Doorgaan naar hoofdcontent

Ahorn-Pecan Koekjes / Maple-Pecan Cookies

In mijn huis lopen mensen nogal eens recht naar de koekjestrommel, ze weten gewoon dat deze altijd gevuld is met lekkers! Dit verklaart ook meteen waarom er zo weinig koekjes op de foto staan, ze waren bijna allemaal verdwenen voordat ik een foto kon nemen. ­čśŐ

En ik kan het niet ontkennen, ik eet graag koekjes. Koekjes zijn een kleine zonde, zo eentje en misschien nog een tweede…
Vandaag twee van mijn favoriete ingredi├źnten gecombineerd in een koekje:

*pecans
*ahorn siroop

En zoals ze altijd zeggen: What grows together, goes together! In dit geval twee Amerikaans-Canadese top producten.

De koekjes zijn licht krokant aan de buitenkant en smeuïg & zacht vanbinnen. Ze doen het beregoed bij een glaasje mylk! Dat is alvast wat ik nu ga doen, cookies & mylk!

Ahorn-Pecan Koekjes
veganistisch, sojavrij

Voor 15 à 16 koekjes:
Ingredi├źnten:
1 flax eitje (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water)
½ cup/80 gram plantaardige boter
¼ cup/50 gram kokosbloesemsuiker
¼ cup/60 ml ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
1 ½ cup/240 gram speltbloem
¼ theelepel bakpoeder*
¼ + theelepel wijnsteenzuur bakpoeder*
Snufje zout
15-16 halve pecans

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 à 10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Smelt de boter in een pannetje. Roer er de kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, vanille extract en flax eitje door.
Spatel de bloem, zout, bakpoeder & wijnsteenzuur erdoor.
Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit de koekjes op de bakplaat en druk er een pecan in.
Bak de koekjes in 12 à 15 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Nota:
*Als je geen wijnsteenzuur bakpoeder hebt, gebruik dan extra bakpoeder.
**Gebruik voor zoetere koekjes twee eetlepels extra ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.


Maple-Pecan Cookies
vegan, soy free

Makes 15-16 cookies:
Ingredients:
1 flax egg (1 tbsp ground flax seed + 3 tbsp water)
½ cup/80 grams non-diary butter
¼ cup/80 grams coconut blossom sugar
¼ cup/60 ml maple syrup
1 tsp vanilla extract
1 ½ cup spelt flour
¼ tsp baking powder*
¼ + tsp cream of tartar*
Pinch of salt
15-16 pecans halfs

Instructions:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit. Line a baking tray with baking paper.
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Melt the butter in a small pan. Stir in coconut blossom sugar, maple syrup, vanilla extract and flax egg.
Whisk in the flour, salt , baking powder and cream of tartar.
Place the mixture in a piping bag fitted with a nozzle. Pipe cookies on the baking tray and press a pecan into each cookie.
Bake the cookies for 12-15 minutes. Completely cool down on a wire rack.

Note:
*If you don’t have cream of tartar, use extra baking powder instead.
** Use two tbsp extra maple syrup or coconut blossom sugar for sweeter cookies.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingredi├źnten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingredi├źnten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…