Doorgaan naar hoofdcontent

Boekweit Granola met Vijgen, Hazelnoten & Kardemom / Buckwheat Granola with Figs, Hazelnuts & Cardamom

Vandaag een nieuwe batch granola gemaakt, en het is nu al een nieuwe persoonlijke favoriet! Niet alleen is de granola simpel te maken, hij zit ook nog eens boordevol smaak:

*gedroogde vijgen;
*hazelnoten;
*kardemom;
*havervlokken;
*& boekweit.

De boekweit geeft de granola een noot-achtige smaak & een ongelooflijke crunch. De vijgen, hazelnoten en kardemom geven de granola een bijzonder smaakprofiel. En als je glutenvrije havervlokken gebruikt, is de granola geschikt voor een glutenvrij eetpatroon.

Eet de granola als ontbijt of snack met mylk of plantaardige yoghurt, of strooi over een portie nice cream als dessert.

Boekweit Granola met Vijgen, Hazelnoten & Kardemom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Nat:
¼ cup/75 gram hazelnootpasta
¼ cup/85 gram agavesiroop
3 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels amandelmelk
1 theelepel vanille extract
½ theelepel kardemompoeder
Snufje zout
Droog:
½ cup/180 gram havervlokken (glutenvrij indien nodig)
½ cup/120 gram boekweit
¾ cup/105 gram gedroogde vijgen, grof gehakt
½ cup/85 gram hazelnoten, grof gehakt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de natte ingrediënten in een grote kom.
Roer de droge ingrediënten (behalve de gedroogde vijgen) door het mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en druk een beetje aan.
Bak de granola ongeveer 20 à 25 minuten tot deze goudkleurig is en begint te drogen.
Haal de granola uit de oven en voorzichtig door met twee vorken. Zet een vijftal minuten terug in de oven.
Haal de granola uit de oven, roer de vijgen erdoor en laat volledig afkoelen.
Bewaar in een luchtdichte doos.
Lekker met amandelmelk of plantaardige yoghurt.


Buckwheat Granola with Figs, Hazelnuts & Cardamom
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
Wet:
¼ cup/75 gram hazelnut butter
¼ cup/85 gram agave
3 tbsp neutral oil
2 tbsp almond milk
1 tsp vanilla extract
½ tsp cardamom powder
Pinch of salt
Dry:
½ cup/180 grams rolled oats
½ cup/120 grams buckwheat groats
¾ cup/105 grams dried figs, coarsely chopped
½ cup/85 grams hazelnuts, coarsely chopped

Directions:
Preheat the oven to 160° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Mix the wet ingredients in a bowl. Stir in the dry ingredients (except the dried figs).
Divide the mixture over the prepared baking tray and press gently.
Bake the granola for 20-25 minutes or until golden and slightly dry.
Remove from the oven and gently stir with two forks. Bake for another 5 minutes.
Stir in the dried figs and cool down completely.
Store in an airtight container.
Serve with almond milk or non-diary yogurt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…