Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Noedelsoep met Babymais, Tofu & Kokosmelk / Thai Noodle Soup with Baby Corn, Tofu & Coconut Milk

Soms combineert een gerecht alles wat een maaltijd op dat moment moet zijn.

*soep
*noedels
*kruiden & specerijen

Een soep is op zichzelf al verwarmend en een beetje troostend zelfs. En noedels, tja ik eet graag noedels. Ze zijn een beetje mijn gezonde versie van “fast food”. In Aziatische landen worden noedels trouwens op straat verkocht als een snel kommetje njam njam.

Ik heb de soep in dit geval op smaak gebracht met verse kruiden & specerijen, en niet met currypasta.
En voor degenen die niet van al te pikant eten houden, deze kom noedelsoep is naar Thaise normen vrij mild gekruid.

Misschien nog een noot. Hoe eet je nu zo’n kommetje noedelsoep?
Wel, kommetje omhoog brengen, met eetstokjes de inhoud richting mond brengen en slurpen maar aan de soep. 
Misschien best niet serveren tijdens een romantisch etentje voor twee?! 😜


Thaise Noedelsoep met Babymais, Tofu & Kokosmelk
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor twee hongerige personen:
Ingrediënten:
Neutrale olie
1 medium ui, in ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm/1 eetlepel gember, geraspt
1 kleine groene peper, in ringetjes
1 stengel citroengras, gekneusd
½ theelepel kurkuma
3 limoenblaadjes
1 pakje/125 gram babymais, gesneden
2 cups/480 ml groentebouillon
1 cup/240 ml kokosmelk
2 à 3 eetlepels limoensap (2,5 eetlepels gebruikt)
1 theelepel bruine suiker
½ blok/250 gram tofu, in blokjes
(glutenvrije) noedels voor twee personen (ramen noedels gebruikt)
Afwerking:
Lente-ui
Gehakte korianderblaadjes
Groene chili, in ringetjes (optioneel)

Bereidingswijze:
Verhit olie in een kookpot en stoof hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook, gember, groene peper, citroengras en kurkuma toe en bak een minuutje mee. Roer de babymais erdoor.
Giet de bouillon, kokosmelk, limoensap en suiker  erbij en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuurtje 10 à 15 minuten sudderen.
Kook terwijl de soep kookt de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel.
Roer de tofu door de soep en warm door.
Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg naar smaak limoensap of suiker toe.
Verdeel de noedels over twee kommen en lepel de soep erover.
Werk af met lente-ui, korianderblaadjes en eventueel gehakte groene chili.


Thai Noodle Soup with Baby Corn, Tofu & Coconut Milk
vegan, gluten free, nut free

For two hungry persons:
Ingredients:
Neutral oil
1 medium onion, sliced
2 cloves garlic, chopped
2 cm/1 tbsp ginger, grated
1 small green chilli, in rings
1 stalk of lemon grass
½ tsp turmeric
3 lime leaves
1 package baby corn, sliced
2 cups/480 ml veggie stock
1 cup/240 ml coconut milk
2-3 tbsp lime juice (2,5 tbsp used)
1 tsp brown sugar
½ block/250 grams tofu, cubed
(GF) noodles for two persons (ramen noodles used)
Garnish:
Spring onions
Chopped coriander leaves
Green chilli, sliced (optional)

Instructions:
Heat oil in a pot and sauté the onion until translucent.
Add the garlic, green chilli, lemon grass and turmeric and sauté for another minute. Stir in the baby corn.
Add the stock, coconut milk, lime juice and sugar an bring to a boil. Simmer for 10-15 minutes on low heat.
Meanwhile cook the noodles according to package instructions. Drain and rinse.
Add the tofu to the soup and warm trough.
Season with salt and pepper if needed and add lime juice or sugar to taste.
Divide the noodles between two bowls and spoon over the soup.
Garnish with coriander leaves, spring onion and chopped green chilli if desired.

Reacties

  1. nice one !
    but maybe not soy free : tofu is made of soybeans ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for noticing, we can all make mistakes.
    I adapted it right away!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…