Doorgaan naar hoofdcontent

Tofu Cocktail

Een simpel voorgerechtje, een tofu cocktail. Ik wil het eigenlijk niet eens een recept noemen, zo simpel is het.
De salade is gebaseerd op een klassieke garnalen cocktail en is hier gemaakt met tofu.

De tofu cocktail maakt ook een lekkere lichte lunch.

Want niet alles moet veel werk of moeite kosten…



Tofu Cocktail
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor 2 à 3 personen:
Voor de tofu cocktail:
Ingrediënten:
Voor de tofu:
250 gram tofu, gedroogd & in blokjes
2 eetlepels rijstbloem (of maïzena)
¼ theelepel korianderpoeder
Snufje chilipoeder
Peper en zout
Olie om te bakken
Overige:
Gemengde sla
Tomaat
Komkommer
Avocado
Kalamata olijven (optioneel)

Bereidingswijze:
Voor de tofu:
Meng in een kom rijstbloem, korianderpoeder, chilipoeder en kruid met peper en zout.
Wentel de tofublokjes door het mengsel.
Bak de tofublokjes in olie rondom goudbruin.
Voor de tofu cocktail:
Snijd de groenten.
Leg sla in de kommetjes, verdeel de groenten, olijven en tofublokjes erover.
Werk af met cocktailsaus.
Serveer met extra cocktailsaus.

Voor de cocktailsaus:
Ingrediënten:
4 eetlepels plantaardige mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
½ eetlepel whisky (laat weg voor glutenvrij)
1 theelepel limoensap (of citroensap)
Kleine snufje Cayenne

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de saus.


Tofu Cocktail
Vegan, gluten free, nut free


Serves 2-3:
For the tofu cocktail:
Ingredients:
For the tofu:
250 grams tofu, dried and cubed
2 tbsp rice flour (or corn starch)
¼ tsp coriander powder
Pinch of chili powder
Pepper and salt
Oil for frying
Extra:

Mixed lettuce leaves
Tomato
Cucumber
Avocado
Kalamata olives (optional)

Instructions:
For the tofu:
In a bowl, combine rice flour, coriander and chilli. Season with pepper and salt.
Coat the tofu cubes with the flour mixture.
Fry the tofu until golden.
For the tofu cocktail:
Cut the veggies.
Place a layer of lettuce leaves in bowls. Arrange the veggies, olives and tofu over the lettuce.
Drizzle over the cocktail sauce.
Serve with extra sauce on the side.

For the cocktail sauce:
Ingredients:
4 tbsp vegan mayonnaise
2 tbsp tomato ketchup
½ tbsp whiskey (leave out for GF)
1 tsp lime juice (or use lemon juice)
Tiny pinch of cayenne

Instructions:
In a bowl mix the ingredients for the sauce.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…