Doorgaan naar hoofdcontent

Ranch Dressing

Ranch dressing is momenteel de populairste dressing van Amerika (en de mijne ook wel een beetje). Romig, een zuurtje en de nodige kruiding.
In sommige recepten kan de smaak van knoflook en/of ui nogal overheersen.  Om de dressing frisser te maken gebruik ik fijngesnipperde sjalot, en wordt het lookpoeder tot een aangenaam niveau teruggebracht. Ik geef de voorkeur aan verse kruiden, omdat dit een frissere dressing geeft. Als je toch gedroogde kruiden wenst te gebruiken, beperk de hoeveelheid dan tot 1/3.

Mijn ranch dressing op basis van cashews en verse kruiden is zeer gemakkelijk te maken, en met een minimum aan ingrediënten.

Ranch dressing kan gebruikt worden over salades, als dip voor groenten, in wraps…



Ranch Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
½ cup/100 gram cashew noten, 4 uur geweekt, gespoeld & afgegoten
½ cup water of amandelmelk (of half-half)
3 theelepels versgeperst citroensap
2 theelepels appelazijn
2 theelepels olijfolie
¼ theelepel lookpoeder
1 sjalot, fijngesnipperd
2 theelepels peterselie, fijngesneden
2 theelepels bieslook, fijngesneden
2 theelepels dille, fijngesneden
Peper & zout, naar smaak

Bereidingswijze:
Blend cashewnoten, water of melk, citroensap, appelazijn, olijfolie en lookpoeder tot een smeuïge en romige dressing.
Roer de sjalot en verse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen in de ijskast.
De dressing blijft een aantal dagen goed in de ijskast.


Ranch Dressing
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
½ cup/100 gram cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
½ cup water of almond milk (or half-half)
3 tsp fresh lemon juice
2 tsp apple cider vinegar
2 tsp olive oil
¼ tsp garlic powder
1 shallot, finely chopped
2 tsp parsley, finely chopped
2 tsp chives, finely chopped
2 tsp dill, finely chopped
Pepper & salt, to taste

Instructions:
Bland cashews, water or milk, lemon juice, apple cider vinegar, olive oil and garlic powder into a smooth dressing.
Stir in the shallot and fresh herbs. Season with salt and pepper.
Cool down in the fridge.
The dressing will keep for a few days in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…