple, finely chopped

Instructions:
In a pot heat the oil and sauté the onion and garlic until translucent.
Add the pumpkin and apple and simmer for 5 minutes.
Stir in the Kerrie powder and bake for another minute.
Add the stock and bring to a boil. Reduce the heat and simmer for 20 minutes.
Blend or mix until smooth.
Season with pepper.
Garnish with finely diced apple and pumpkin seeds.

Variations:
Add cooked rice to turn the soup into a complete meal.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…