Doorgaan naar hoofdcontent

Knapperige Buffalo Tofu Wraps met Verkoelende Ranch Dressing / Crunchy Buffalo Tofu Wraps with Cooling Ranch Dressing

Voor degenen die al eerder mijn blog bezocht hebben, is het al lang geen geheim meer dat ik een liefhebber ben van spicy food. Ik was dan ook zeer verheugd toen ik een tijdje geleden “Buffalo saus” tegenkwam in de supermarkt. Nog een pittig sausje voor de collectie, al moet ik zeggen dat zulke flesjes nooit lang leven.

Een klassieker blijven de “Buffalo wings”. In dit geval heb ik tofu gepaneerd met panko voor een extra crunchy effect, en natuurlijk gedipt in Buffalo saus. De tofu wordt in de oven gebakken in plaats van gefrituurd om het gezonder te houden.
De zelfgemaakte ranch dressing en groenten werken als verkoelend tegengewicht tegen de pittige saus. Alles netjes (of een beetje minder net mag ook) in een tortilla gerold en devour!

En hmm, houd misschien maar een servetje in de aanslag, dit kan een beetje messy worden… 

Knapperige Buffalo Tofu Wraps met Verkoelende Ranch Dressing
veganistisch, glutenvrij

Ingrediënten:
Voor de Buffalo tofu:
½ bok/250 gram tofu, in plakken
¼ cup amandelmelk
1 eetlepel gemalen lijnzaad
~ ½ cup panko (of glutenvrij paneermeel)
Olie
¼ cup/60 ml Buffalo saus
Voor de wraps:
2 tortilla wraps (of glutenvrije wraps)
Romeinse sla of spinazieblaadjes
1 avocado, in plakken
Handje kerstomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze:
Voor de Buffalo tofu:
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de amandelmelk in een kommetje met het lijnzaad en laat 10 minuten staan. Doe de panko in een ander kommetje.
Dip de tofu in het amandel-lijnzaad mengsel en daarna in de panko. Leg de tofu op de bakplaat en bestuif met olie. Bak in een twintigtal minuten goudbruin, draai halverwege om.
Dip de tofu in de Buffalo saus en bak nogmaals 10 minuten, draai halverwege om.
Voor de wraps:
Bestrijk de wraps met ranch dressing. Beleg de tortilla met sla, tomaatjes, avocado en tofu. Besprenkel met een beetje extra ranch dressing en rol de wraps op. Eet!


Crunchy Buffalo Tofu Wraps with Cooling Ranch Dressing
vegan, gluten free

Ingredients:
For the Buffalo tofu:
½ block/250 grams tofu, sliced
¼ cup almond milk
1 tbsp ground flax seeds
~ ½ cup panko (or GF breadcrumbs)
Oil
¼ cup/60 ml Buffalo sauce
For the wraps:
2 tortilla wraps (or GF wraps)
Romaine lettuce or spinach leaves
1 avocado, sliced
Handful of cherry tomatoes, halved

Instructions:
For the Buffalo tofu:
Preheat the oven to 200° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
In a bowl mix almond milk and flax seed, let it sit for ten minutes. Put the panko in another bowl.
Dip the tofu in the almond-fax seed mixture and then in the panko. Place the tofu on the baking tray and spray with olive oil. Bake for 20 minutes, turning halfway.
Dip the tofu in the Buffalo sauce and bake for another 10 minutes, turning halfway.
To assemble the wraps:
Spread the tortilla’s with ranch dressing. Place lettuce, tomatoes, avocado and tofu on top. Drizzle with extra ranch dressing. Roll the wraps and devour!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…