Doorgaan naar hoofdcontent

Speculoospasta / Speculoos (Biscoff) Spread

Een aantal weken geleden heb ik het verschil tussen speculoos en speculaas aangehaald.
Ik heb sindsdien een aantal recepten gepost met speculaas kruiden, maar de speculoos is tot dusver de grote afwezige. Daar komt nu verandering in.

Hier mijn recept voor speculoos pasta. Er volgen nog recepten waarin deze pasta wordt verwerkt.

De speculoos pasta kan ook met glutenvrije speculoos koekjes gemaakt worden.


Speculoospasta
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 potje:
Ingrediënten:
200 gram (glutenvrije) speculoos koekjes
~100 milliliter amandelmelk
¼-½ theelepel espressopoeder
1 eetlepel agavesiroop (optioneel)
Kaneelpoeder (optioneel)

Bereidingswijze:
Maal de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine.
Voeg de amandelmelk toe en mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig extra amandelmelk toe afhankelijk van de gewenste dikte. De pasta wordt nog een beetje dikker in de ijskast.
Breng op smaak met espressopoeder, agavesiroop en kaneel en meng nog eens goed door.
Doe de pasta in een glazen potje.
De speculoos pasta blijft ongeveer een week goed in de ijskast in een schoon en goed afgesloten potje.

Variaties:
Roer voor een crunchy speculoos pasta een aantal verkruimelde speculoos koekjes door de pasta.
Voeg een paar eetlepels cacao poeder toe voor een chocolade speculoospasta en eventueel een paar eetlepels mini chocolade chips.

Speculoos Spread
vegan, gluten free, soy free

For 1 jar:
Ingredients:
200 grams (GF) speculoos (Biscoff) cookies
~100 ml almond milk
¼ - ½ tsp espresso powder
1 tbsp agave (optional)
Cinnamon powder (optional)

Instructions:
Grind the speculoos (Biscoff) cookies in a food processor.
Add the almond milk and mix into a smooth paste.
Add extra almond milk depending on the desired consistency.  The spread will firm up whilst cooling down.
Add espresso powder, agave and cinnamon to taste and mix.
Store the speculoos paste in a glass jar in the fridge. Will keep for about a week.

Variations:
Add some crumbled speculoos (Biscoff) cookies for a crunchy spread.
Add a few tablespoons cocoa powder for a chocolate-speculoos spread and some mini chocolate chips if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…