Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade Mousse Havermout met Frambozen / Chocolate Mousse Oatmeal with Raspberries

Deze havermoutpap houdt het midden tussen een ontbijt en een dessert.
De havermout smaakt naar chocolademousse, maar in tegenstelling tot een mousse is dit een veel gezondere versie. Nog een beetje frambozen voor een frisse fruitigheid en chocolade chips of cacao nibs voor een beetje crunch.

Je kan de chocolademousse havermout warm of koud eten, en naar keuze als ontbijt of als een gezond dessertje. Want niet alle lekkers hoeft ongezond te zijn!


Chocolade Mousse Havermout met Frambozen
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

voor 1 à 2 personen:
Ingrediënten:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
1 cup/240 milliliter water of amandelmelk + extra indien nodig (of gebruik half water, half amandelmelk)
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel agave of maple siroop (of naar smaak)
~2 eetlepels vegan pure chocolade
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt) of kokosslagroom
Verse frambozen
Vegan chocolade chips of cacao nibs

Bereidingswijze:
Combineer havermout, amandelmelk of water, cacao poeder en zoetstof in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.* Voeg indien nodig extra melk of water toe.
Roer de chocolade erdoor en laat smelten.
Giet de havermout in een kom of hoog glas.
Werk af met de yoghurt of kokosslagroom, frambozen en chocolade chips of cacao nibs.
Serveer warm.
*Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.


Chocolate Mousse Oatmeal with Raspberries
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
½ cup/40 grams quick cooking oats (gluten free if needed)*
1 cup/240 millilitre water or almond milk + extra if needed (or use half water, half almond milk)
1 tbsp cocoa powder
1 tbsp agave or maple syrup (or to taste)
~2 tbsp vegan dark chocolate
Garnish:
3-4 tbsp coconut yogurt (or other non-diary yogurt) or coconut whip
Fresh raspberries
Vegan chocolate chips or cacao nibs

Instructions:
Combine oats, almond milk or water, cocoa powder and sweetener in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.* Add more milk or water if needed.
Pour the oatmeal in a glass or bowl.
Stir in the chocolate.
Top with yoghurt or coconut whip, raspberries and chocolate chips or cacao nibs.
Serve warm.
*Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…