Doorgaan naar hoofdcontent

Pecan Koffiekoeken / Pecan Puffs

Warme pecan koeken, je neus en ogen worden ernaartoe getrokken. Je wil ze gewoon eten.
Deze koffiekoeken heb ik gemaakt toen ik een restje bladerdeeg had, achteraf bekeken zijn restjes helemaal niet zo erg…

De meeste ingrediënten had ik gewoon in huis:
*pecan pasta
*abrikozen confituur
*pecan noten

Eens alles klaar stond, waren de koffiekoeken snel gemaakt en in de oven aan het bakken. Met de neus tegen de ovendeur volgde ik dan maar het bakproces, wegens groot ongeduld. 👀
Langzaam kwam het bladerdeeg omhoog en vulde heel het huis met een zalig aroma.

Huisgemaakte pecan koffiekoeken, minimum moeite, maximum plezier!


Pecan Koffiekoeken
veganistisch, sojavrij

Ingrediënten:
Vegan bladerdeeg
Abrikozen confituur
Pecan noten, gehakt
Een paar eetlepels amandelmelk
vegan poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd rechthoeken van het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg in zoals aangegeven op de foto.
Smeer een laag pecan pasta over het middelste gedeelte, gevolgd door een laag abrikozen confituur. Verdeel er de gehakte pecan noten over.
Vouw de flapjes over de vulling (zie foto), hierbij zo weinig mogelijk gaatjes latend.
Smeer de koeken in met amandelmelk.
Bak de koffiekoeken in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat op een rooster afkoelen, bestrooi met poedersuiker en eet.

Variatie:
Gebruik amandel pasta, gehakte amandelen en frambozen jam.




Pecan Puffs
vegan, soy free

Ingredients:
Vegan puff pastry
Apricot jam
Pecan nuts, chopped
A few tbsp almond milk
Vegan icing sugar

Instructions:
Preheat the oven to 210° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Cut the puff pastry into rectangles. Cut the puff pastry as shown in the picture.
Spread a layer of pecan butter over the middle part, followed by a layer of apricot jam. Sprinkle with the pecan nuts.
Fold the sides over the filling (see photo), leaving as little gaps as possible.
Spread the top with almond milk.
Bake for about 15 minutes or until golden. Cool down on a wire rack, dust with icing sugar and devour.

Variation:
Use almond butter, chopped almonds and raspberry jam.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…