Doorgaan naar hoofdcontent

Pompoenzaad Granola Clusters + Parfait met Peren / Pumpkin Seed Granola Clusters + Pear Parfait

Ik maak al mijn granola en muesli zelf, op die manier kan ik zelf de smaak en toevoegingen kiezen.
Bovendien zitten supermarkt versies vaak vol met ongewenste hoeveelheden suiker en vetten.

Deze pompoenzaad granola clusters zijn knapperig en bijna een beetje verslavend.
Eet ze als ontbijt met amandelmelk of plantaardige yoghurt, of gewoon als snack uit de hand.
Of maak de parfaits met peren, en je hebt een instant dessertje.

De granola clusters bevatten slechts 9 ingrediënten.
Het geheim van de clusters schuilt in de cashew/amandel pasta die voor binding zorgt. 
De granola wordt gebakken op lage temperatuur, zonder roeren. Even afkoelen, breken en terug in de oven voor extra knapperigheid.

Geen twijfel, eens je de smaak van zelfgemaakte granola kent, wil je nooit terug naar het spul uit de supermarkt!

Zie ook:
Notenpasta - Kokospasta
Notenpasta - Kokospasta / Nut Butter - Coconut Butter

Pompoenzaad Granola Clusters + Parfait met Peren
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Pompoenzaad Granola Clusters
Natte ingrediënten:
¼ cup/50 gram cashew pasta (of amandelpasta)
2 eetlepels olie naar keuze (koolzaadolie gebruikt)
¼ cup/60 milliliter amandelmelk
¼ cup/70 gram suiker*
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel zout
Droge ingrediënten:
2 cups/240 gram grove havervlokken (gebruik glutenvrij indien nodig)
¼ cup/20 gram fijne havervlokken (gebruik glutenvrij indien nodig, of gebruik boekweit vlokken)
½ cup/90 gram pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de natte ingrediënten in een grote kom.
Roer de havervlokken en pompoenpitten door het mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en druk een beetje aan.
Bak de granola ongeveer 20 à 25 minuten tot deze goudkleurig is en begint te drogen.
Haal de granola uit de oven en laat vijf minuten afkoelen.
Breek grotere stukken voorzichtig stuk met twee vorken en zet een vijftal minuten terug in de oven.
Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar in een luchtdichte doos.
Serveer met amandelmelk of met plantaardige yoghurt en fruit of als snack uit het vuistje.
Nota:
*Voor een zoetere versie, gebruik 2 tot 3 eetlepels extra suiker.

Parfait met Peren

Ingrediënten:
Voor 3 parfaits:
2 peren
2 eetlepels agavesiroop
Zaadjes van ½ stokje vanille (of ½ theelepel vanille extract)
¼ cup/60 milliliter water
Extra:
Plantaardige yoghurt naar keuze
Pompoen granola clusters

Bereidingswijze:
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
Breng de peren, water, agavesiroop, zaadjes van het vanillestokje + vanillestokje (of vanille extract) in een pannetje aan de kook.
Laat een tiental minuten (afhankelijk van hoe rijp de peren zijn) sudderen of tot de peren zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
Lepel een laagje van de peren + een beetje van de siroop in een glaasje, gevolgd door de yoghurt.
Schep er de pompoen granola clusters over.
Herhaal indien gewenst de lagen nogmaals (peren, yoghurt, granola).


Pumpkin Seed Granola Clusters + Pear Parfait
vegan, gluten free, soy free

Pumkin Seed Granola
Ingredients :
Wet:
¼ cup/50 gram cashew paste (or almond paste)
2 tbsp neutral oil (rapeseed oil used)
¼ cup/60 ml almond milk
¼ cup/70 grams sugar*
1 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
¼ tsp salt
Dry:
2 cups/240 grams rolled oats (GF if needed)
¼ cup/20 grams quick cooking oats (GF if needed, or use buckwheat flakes)
½ cup/90 grams pumpkin seeds

Instructions :
Preheat the oven to 160° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Mix the wet ingredients in a bowl. Stir in the oats and pumpkin seeds.
Divide the mixture over the prepared baking tray and press gently.
Bake the granola for 20-25 minutes or until golden and slightly dry.
Remove from the oven and cool or 5 minutes.
Break up any larger clumps with two forks and bake for another 5 minutes.
Cool down completely.
Store in an airtight container.
Serve with almond milk or non-diary yogurt and fruit or as a snack.
Notes:
Use 2-3 tbsp extra sugar for more sweet.

Pear Parfait

Ingredients:
For 3 parfaits:
2 pears
2 tbsp agave
Seeds of ½ vanilla bean (or ½ tsp vanilla extract)
¼ cup/60 ml water
Extra:
Non-diary yoghurt of choice
Pumpkin seed granola clusters

Instructions:
Peel and dice the pears.
Add the pears, water, agave, vanilla seeds + vanilla pod (or vanilla extract) to a pan and bring to a boil.
Simmer for about ten minutes or until soft (depending on the ripeness of the pears). Cool down a bit.
In a glass or bowl add a layer of the pears + some syrup, followed by yoghurt. Top with granola clusters.
Repeat the layers if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…