Doorgaan naar hoofdcontent

Pistache-Munt Pesto / Pistachio-Mint Pesto

Niets is zo gemakkelijk dan zelf pesto maken. Hoewel je tegenwoordig vegan  pesto in potjes kan kopen, gaat er voor mij niets boven het zelfgemaakte spul. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en smaakcombinaties. Het enige wat van belang is dat je verse ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt en een explosie van smaak & geur is in de maak!

Deze pesto is misschien minder traditioneel, maar daarom niet minder lekker:

*pistaches;
*munt voor een Midden-Oosterse toets;
*olijfolie van goede kwaliteit;
*citroensap voor de frisheid;
*& edelgist voor dat cheezy smaakje!

Pesto doet het niet alleen bijzonder goed met pasta (dat weten we natuurlijk al heel lang), maar is ook een lekkere topping voor pizza’s, sandwiches of gewoon door een salade. Ik ben er zeker van dat je zelf nog andere manieren kan bedenken om pesto te verwerken. Dus maken dat groene spul!


Pistache-Munt Pesto
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
½ cup/72 gram pistaches
1 teentje knoflook, blaadjes, gehakt
1 bussel munt, gehakt
~ ½ cup olijfolie
2 theelepels citroensap
4 eetlepel edelgist
Peper & zout, naar smaak

Bereidingswijze:
Doe de pistaches, knoflook, munt, citroensap en edelgist in de kom van een food processor en pulseer tot een grove massa.
Voeg de olijfolie er in een straal bij en pulseer tot een gebonden massa.
Breng op smaak met peper en zout.


Pistachio-Mint Pesto
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
½ cup/72 grams pistachios
1 clove garlic, chopped
1 bunch mint, leaves, chopped
~ ½ cup olive oil
2 tsp lemon juice
4 tbsp nutritional yeast
Pepper & salt, to taste

Instructions:
Pulse the pistachios, garlic, mint, lemon juice  and nutritional yeast in a food processor into a coarse pesto.
Add olive oil in a stream and pulse into a emulsified mass.
Season with salt and pepper.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…