Doorgaan naar hoofdcontent

Linzensalade met Geroosterde Wortelen, Gedroogde Abrikozen & Smoky Chermoula Dressing / Lentil Salad with Roasted Carrots, Dried Apricots & Smoky Chermoula Dressing

Een simpele linzensalade boordevol smaak. Pittig, fris, zoet & hartig met een mooie balans.

*puy linzen voor de proteïnen;
*kruidig geroosterde wortelen;
*gedroogde abrikozen voor de zoete toets;
*avocado voor een zacht en romig accent;
& een fris-pittig-smoky chermoula dressing!


Linzensalade met Geroosterde Wortelen, Gedroogde Abrikozen & Smoky Chermoula Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 4 personen:
Ingrediënten:
Voor de chermoula dressing:
½ eetlepel komijnzaadjes
1 eetlepel korianderzaad
¼ theelepel peperbolletjes
1 à 2 gedroogde chili ’s
1 theelepel gerookte paprika
1 à 2 teentjes knoflook, gehakt
4 eetlepels extra-vierge olijfolie
Sap van 1 citroen
½ theelepel kokosbloesemsuiker
Zout
Voor de salade:
1 cup/180 gram puy linzen
Veggie bouillon
Bussel wortelen, schoongemaakt & in grote stukken
Olie
1 theelepel komijnpoeder
¼ theelepel Cayenne
Peper & zout
Handje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
Rucola blaadjes
2 avocado’s, in plakken

Bereidingswijze:
Voor de chermoula dressing:
Rooster komijn-, korianderzaad, peperbolletjes en gedroogde chili ’s in een droge pan tot licht gekleurd en geurig. Verwijder uit de pan en laat afkoelen.
Blend de specerijen en overige ingrediënten tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout.
Voor de salade:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius. Meng olie met de komijn, Cayenne, peper & zout en roer de wortelen door het mengsel. Rooster in circa 20 minuten beetgaar, roer halverwege door.
Kook ondertussen de linzen beetgaar in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
Leg de ingrediënten voor de salade willekeurig op de borden en besprenkel met de chermoula dressing.


Lentil Salad with Roasted Carrots, Dried Apricots & Smoky Chermoula Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 4:
Ingredients:
For the smoky chermoula:
½ tbsp cumin seeds
1 tbsp coriander seeds
¼ tsp pepper corns
1 à 2 dried chilli ’s
1 tsp smoked paprika
1 à 2 cloves garlic, chopped
4 tbsp extra-vierge olive oil
Juice of 1 lemon
½ tsp coconut blossom sugar
salt
For the salad:
1 cup/180 grams puy lentils
Veggiestock
Bunch carrots, cleaned & coarsely chopped
Oil
1 tsp cumin powder
¼ tsp Cayenne
Pepper & salt
Handful of dried apricots, chopped
Arugula leaves
2 avocado’s, sliced

Instructions:
For the smoky chermoula:
Toast cumin, coriander, pepper and dried chilli’s in a dry pan until lightly toasted and fragrant. Remove from the pan and cool down.
Blend the spices and other ingredients into a smooth dressing.
For the salad:
Preheat the oven to 190° Celsius. Mix oil, cumin, cayenne, pepper & salt and toss in the carrots. Roast for 20 minutes, stirring halfway.
Meanwhile cook the lentils in veggie stock according to package instructions, drain.
Arrange the ingredients for the salad randomly on the plates and drizzle with chermoula dressing.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…