Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade Mousse Havermout met Frambozen / Chocolate Mousse Oatmeal with Raspberries

Deze havermoutpap houdt het midden tussen een ontbijt en een dessert.
De havermout smaakt naar chocolademousse, maar in tegenstelling tot een mousse is dit een veel gezondere versie. Nog een beetje frambozen voor een frisse fruitigheid en chocolade chips of cacao nibs voor een beetje crunch.

Je kan de chocolademousse havermout warm of koud eten, en naar keuze als ontbijt of als een gezond dessertje. Want niet alle lekkers hoeft ongezond te zijn!


Chocolade Mousse Havermout met Frambozen
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

voor 1 à 2 personen:
Ingrediënten:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
1 cup/240 milliliter water of amandelmelk + extra indien nodig (of gebruik half water, half amandelmelk)
1 eetlepel cacao poeder
1 eetlepel agave of maple siroop (of naar smaak)
~2 eetlepels vegan pure chocolade
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt) of kokosslagroom
Verse frambozen
Vegan chocolade chips of cacao nibs

Bereidingswijze:
Combineer havermout, amandelmelk of water, cacao poeder en zoetstof in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.* Voeg indien nodig extra melk of water toe.
Roer de chocolade erdoor en laat smelten.
Giet de havermout in een kom of hoog glas.
Werk af met de yoghurt of kokosslagroom, frambozen en chocolade chips of cacao nibs.
Serveer warm.
*Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.


Chocolate Mousse Oatmeal with Raspberries
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
½ cup/40 grams quick cooking oats (gluten free if needed)*
1 cup/240 millilitre water or almond milk + extra if needed (or use half water, half almond milk)
1 tbsp cocoa powder
1 tbsp agave or maple syrup (or to taste)
~2 tbsp vegan dark chocolate
Garnish:
3-4 tbsp coconut yogurt (or other non-diary yogurt) or coconut whip
Fresh raspberries
Vegan chocolate chips or cacao nibs

Instructions:
Combine oats, almond milk or water, cocoa powder and sweetener in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.* Add more milk or water if needed.
Pour the oatmeal in a glass or bowl.
Stir in the chocolate.
Top with yoghurt or coconut whip, raspberries and chocolate chips or cacao nibs.
Serve warm.
*Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…