Doorgaan naar hoofdcontent

Tofu Cocktail

Een simpel voorgerechtje, een tofu cocktail. Ik wil het eigenlijk niet eens een recept noemen, zo simpel is het.
De salade is gebaseerd op een klassieke garnalen cocktail en is hier gemaakt met tofu.

De tofu cocktail maakt ook een lekkere lichte lunch.

Want niet alles moet veel werk of moeite kosten…



Tofu Cocktail
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor 2 à 3 personen:
Voor de tofu cocktail:
Ingrediënten:
Voor de tofu:
250 gram tofu, gedroogd & in blokjes
2 eetlepels rijstbloem (of maïzena)
¼ theelepel korianderpoeder
Snufje chilipoeder
Peper en zout
Olie om te bakken
Overige:
Gemengde sla
Tomaat
Komkommer
Avocado
Kalamata olijven (optioneel)

Bereidingswijze:
Voor de tofu:
Meng in een kom rijstbloem, korianderpoeder, chilipoeder en kruid met peper en zout.
Wentel de tofublokjes door het mengsel.
Bak de tofublokjes in olie rondom goudbruin.
Voor de tofu cocktail:
Snijd de groenten.
Leg sla in de kommetjes, verdeel de groenten, olijven en tofublokjes erover.
Werk af met cocktailsaus.
Serveer met extra cocktailsaus.

Voor de cocktailsaus:
Ingrediënten:
4 eetlepels plantaardige mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
½ eetlepel whisky (laat weg voor glutenvrij)
1 theelepel limoensap (of citroensap)
Kleine snufje Cayenne

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de saus.


Tofu Cocktail
Vegan, gluten free, nut free


Serves 2-3:
For the tofu cocktail:
Ingredients:
For the tofu:
250 grams tofu, dried and cubed
2 tbsp rice flour (or corn starch)
¼ tsp coriander powder
Pinch of chili powder
Pepper and salt
Oil for frying
Extra:

Mixed lettuce leaves
Tomato
Cucumber
Avocado
Kalamata olives (optional)

Instructions:
For the tofu:
In a bowl, combine rice flour, coriander and chilli. Season with pepper and salt.
Coat the tofu cubes with the flour mixture.
Fry the tofu until golden.
For the tofu cocktail:
Cut the veggies.
Place a layer of lettuce leaves in bowls. Arrange the veggies, olives and tofu over the lettuce.
Drizzle over the cocktail sauce.
Serve with extra sauce on the side.

For the cocktail sauce:
Ingredients:
4 tbsp vegan mayonnaise
2 tbsp tomato ketchup
½ tbsp whiskey (leave out for GF)
1 tsp lime juice (or use lemon juice)
Tiny pinch of cayenne

Instructions:
In a bowl mix the ingredients for the sauce.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…