Doorgaan naar hoofdcontent

Boekweit Granola met Vijgen, Hazelnoten & Kardemom / Buckwheat Granola with Figs, Hazelnuts & Cardamom

Vandaag een nieuwe batch granola gemaakt, en het is nu al een nieuwe persoonlijke favoriet! Niet alleen is de granola simpel te maken, hij zit ook nog eens boordevol smaak:

*gedroogde vijgen;
*hazelnoten;
*kardemom;
*havervlokken;
*& boekweit.

De boekweit geeft de granola een noot-achtige smaak & een ongelooflijke crunch. De vijgen, hazelnoten en kardemom geven de granola een bijzonder smaakprofiel. En als je glutenvrije havervlokken gebruikt, is de granola geschikt voor een glutenvrij eetpatroon.

Eet de granola als ontbijt of snack met mylk of plantaardige yoghurt, of strooi over een portie nice cream als dessert.

Boekweit Granola met Vijgen, Hazelnoten & Kardemom
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Nat:
¼ cup/75 gram hazelnootpasta
¼ cup/85 gram agavesiroop
3 eetlepels neutrale olie
2 eetlepels amandelmelk
1 theelepel vanille extract
½ theelepel kardemompoeder
Snufje zout
Droog:
½ cup/180 gram havervlokken (glutenvrij indien nodig)
½ cup/120 gram boekweit
¾ cup/105 gram gedroogde vijgen, grof gehakt
½ cup/85 gram hazelnoten, grof gehakt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de natte ingrediënten in een grote kom.
Roer de droge ingrediënten (behalve de gedroogde vijgen) door het mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en druk een beetje aan.
Bak de granola ongeveer 20 à 25 minuten tot deze goudkleurig is en begint te drogen.
Haal de granola uit de oven en voorzichtig door met twee vorken. Zet een vijftal minuten terug in de oven.
Haal de granola uit de oven, roer de vijgen erdoor en laat volledig afkoelen.
Bewaar in een luchtdichte doos.
Lekker met amandelmelk of plantaardige yoghurt.


Buckwheat Granola with Figs, Hazelnuts & Cardamom
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
Wet:
¼ cup/75 gram hazelnut butter
¼ cup/85 gram agave
3 tbsp neutral oil
2 tbsp almond milk
1 tsp vanilla extract
½ tsp cardamom powder
Pinch of salt
Dry:
½ cup/180 grams rolled oats
½ cup/120 grams buckwheat groats
¾ cup/105 grams dried figs, coarsely chopped
½ cup/85 grams hazelnuts, coarsely chopped

Directions:
Preheat the oven to 160° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Mix the wet ingredients in a bowl. Stir in the dry ingredients (except the dried figs).
Divide the mixture over the prepared baking tray and press gently.
Bake the granola for 20-25 minutes or until golden and slightly dry.
Remove from the oven and gently stir with two forks. Bake for another 5 minutes.
Stir in the dried figs and cool down completely.
Store in an airtight container.
Serve with almond milk or non-diary yogurt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…