Doorgaan naar hoofdcontent

Linzensalade met Geroosterde Wortelen, Gedroogde Abrikozen & Smoky Chermoula Dressing / Lentil Salad with Roasted Carrots, Dried Apricots & Smoky Chermoula Dressing

Een simpele linzensalade boordevol smaak. Pittig, fris, zoet & hartig met een mooie balans.

*puy linzen voor de proteïnen;
*kruidig geroosterde wortelen;
*gedroogde abrikozen voor de zoete toets;
*avocado voor een zacht en romig accent;
& een fris-pittig-smoky chermoula dressing!


Linzensalade met Geroosterde Wortelen, Gedroogde Abrikozen & Smoky Chermoula Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 4 personen:
Ingrediënten:
Voor de chermoula dressing:
½ eetlepel komijnzaadjes
1 eetlepel korianderzaad
¼ theelepel peperbolletjes
1 à 2 gedroogde chili ’s
1 theelepel gerookte paprika
1 à 2 teentjes knoflook, gehakt
4 eetlepels extra-vierge olijfolie
Sap van 1 citroen
½ theelepel kokosbloesemsuiker
Zout
Voor de salade:
1 cup/180 gram puy linzen
Veggie bouillon
Bussel wortelen, schoongemaakt & in grote stukken
Olie
1 theelepel komijnpoeder
¼ theelepel Cayenne
Peper & zout
Handje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
Rucola blaadjes
2 avocado’s, in plakken

Bereidingswijze:
Voor de chermoula dressing:
Rooster komijn-, korianderzaad, peperbolletjes en gedroogde chili ’s in een droge pan tot licht gekleurd en geurig. Verwijder uit de pan en laat afkoelen.
Blend de specerijen en overige ingrediënten tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout.
Voor de salade:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius. Meng olie met de komijn, Cayenne, peper & zout en roer de wortelen door het mengsel. Rooster in circa 20 minuten beetgaar, roer halverwege door.
Kook ondertussen de linzen beetgaar in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af.
Leg de ingrediënten voor de salade willekeurig op de borden en besprenkel met de chermoula dressing.


Lentil Salad with Roasted Carrots, Dried Apricots & Smoky Chermoula Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 4:
Ingredients:
For the smoky chermoula:
½ tbsp cumin seeds
1 tbsp coriander seeds
¼ tsp pepper corns
1 à 2 dried chilli ’s
1 tsp smoked paprika
1 à 2 cloves garlic, chopped
4 tbsp extra-vierge olive oil
Juice of 1 lemon
½ tsp coconut blossom sugar
salt
For the salad:
1 cup/180 grams puy lentils
Veggiestock
Bunch carrots, cleaned & coarsely chopped
Oil
1 tsp cumin powder
¼ tsp Cayenne
Pepper & salt
Handful of dried apricots, chopped
Arugula leaves
2 avocado’s, sliced

Instructions:
For the smoky chermoula:
Toast cumin, coriander, pepper and dried chilli’s in a dry pan until lightly toasted and fragrant. Remove from the pan and cool down.
Blend the spices and other ingredients into a smooth dressing.
For the salad:
Preheat the oven to 190° Celsius. Mix oil, cumin, cayenne, pepper & salt and toss in the carrots. Roast for 20 minutes, stirring halfway.
Meanwhile cook the lentils in veggie stock according to package instructions, drain.
Arrange the ingredients for the salad randomly on the plates and drizzle with chermoula dressing.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…