Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Noedelsalade met Groenten & Pinda’s / Thai Noodle Salad with Veggies & Peanuts

Een aantal dagen geleden had ik rauwe Thaise koolsalade met pindadressing gemaakt voor mezelf. Sinds mijn tafelgasten niet zo in waren voor een maaltijd met enkel rauwe groenten, heb ik de salade snel een beetje getuned. Beetje rijstnoedels bijgevoegd en last-minute nog tofu krokant gebakken (niet op foto wegens groot ongeduld van de eters...). Zo had ik zonder al teveel moeite twee gezonde maaltijden om van te smullen!

Thaise Noedelsalade met Groenten & Pinda’s
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Voor de noedelsalade:
150 gram fijne rijstnoedels
¼ Chinese kool, fijngesneden
2 wortelen, geraspt
½ bosje radijzen, in plakjes
5 lente-uitjes, in ringetjes
1 Spaanse chilipeper, fijngehakt
¼ cup naturel of geroosterde pinda’s, grof gehakt
¼ cup fijngesneden muntblaadjes
Voor de pindadressing:
¼ cup (natuurlijke) pindakaas
Sap van 1 limoen
2 cm gember, geraspt
1 eetlepel koolzaadolie
~ ¼ cup/60 ml water om te verdunnen
Peper & zout

Bereidingswijze:
Voor de noedelsalade:
Week de noedels 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel onder koud water.
Meng de groenten, pinda’s en munt in een grote kom. Roer de dressing door de salade.
Lekker met knapperig gebakken tofu.
Voor de pindadressing:
Roer de ingrediënten voor de dressing los met een klopper. Breng op smaak met peper en zout.


Thai Noodle Salad with  Veggies & Peanuts
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
For the noodle salad:
150 grams fine rice noodles
¼ Napa cabbage, finely chopped
2 carrots, grated
½ bunch radishes, sliced
5 spring onions, in rings
1 Spanish chili pepper, finely chopped
¼ cup natural or toasted peanuts, coarsely chopped
¼ cup chopped mint leaves
For the peanut dressing:
¼ cup (natural) peanut butter
2 cm ginger, grated
1 tbsp rape seed oil
~ ¼ cup/60 ml water to thin
Pepper & salt

Instructions:
For the noodle salad:
Soak the noodles for 5 minutes in boiling water. Drain and rinse under cold water.
Combine noodles, veggies, peanuts and mint in a large bowl. Stir in the dressing. Serve with crispy fried tofu.
For the peanut dressing:
Whisk the ingredients for the dressing until combined. Season with pepper and salt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…