Doorgaan naar hoofdcontent

Ahorn-Pecan Koekjes / Maple-Pecan Cookies

In mijn huis lopen mensen nogal eens recht naar de koekjestrommel, ze weten gewoon dat deze altijd gevuld is met lekkers! Dit verklaart ook meteen waarom er zo weinig koekjes op de foto staan, ze waren bijna allemaal verdwenen voordat ik een foto kon nemen. šŸ˜Š

En ik kan het niet ontkennen, ik eet graag koekjes. Koekjes zijn een kleine zonde, zo eentje en misschien nog een tweede…
Vandaag twee van mijn favoriete ingrediƫnten gecombineerd in een koekje:

*pecans
*ahorn siroop

En zoals ze altijd zeggen: What grows together, goes together! In dit geval twee Amerikaans-Canadese top producten.

De koekjes zijn licht krokant aan de buitenkant en smeuĆÆg & zacht vanbinnen. Ze doen het beregoed bij een glaasje mylk! Dat is alvast wat ik nu ga doen, cookies & mylk!

Ahorn-Pecan Koekjes
veganistisch, sojavrij

Voor 15 Ć  16 koekjes:
Ingrediƫnten:
1 flax eitje (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water)
½ cup/80 gram plantaardige boter
¼ cup/50 gram kokosbloesemsuiker
¼ cup/60 ml ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
1 ½ cup/240 gram speltbloem
¼ theelepel bakpoeder*
¼ + theelepel wijnsteenzuur bakpoeder*
Snufje zout
15-16 halve pecans

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 Ć  10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Smelt de boter in een pannetje. Roer er de kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, vanille extract en flax eitje door.
Spatel de bloem, zout, bakpoeder & wijnsteenzuur erdoor.
Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de koekjes op de bakplaat en druk er een pecan in.
Bak de koekjes in 12 Ć  15 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Nota:
*Als je geen wijnsteenzuur bakpoeder hebt, gebruik dan extra bakpoeder.
**Gebruik voor zoetere koekjes twee eetlepels extra ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.


Maple-Pecan Cookies
vegan, soy free

Makes 15-16 cookies:
Ingredients:
1 flax egg (1 tbsp ground flax seed + 3 tbsp water)
½ cup/80 grams non-diary butter
¼ cup/80 grams coconut blossom sugar
¼ cup/60 ml maple syrup
1 tsp vanilla extract
1 ½ cup spelt flour
¼ tsp baking powder*
¼ + tsp cream of tartar*
Pinch of salt
15-16 pecans halfs

Instructions:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit. Line a baking tray with baking paper.
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Melt the butter in a small pan. Stir in coconut blossom sugar, maple syrup, vanilla extract and flax egg.
Whisk in the flour, salt , baking powder and cream of tartar.
Place the mixture in a piping bag fitted with a nozzle. Pipe cookies on the baking tray and press a pecan into each cookie.
Bake the cookies for 12-15 minutes. Completely cool down on a wire rack.

Note:
*If you don’t have cream of tartar, use extra baking powder instead.
** Use two tbsp extra maple syrup or coconut blossom sugar for sweeter cookies.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciƫren sinds ik veganist ben. Wafels is zo ƩƩn van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor Ć©Ć©n van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. šŸ˜
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilĆ . Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediĆ«nten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
IngrediĆ«nten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…