Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Noedelsalade met Groenten & Pinda’s / Thai Noodle Salad with Veggies & Peanuts

Een aantal dagen geleden had ik rauwe Thaise koolsalade met pindadressing gemaakt voor mezelf. Sinds mijn tafelgasten niet zo in waren voor een maaltijd met enkel rauwe groenten, heb ik de salade snel een beetje getuned. Beetje rijstnoedels bijgevoegd en last-minute nog tofu krokant gebakken (niet op foto wegens groot ongeduld van de eters...). Zo had ik zonder al teveel moeite twee gezonde maaltijden om van te smullen!

Thaise Noedelsalade met Groenten & Pinda’s
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Voor de noedelsalade:
150 gram fijne rijstnoedels
¼ Chinese kool, fijngesneden
2 wortelen, geraspt
½ bosje radijzen, in plakjes
5 lente-uitjes, in ringetjes
1 Spaanse chilipeper, fijngehakt
¼ cup naturel of geroosterde pinda’s, grof gehakt
¼ cup fijngesneden muntblaadjes
Voor de pindadressing:
¼ cup (natuurlijke) pindakaas
Sap van 1 limoen
2 cm gember, geraspt
1 eetlepel koolzaadolie
~ ¼ cup/60 ml water om te verdunnen
Peper & zout

Bereidingswijze:
Voor de noedelsalade:
Week de noedels 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel onder koud water.
Meng de groenten, pinda’s en munt in een grote kom. Roer de dressing door de salade.
Lekker met knapperig gebakken tofu.
Voor de pindadressing:
Roer de ingrediënten voor de dressing los met een klopper. Breng op smaak met peper en zout.


Thai Noodle Salad with  Veggies & Peanuts
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
For the noodle salad:
150 grams fine rice noodles
¼ Napa cabbage, finely chopped
2 carrots, grated
½ bunch radishes, sliced
5 spring onions, in rings
1 Spanish chili pepper, finely chopped
¼ cup natural or toasted peanuts, coarsely chopped
¼ cup chopped mint leaves
For the peanut dressing:
¼ cup (natural) peanut butter
2 cm ginger, grated
1 tbsp rape seed oil
~ ¼ cup/60 ml water to thin
Pepper & salt

Instructions:
For the noodle salad:
Soak the noodles for 5 minutes in boiling water. Drain and rinse under cold water.
Combine noodles, veggies, peanuts and mint in a large bowl. Stir in the dressing. Serve with crispy fried tofu.
For the peanut dressing:
Whisk the ingredients for the dressing until combined. Season with pepper and salt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…