Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolademelk op een Stokje / Chocolate Milk on a Stick

De winkels liggen vol met cadeautjes deze tijd van het jaar, vaak ook eetbare zoetigheden. Aangezien deze meestal niet vegan zijn, maak ik zulke kleine attenties vaak zelf. Zoals ook deze chocolademelk lolly’s. En zijn ze niet ongelooflijk schattig, deze stokjes met een chocolademelk in wording eraan?

De lolly’s moeten enkel in warme plantaardige melk geroerd worden, en je romige chocolademelk voor een winterse avond is klaar.
Je kan naar eigen smaak  kruiden & specerijen toevoegen aan de chocolademelk. Of voeg een topping toe aan de blokjes. In het recept geef ik een aantal ideeën, maar wees vooral creatief!

De chocolademelk stokjes zijn ook leuk om te geven als cadeautje of als kleine attentie aan je gasten. Inpakken in een zakjes, een label met de instructies eraan, en een mooie strik voor dat feestelijke tintje.
Je kan ze ook in een doosje geven met een variatie aan smaken of toppings, of voeg koekjes toe om in de chocolademelk te dippen.

Maar geniet vooral van die dampende kom chocolademelk!
Prettige feesten!

Liefs,
Yanni
Chillies for Chocolate


Chocolademelk op een Stokje
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 7 à 8 lolly's:
Ingrediënten:
225 gram vegan pure chocolade, gehakt
¼ cup/32 gram ongezoete cacao poeder
¼ cup/50 gram poedersuiker
Smaaktoevoegingen: (optioneel)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel amandel-, rum-, kokosextract
½ theelepel kaneelpoeder, speculaaskruiden, espressopoeder
¼ theelepel chilipoeder (of naar smaak)
Paar druppels munt-, sinaasappel extract
Alles wat je maar wenst in je  chocolademelk! Wees creatief!
Toppings: (optioneel)
Vegan mini marshmallows
Geraspte kokos
Mini vegan chocolade chips
Grof zeezout
Specerijen: kaneel, chai kruiden, kruidnagel, nootmuskaat, chilipoeder of –vlokken,…
Alles wat vegan & eetbaar is!
Overige:
Siliconen vormpjes
Houten stokjes of lepeltjes

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade (en eventueel smaaktoevoegingen) au bain-marie. Roer af en toe door.
Zeef en meng ondertussen in een kom de cacao poeder en poedersuiker.
Giet de gesmolten chocolade bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Knip een tipje van de spuitzak en spuit het mengsel in de vormpjes. Klop de vorm op het werkblad om luchtbelletjes te verwijderen.
Strooi indien gewenst de toppings over de chocolade.
Zet een kwartiertje in de ijskast. Steek de stokjes in de blokjes en zet nog ongeveer een uurtje (of tot opgesteven) terug in de ijskast.
Haal de blokjes uit de vormpjes.
Bewaar op kamertemperatuur.

Voor de chocolademelk + labels:
Verwarm ~1 cup/240 ml amandelmelk. Plaats een blokje chocolademelk in een kopje en roer tot de chocolade is opgelost. Drink, geniet & verwarm jezelf!


Chocolate Milk on a Stick
vegan, gluten free, soy free, nut free

Makes 7-8 sticks:
Ingredients:
225 gram dark vegan chocolate, chopped
¼ cup/32 grams unsweetened cocoa powder
Flavour additions: (optional:
1 tsp vanilla extract
½ tsp almond-, rum-, coconut extract
½ tsp cinnamon, espresso powder, speculaas spices
¼ tsp chilli powder (or to taste)
A few drops mint-, orange extract
Anything you wish in your chocolate milk! Be creative!
Toppings: (optional)
Mini vegan marshmallows
Shredded coconut
Coarse sea salt
Spices: cinnamon, cloves, nutmeg, chai spice, chilli powder or flakes
Anything vegan & edible!
Also needed:
Silicon moulds
Wooden skewers or spoons

Instructions:
Melt the chocolate (and optional flavour additions) au Bain Marie, stirring occasionally.
Meanwhile, sift and mix cocoa powder and icing sugar in a bowl.
Pour the melted chocolate over the dry ingredients and stir until combined.
Transfer the mixture to a piping bag.
Snip a tip and pipe the mixture into the moulds. Tap on the counter to remove any airbubbels.
Sprinkle with toppings if using.
Place in the fridge for 15 minutes. Add the wooden stick or spoon and place back in the fridge for one hour or until set.
Remove the chocolate cubes form the moulds.
Keep at room temperature.

For the chocolate milk + labels:
Heat ~1 cup/240 ml almond milk. Place a chocolate cube in a mug and stir until dissolved. Drink, enjoy & be warmed!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…