Doorgaan naar hoofdcontent

Courgette-Erwten-Prei Soep met Pistache-Munt Pesto / Zucchini-Pea-Leek Soup with Pistachio-Mint Pesto

Met het koude weer dezer dagen, is niets zo deugddoend als een dampende kom soep. Nog een sneetje brood erbij en je maaltijd is compleet.

Veel ga ik hier niet over zeggen, wat valt er ook te zeggen over soep? In dit geval gewoon veel groenten, zachtjes sudderen, mixen en voilà soep! De soep wordt afgewerkt met pistache-munt pesto voor dat kleine extraatje.

Smakelijk!


Courgette-Erwten-Prei Soep met Pistache-Munt Pesto
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Olie om te bakken
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, gehakt
1 prei, gesneden
1 courgette, gesneden
1 ½ cup/165 gram erwten
1 laurierblad
~ 4 cups/960 ml groentebouillon
Peper & zout, naar smaak
Afwerking:
Erwtenmeel (optioneel)

Bereidingswijze:
Verhit olie in een pot en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de overige groenten toe en laat 5 minuten mee sudderen.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng aan de kook. Dek af met een deksel en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
Verwijder het laurierblad en mix of blend de soep glad.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen en werk af met de pesto en erwten meel.


Zucchini-Pea-Leek Soup with Pistachio-Mint Pesto
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
Oil for frying
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
1 leek, chopped
1 zucchini, chopped
1 ½ cup/165 grams peas
1 bay leave
~ 4 cups/960 ml veggie stock
Pepper & salt, to taste
Garnish:
Pea meal (optional)

Instructions:
Heat oil in a pot and sauté onion and garlic until translucent. Add the veggies and sauté for 5 minutes.
Add the stock and bay leave and bring to a boil. Cover with a lid and simmer on low for 20 minutes.
Remove the bay leave and mix or blend the soup until smooth.
Season with salt and pepper.
Serve in bowls and drizzle with pesto and pea meal.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…