Doorgaan naar hoofdcontent

Turkse Wrap met Kisir, Za’atar Tofu & Tahini / Turkish Wrap with Kisir, Za’atar Tofu & Tahini

Al blogger moet je soms mee met de trends. En wraps zijn nu eenmaal populair, dus vandaag wraps in Turkse stijl gemaakt.

Ik verwerk nogal eens restjes in wraps. En omdat ik nog kisir overhad, heb ik maar meteen heel de wrap een Turks tintje gegeven. Komt goed uit, want ik had nog een aantal ideetjes beloofd om de kisir te gebruiken in receptjes.

De wrap dan. Laagje na laagje van smaak, die allen één mooi geheel vormen:

*knapperige tofu in een jasje van za’atar;
*Turkse kisir;
*groenten: spinazie, wortelen & avocado;
*tahini;
*in een jasje van tortilla wrap.

Laat het smaken!

Turkse Wrap met Kisir, Za’atar Tofu & Tahini
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 2 grote wraps:
Ingrediënten:
Za’atar tofu:
Olie om te bakken
250 gram tofu, in plakken van 1 cm
2 theelepels rijstbloem
2 theelepels za’atar
Voor de wraps:
2 (glutenvrije) wraps
Spinazie of slablaadjes
1 wortel, geraspt
½ avocado, in schijfjes gesneden
Tahini
~ ¾ -1 cup Turkse kisir

Bereidingswijze:
Za’atar tofu:
Meng de rijstbloem met de za’atar. Bedek de tofu plakken met het mengsel en druk aan.
Verhit olie in aan pan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin en kanpperig.
Voor de wraps:
Bestrijk de wraps met een dun laagje tahini.
Leg er spinazie of slablaadjes, wortelen en avocado op.
Lepel er een een paar eetlepels kisir op en leg de tofu plakken erop.
Besprenkel met tahini.
Rol de wraps op en eet.


Turkish Wrap with Kisir, Za’atar Tofu & Tahini
vegan, gluten free, soy free, nut free

For 2 large wraps:
Ingredients:
Za’atar tofu:
Oil for frying
250 grams tofu, cut in 1 cm slabs
2 tsp rice flour
2 tsp za’atar
For the wraps:
2 (GF) wraps
Spinach or lettuce leaves
1 carrot, grated
½ avocado, sliced
Tahini
~ ¾ -1 cup Turkish kisir

Instructions:
Za’atar tofu:
Mix rice flour and za’atar. Cover the tofu in the mix and gently press.
Heat some oil in a pan and fry the tofu until golden and crispy on both sides.
For the wraps:
Spread the wraps with a thin layer of tahini.
Arrange some spinach or lettuce leaves, carrots and avocado on top.
Spoon on the kisir and arrange the tofu on top.
Drizzle with tahini.
Roll the wraps and eat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…