Doorgaan naar hoofdcontent

Pastaschotel met Witlof & Gerookte Tempeh / Pasta Casserole with Endives & Smoked Tempeh

Hey allemaal, ik ben een beetje ziek. šŸ˜µ
Dan maar een snelle schotel comfort eten. Ik voelde me te slecht om het huis uit te gaan en heb dan maar gekookt met wat voorhanden was. Dus gewoon luiheid in mijn belabberde toestand.

Als dit recept je doet denken een klassieker, eigenlijk twee klassiekers is dit puur toeval.
Het raadsel al opgelost?

*macaroni met kaassaus;
*& witlof met biep biep uit de oven.

Ben er toch wel een beetje van bekomen...
En nu terug naar de zetel. Hopelijk zijn jullie nog niet geveld door de bug!


Pastaschotel met Witlof & Gerookte Tempeh
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Voor 2 Ć  3 personen:
Ingrediƫnten:
2 cups/170 gram kleine (glutenvrije) pasta
Olie om te bakken
200 gram gerookte tempeh, in blokjes
3 stronkjes witlof, in stukken gesneden
1 theelepel citroensap
Plantaardige geraspte kaas
(glutenvrij) paneermeel
Voor de saus:
¼ cup/50 gram cashew noten, 1 uur geweekt in water & afgegoten
½ cup/120 ml water
½ cup/120 ml amandelmelk
3 eetlepels edelgist
1 eetlepel maĆÆzena
1 teentje knoflook, gehakt
½ theelepel mosterdpoeder
¼ theelepel gerookte paprikapoeder
Peper & zout, naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verhit olie in een pan en bak de tempeh goudbruin. Voeg het witlof, en citroensap te en stoof beetgaar. Breng op smaak met peper & zout.
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Vet een ovenschotel lichtjes in met olie.
Meng de pasta, tempeh, witlof, saus en vegan kaas.
Verdeel alles gelijkmatig over de ovenschotel en werk af met een beetje paneermeel.
Bak de schotel in 20 Ć  30 minuten goudbruin, gratineer indien nodig even onder de grill. Serveer.
Voor de saus:
Blend alle ingrediƫnten voor de saus glad met een mini blender of staafmixer.
Breng op smaak met peper & zout.
De saus is op deze moment nog dun, maar wordt dikker in de oven.


Pasta Casserole with Endives & Smoked Tempeh
vegan, gluten free, soy free

Serves 2-3:
Ingredients:
2 cups/170 grams small (GF) pasta
Oil for frying
200 grams smoked tempeh, cubed
3 endive stalks, chopped
1 tsp lemon juice
Vegan grated cheese
(GF) breadcrumbs
For the sauce:
¼ cup/50 grams cashews, soaked for 1 hour in water & drained
½ cup/120 ml water
½ cup/120 ml almond milk
3 tbsp nutritional yeast
1 clove garlic, chopped
½ tsp mustard powder
¼ tsp smoked paprika
Pepper & salt, to taste

Instructions:
Cook the pasta according to package instructions.
Heat oil in a pan and sautƩ the tempeh until golden. Add the endives and lemon juice and sautƩ until al dente. Season with salt & pepper.
Preheat the oven to 200° Celsius. Lightly grease an oven proof dish with oil.
Combine pasta, tempeh, endives, sauce and cheese.
Pour the mix in the oven dish and sprinkle with breadcrumbs.
Bake for 20-30 minutes or until golden on top and bubbly. Place under the grill if needed.
For the sauce:
Blend the ingredients for the sauce until smooth using a mini blender of stick blender.
Season with pepper & salt.
The sauce is thin at this point, but will thicken in the oven.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: IngrediĆ«nten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediĆ«nten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…