Doorgaan naar hoofdcontent

Omrekentabel / Conversion Table

Op vraag van een aantal lezers heb ik een aantal veel gebruikte maten en oventemperaturen in een tabel gezet.
Allemaal hetzelfde, enkel anders uitgedrukt… In Amerika en Engeland gebruiken ze nu eenmaal graag andere maten.

Voor sommigen zijn cupmaten tegendraads, maar eens je gewoon bent aan cups zijn ze best handig om mee te werken.
Voor bepaalde ingrediënten (zoals bakpoeder & bicarbonaat, kruiden & specerijen) gebruik ik standaard maatlepels, omdat het met een simpele keukenweegschaal altijd niet makkelijk is om kleine hoeveelheden exact af te wegen. En het werkt ook veel sneller.
Tegenwoordig kan je vrij gemakkelijk en aan een goedkope prijs maatlepels en cups aanschaffen.

Meestal zet ik zowel de cupmaat als het gewicht of het volume in het recept, ik kan echter ook al wel eens iets vergeten of over het hoofd zien…

Hopelijk biedt deze tabel een antwoord.



Omrekentabel / Conversion Table

cups

1 theelepel / 1 teaspoon
5 milliliter
1 eetlepel / 1 tablespoon
15 milliliter
¼ cup = 4 eetlepels
60 milliliter
⅓ cup
75 milliliter
½ cup
120 milliliter
⅔ cup
150 milliliter
¾ cup
180 milliliter
1 cup
240 milliliter
1 ¼ cup
300 milliliter
1 ⅓ cup
325 milliliter
1 ½ cup
350 milliliter
1 ⅔ cup
375 milliliter
1 ¾ cup
400 milliliter
2 cups = 1 pint
475 milliliter
3 cups
720 milliliter
4 cups = 1 quart
945 milliliter

gewicht / weight

1 ounce
28,35 gram
1 gram
0,035 ounce
1 pound
435,5 gram

oven temperatuur / oven temperature

120° Celsius
250° Fahrenheit
140° Celsius
275° Fahrenheit
150° Celsius
300° Fahrenheit
165° Celsius
325° Fahrenheit
180° Celsius
350° Fahrenheit
190° Celsius
375° Fahrenheit
200° Celsius
400° Fahrenheit
220° Celsius
425° Fahrenheit
230° Celsius
450° Fahrenheit
240° Celsius
475° Fahrenheit
260° Celsius
500° Fahrenheit

lengte / length

1 inch
2,5 centimeter


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…