Doorgaan naar hoofdcontent

Knapperige Buffalo Tofu Wraps met Verkoelende Ranch Dressing / Crunchy Buffalo Tofu Wraps with Cooling Ranch Dressing

Voor degenen die al eerder mijn blog bezocht hebben, is het al lang geen geheim meer dat ik een liefhebber ben van spicy food. Ik was dan ook zeer verheugd toen ik een tijdje geleden “Buffalo saus” tegenkwam in de supermarkt. Nog een pittig sausje voor de collectie, al moet ik zeggen dat zulke flesjes nooit lang leven.

Een klassieker blijven de “Buffalo wings”. In dit geval heb ik tofu gepaneerd met panko voor een extra crunchy effect, en natuurlijk gedipt in Buffalo saus. De tofu wordt in de oven gebakken in plaats van gefrituurd om het gezonder te houden.
De zelfgemaakte ranch dressing en groenten werken als verkoelend tegengewicht tegen de pittige saus. Alles netjes (of een beetje minder net mag ook) in een tortilla gerold en devour!

En hmm, houd misschien maar een servetje in de aanslag, dit kan een beetje messy worden… 

Knapperige Buffalo Tofu Wraps met Verkoelende Ranch Dressing
veganistisch, glutenvrij

Ingrediënten:
Voor de Buffalo tofu:
½ bok/250 gram tofu, in plakken
¼ cup amandelmelk
1 eetlepel gemalen lijnzaad
~ ½ cup panko (of glutenvrij paneermeel)
Olie
¼ cup/60 ml Buffalo saus
Voor de wraps:
2 tortilla wraps (of glutenvrije wraps)
Romeinse sla of spinazieblaadjes
1 avocado, in plakken
Handje kerstomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze:
Voor de Buffalo tofu:
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de amandelmelk in een kommetje met het lijnzaad en laat 10 minuten staan. Doe de panko in een ander kommetje.
Dip de tofu in het amandel-lijnzaad mengsel en daarna in de panko. Leg de tofu op de bakplaat en bestuif met olie. Bak in een twintigtal minuten goudbruin, draai halverwege om.
Dip de tofu in de Buffalo saus en bak nogmaals 10 minuten, draai halverwege om.
Voor de wraps:
Bestrijk de wraps met ranch dressing. Beleg de tortilla met sla, tomaatjes, avocado en tofu. Besprenkel met een beetje extra ranch dressing en rol de wraps op. Eet!


Crunchy Buffalo Tofu Wraps with Cooling Ranch Dressing
vegan, gluten free

Ingredients:
For the Buffalo tofu:
½ block/250 grams tofu, sliced
¼ cup almond milk
1 tbsp ground flax seeds
~ ½ cup panko (or GF breadcrumbs)
Oil
¼ cup/60 ml Buffalo sauce
For the wraps:
2 tortilla wraps (or GF wraps)
Romaine lettuce or spinach leaves
1 avocado, sliced
Handful of cherry tomatoes, halved

Instructions:
For the Buffalo tofu:
Preheat the oven to 200° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
In a bowl mix almond milk and flax seed, let it sit for ten minutes. Put the panko in another bowl.
Dip the tofu in the almond-fax seed mixture and then in the panko. Place the tofu on the baking tray and spray with olive oil. Bake for 20 minutes, turning halfway.
Dip the tofu in the Buffalo sauce and bake for another 10 minutes, turning halfway.
To assemble the wraps:
Spread the tortilla’s with ranch dressing. Place lettuce, tomatoes, avocado and tofu on top. Drizzle with extra ranch dressing. Roll the wraps and devour!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…