Doorgaan naar hoofdcontent

Pistache-Munt Pesto / Pistachio-Mint Pesto

Niets is zo gemakkelijk dan zelf pesto maken. Hoewel je tegenwoordig vegan  pesto in potjes kan kopen, gaat er voor mij niets boven het zelfgemaakte spul. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en smaakcombinaties. Het enige wat van belang is dat je verse ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt en een explosie van smaak & geur is in de maak!

Deze pesto is misschien minder traditioneel, maar daarom niet minder lekker:

*pistaches;
*munt voor een Midden-Oosterse toets;
*olijfolie van goede kwaliteit;
*citroensap voor de frisheid;
*& edelgist voor dat cheezy smaakje!

Pesto doet het niet alleen bijzonder goed met pasta (dat weten we natuurlijk al heel lang), maar is ook een lekkere topping voor pizza’s, sandwiches of gewoon door een salade. Ik ben er zeker van dat je zelf nog andere manieren kan bedenken om pesto te verwerken. Dus maken dat groene spul!


Pistache-Munt Pesto
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
½ cup/72 gram pistaches
1 teentje knoflook, blaadjes, gehakt
1 bussel munt, gehakt
~ ½ cup olijfolie
2 theelepels citroensap
4 eetlepel edelgist
Peper & zout, naar smaak

Bereidingswijze:
Doe de pistaches, knoflook, munt, citroensap en edelgist in de kom van een food processor en pulseer tot een grove massa.
Voeg de olijfolie er in een straal bij en pulseer tot een gebonden massa.
Breng op smaak met peper en zout.


Pistachio-Mint Pesto
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
½ cup/72 grams pistachios
1 clove garlic, chopped
1 bunch mint, leaves, chopped
~ ½ cup olive oil
2 tsp lemon juice
4 tbsp nutritional yeast
Pepper & salt, to taste

Instructions:
Pulse the pistachios, garlic, mint, lemon juice  and nutritional yeast in a food processor into a coarse pesto.
Add olive oil in a stream and pulse into a emulsified mass.
Season with salt and pepper.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…