Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolademelk op een Stokje / Chocolate Milk on a Stick

De winkels liggen vol met cadeautjes deze tijd van het jaar, vaak ook eetbare zoetigheden. Aangezien deze meestal niet vegan zijn, maak ik zulke kleine attenties vaak zelf. Zoals ook deze chocolademelk lolly’s. En zijn ze niet ongelooflijk schattig, deze stokjes met een chocolademelk in wording eraan?

De lolly’s moeten enkel in warme plantaardige melk geroerd worden, en je romige chocolademelk voor een winterse avond is klaar.
Je kan naar eigen smaak  kruiden & specerijen toevoegen aan de chocolademelk. Of voeg een topping toe aan de blokjes. In het recept geef ik een aantal ideeën, maar wees vooral creatief!

De chocolademelk stokjes zijn ook leuk om te geven als cadeautje of als kleine attentie aan je gasten. Inpakken in een zakjes, een label met de instructies eraan, en een mooie strik voor dat feestelijke tintje.
Je kan ze ook in een doosje geven met een variatie aan smaken of toppings, of voeg koekjes toe om in de chocolademelk te dippen.

Maar geniet vooral van die dampende kom chocolademelk!
Prettige feesten!

Liefs,
Yanni
Chillies for Chocolate


Chocolademelk op een Stokje
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 7 à 8 lolly's:
Ingrediënten:
225 gram vegan pure chocolade, gehakt
¼ cup/32 gram ongezoete cacao poeder
¼ cup/50 gram poedersuiker
Smaaktoevoegingen: (optioneel)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel amandel-, rum-, kokosextract
½ theelepel kaneelpoeder, speculaaskruiden, espressopoeder
¼ theelepel chilipoeder (of naar smaak)
Paar druppels munt-, sinaasappel extract
Alles wat je maar wenst in je  chocolademelk! Wees creatief!
Toppings: (optioneel)
Vegan mini marshmallows
Geraspte kokos
Mini vegan chocolade chips
Grof zeezout
Specerijen: kaneel, chai kruiden, kruidnagel, nootmuskaat, chilipoeder of –vlokken,…
Alles wat vegan & eetbaar is!
Overige:
Siliconen vormpjes
Houten stokjes of lepeltjes

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade (en eventueel smaaktoevoegingen) au bain-marie. Roer af en toe door.
Zeef en meng ondertussen in een kom de cacao poeder en poedersuiker.
Giet de gesmolten chocolade bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Knip een tipje van de spuitzak en spuit het mengsel in de vormpjes. Klop de vorm op het werkblad om luchtbelletjes te verwijderen.
Strooi indien gewenst de toppings over de chocolade.
Zet een kwartiertje in de ijskast. Steek de stokjes in de blokjes en zet nog ongeveer een uurtje (of tot opgesteven) terug in de ijskast.
Haal de blokjes uit de vormpjes.
Bewaar op kamertemperatuur.

Voor de chocolademelk + labels:
Verwarm ~1 cup/240 ml amandelmelk. Plaats een blokje chocolademelk in een kopje en roer tot de chocolade is opgelost. Drink, geniet & verwarm jezelf!


Chocolate Milk on a Stick
vegan, gluten free, soy free, nut free

Makes 7-8 sticks:
Ingredients:
225 gram dark vegan chocolate, chopped
¼ cup/32 grams unsweetened cocoa powder
Flavour additions: (optional:
1 tsp vanilla extract
½ tsp almond-, rum-, coconut extract
½ tsp cinnamon, espresso powder, speculaas spices
¼ tsp chilli powder (or to taste)
A few drops mint-, orange extract
Anything you wish in your chocolate milk! Be creative!
Toppings: (optional)
Mini vegan marshmallows
Shredded coconut
Coarse sea salt
Spices: cinnamon, cloves, nutmeg, chai spice, chilli powder or flakes
Anything vegan & edible!
Also needed:
Silicon moulds
Wooden skewers or spoons

Instructions:
Melt the chocolate (and optional flavour additions) au Bain Marie, stirring occasionally.
Meanwhile, sift and mix cocoa powder and icing sugar in a bowl.
Pour the melted chocolate over the dry ingredients and stir until combined.
Transfer the mixture to a piping bag.
Snip a tip and pipe the mixture into the moulds. Tap on the counter to remove any airbubbels.
Sprinkle with toppings if using.
Place in the fridge for 15 minutes. Add the wooden stick or spoon and place back in the fridge for one hour or until set.
Remove the chocolate cubes form the moulds.
Keep at room temperature.

For the chocolate milk + labels:
Heat ~1 cup/240 ml almond milk. Place a chocolate cube in a mug and stir until dissolved. Drink, enjoy & be warmed!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…