Doorgaan naar hoofdcontent

Bounty Snack Balletjes / Bounty Bliss Balls

Of je ze nu raw truffels, snack balletjes of bliss balls (voor de hipsters onder ons ­čśÄ) noemt, deze Bounty balls overheerlijk!
De balletjes bevatten slechts een paar ingredi├źnten en zijn snel & simpel te maken, altijd mooi meegenomen, niet dan?! Bovendien zijn ze super gezond en geven ze je de nodige energie om er weer een tijd tegenaan te kunnen.

*medjool dadels;
*geraspte kokos;
*vanille;
*kokosboter of kokosolie;
& cacao!

De ingredi├źnten & combinaties voor snack balletjes zijn eindeloos. Ik heb vandaag gekozen voor een persoonlijke favoriet: kokos. Ter variatie kan je raw cacao nibs toevoegen aan de balletjes.

Happy, healthy snacking!


Bounty Snack Balletjes
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij, rauw

Voor ~20 balletjes:
Ingredi├źnten:
20 medjool dadels, in stukjes (in water geweekt indien niet zacht)
1 cup/80 gram geraspte kokos
2 eetlepels kokospasta of raw kokosolie, gesmolten
Zaadjes van 1 vanille stokje
Snufje zout
Coating:
1 ½ eetlepel cacao poeder

Bereidingswijze:
Blend alle ingredi├źnten voor de balletjes in een keukenrobot tot een smeu├»ge massa. Rol balletjes van de pasta en rol door de cacao poeder.
Bewaar in de ijskast.


Bounty Bliss Balls
vegan, gluten free, soy free, nut free, raw

Serves ~20 balls:
Ingredients:
20 medjool dates, chopped (soaked in water if not soft)
1 cup/80 grams grated coconut
2 tbsp coconut butter or raw coconut oil, melted
Seeds of 1 vanilla pod
Pinch of salt
Coating:
1 ½ tbsp cocoa powder

Instructions:
Bland the ingredients for the balls into a smooth paste. Roll into balls and coat with cocoa powder.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingredi├źnten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingredi├źnten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…