Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Koolsalade met Pindadressing / Thai Cole Slaw with Peanut Dressing

Wie eet er nu niet graag koolsalade? Deze versie is er eentje met een twist; koolsalade Thaise stijl met pindadressing.

*Chinese kool in plaats van witte kool
*wortelen & radijsjes
*chilipeper & crunchy pinda’s
&  een pittige pindadressing!

Ik heb een volledig rauwe versie gemaakt van de koolsalade (nu is koolsalade sowieso al bijna rauw). Als je niet rauw eet, kan je altijd de pinda’s vervangen door geroosterde pinda’s en gewone pindakaas gebruiken (geeft een zoetere dressing).


Thaise Koolsalade met Pindadressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de koolsalade:
¼ Chinese kool, fijngesneden
2 wortelen, geraspt
½ bosje radijzen, in plakjes
5 lente-uitjes, in ringetjes
1 Spaanse chilipeper, fijngehakt (verwijder de zaadjes indien gewenst)
¼ cup naturel pinda’s, grof gehakt
¼ cup fijngesneden muntblaadjes
Voor de pindadressing:
Sap van 1 limoen
2 cm gember, geraspt
1 eetlepel koudgeperste koolzaadolie
~ ¼ cup/60 ml water om te verdunnen + extra indien nodig
Peper & zout

Bereidingswijze:
Voor de koolsalade:
Meng de groenten, pinda’s en munt in een grote kom. Roer de dressing door de salade en serveer.
Voor de pindadressing:
Roer de ingrediënten voor de dressing los met een klopper. Breng op smaak met peper en zout.


Thai Cole Slaw with Peanut Dressing
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the cowl salad:
¼ Napa cabbage, finely chopped
2 carrots, grated
½ bunch radishes, sliced
5 spring onions, in rings
1 Spanish chili pepper, finely chopped (remove seeds if desired)
¼ cup natural peanuts, coarsely chopped
¼ cup chopped mint leaves
For the peanut dressing:
2 cm ginger, grated
1 tbsp cold pressed rape seed oil
~ ¼ cup/60 ml water to thin + extra if needed
Pepper & salt

Instructions:
For the cowl salad:
Combine veggies, peanuts and mint in a large bowl. Stir in the dressing. Serve.
For the peanut dressing:
Whisk the ingredients for the dressing until combined. Season with pepper and salt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…