Doorgaan naar hoofdcontent

Speculoospasta / Speculoos (Biscoff) Spread

Een aantal weken geleden heb ik het verschil tussen speculoos en speculaas aangehaald.
Ik heb sindsdien een aantal recepten gepost met speculaas kruiden, maar de speculoos is tot dusver de grote afwezige. Daar komt nu verandering in.

Hier mijn recept voor speculoos pasta. Er volgen nog recepten waarin deze pasta wordt verwerkt.

De speculoos pasta kan ook met glutenvrije speculoos koekjes gemaakt worden.


Speculoospasta
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 potje:
Ingrediënten:
200 gram (glutenvrije) speculoos koekjes
~100 milliliter amandelmelk
¼-½ theelepel espressopoeder
1 eetlepel agavesiroop (optioneel)
Kaneelpoeder (optioneel)

Bereidingswijze:
Maal de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine.
Voeg de amandelmelk toe en mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig extra amandelmelk toe afhankelijk van de gewenste dikte. De pasta wordt nog een beetje dikker in de ijskast.
Breng op smaak met espressopoeder, agavesiroop en kaneel en meng nog eens goed door.
Doe de pasta in een glazen potje.
De speculoos pasta blijft ongeveer een week goed in de ijskast in een schoon en goed afgesloten potje.

Variaties:
Roer voor een crunchy speculoos pasta een aantal verkruimelde speculoos koekjes door de pasta.
Voeg een paar eetlepels cacao poeder toe voor een chocolade speculoospasta en eventueel een paar eetlepels mini chocolade chips.

Speculoos Spread
vegan, gluten free, soy free

For 1 jar:
Ingredients:
200 grams (GF) speculoos (Biscoff) cookies
~100 ml almond milk
¼ - ½ tsp espresso powder
1 tbsp agave (optional)
Cinnamon powder (optional)

Instructions:
Grind the speculoos (Biscoff) cookies in a food processor.
Add the almond milk and mix into a smooth paste.
Add extra almond milk depending on the desired consistency.  The spread will firm up whilst cooling down.
Add espresso powder, agave and cinnamon to taste and mix.
Store the speculoos paste in a glass jar in the fridge. Will keep for about a week.

Variations:
Add some crumbled speculoos (Biscoff) cookies for a crunchy spread.
Add a few tablespoons cocoa powder for a chocolate-speculoos spread and some mini chocolate chips if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…