Doorgaan naar hoofdcontent

Kersen-Chocolade Smoothie Bowl / Cherry-Chocolate Smoothie Bowl

Met de koude van de afgelopen weken, had ik behoefte aan een extra vitaminen boost. Deze opkikker kwam er in de vorm van een smoothie bowl:

*banaan voor energie en romige textuur;
*kersen voor fruitigheid;
*cacao voor een diep smaakaccent;
*en kardemom voor een exotisch vleugje.

De bowl wordt afgewerkt met toppings om er een vullend & voedzaam ontbijt van te maken:

*kersen:
*cacao nibs;
*amandelen;
*chia zaad.

De smoothie bowl is dikker van structuur dan een gewone smoothie en geeft je een instant goed gevoel. Eet de bowls als ontbijt of als gezonde snack.

Ik heb diepvries kersen gebruikt, omdat deze niet in seizoen zijn en ook een stuk voordeliger zijn. En hoewel ik voorstander ben van vers fruit, is diepvries fruit zeer geschikt voor smoothies & bowls. Als je blender niet zo krachtig is, kan je het fruit best eerst ontdooien alvorens het te blenden. En misschien is het sowieso aangenamer om geen ijskoude bowl te eten met deze temperaturen…šŸ˜

Kersen-Chocolade Smoothie Bowl
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, raw

Voor 1 grote bowl of 2 kleine snack bowls:
Ingrediƫnten:
Voor de smoothie bowl:
1 banaan, bevroren
1 cup/160 gram kersen (vers of diepvries)
~2 eetlepels kokoswater of zelfgemaakte amandelmelk
1 eetlepel ahornsiroop of 1 dadel
1 eetlepel cacao poeder
Voor de toppings:
Kersen
Cacao nibs
Chia zaad 
Amandelen (of pistache)

Bereidingswijze:
Blend geleidelijk aan alle ingrediƫnten voor de smoothie bowl glad in de blender. Voeg extra vocht nodig indien nodig.
Werk af met de toppings. Serveer meteen.

Variatie:
Voeg ¼ theelepel kardemompoeder toe aan de smoothie.


Cherry-Chocolate Smoothie Bowl
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 1 big bowl or 2 small snack bowls:
Ingredients:
For the smoothie bowl:
1 banana, frozen
1 cup/160 grams pitted cherries (fresh or frozen)
~ 2 tbsp coconut water or homemade almond milk
1 tbsp maple syrup or 1 date
1 tbsp cocoa powder
For topping:
Cherries
Cocoa nibs
Chia seeds
Almonds (or pistachios)

Instructions:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie bowl until smooth. Add extra liquid if needed.
Garnish with the toppings. Serve immediately.

Variations:
Add ¼ tsp cardamom powder to the smoothie.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciƫren sinds ik veganist ben. Wafels is zo ƩƩn van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor Ć©Ć©n van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. šŸ˜
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilĆ . Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediĆ«nten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
IngrediĆ«nten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…