Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Noedelsoep met Babymais, Tofu & Kokosmelk / Thai Noodle Soup with Baby Corn, Tofu & Coconut Milk

Soms combineert een gerecht alles wat een maaltijd op dat moment moet zijn.

*soep
*noedels
*kruiden & specerijen

Een soep is op zichzelf al verwarmend en een beetje troostend zelfs. En noedels, tja ik eet graag noedels. Ze zijn een beetje mijn gezonde versie van “fast food”. In Aziatische landen worden noedels trouwens op straat verkocht als een snel kommetje njam njam.

Ik heb de soep in dit geval op smaak gebracht met verse kruiden & specerijen, en niet met currypasta.
En voor degenen die niet van al te pikant eten houden, deze kom noedelsoep is naar Thaise normen vrij mild gekruid.

Misschien nog een noot. Hoe eet je nu zo’n kommetje noedelsoep?
Wel, kommetje omhoog brengen, met eetstokjes de inhoud richting mond brengen en slurpen maar aan de soep. 
Misschien best niet serveren tijdens een romantisch etentje voor twee?! 😜


Thaise Noedelsoep met Babymais, Tofu & Kokosmelk
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor twee hongerige personen:
Ingrediënten:
Neutrale olie
1 medium ui, in ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm/1 eetlepel gember, geraspt
1 kleine groene peper, in ringetjes
1 stengel citroengras, gekneusd
½ theelepel kurkuma
3 limoenblaadjes
1 pakje/125 gram babymais, gesneden
2 cups/480 ml groentebouillon
1 cup/240 ml kokosmelk
2 à 3 eetlepels limoensap (2,5 eetlepels gebruikt)
1 theelepel bruine suiker
½ blok/250 gram tofu, in blokjes
(glutenvrije) noedels voor twee personen (ramen noedels gebruikt)
Afwerking:
Lente-ui
Gehakte korianderblaadjes
Groene chili, in ringetjes (optioneel)

Bereidingswijze:
Verhit olie in een kookpot en stoof hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook, gember, groene peper, citroengras en kurkuma toe en bak een minuutje mee. Roer de babymais erdoor.
Giet de bouillon, kokosmelk, limoensap en suiker  erbij en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuurtje 10 à 15 minuten sudderen.
Kook terwijl de soep kookt de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel.
Roer de tofu door de soep en warm door.
Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg naar smaak limoensap of suiker toe.
Verdeel de noedels over twee kommen en lepel de soep erover.
Werk af met lente-ui, korianderblaadjes en eventueel gehakte groene chili.


Thai Noodle Soup with Baby Corn, Tofu & Coconut Milk
vegan, gluten free, nut free

For two hungry persons:
Ingredients:
Neutral oil
1 medium onion, sliced
2 cloves garlic, chopped
2 cm/1 tbsp ginger, grated
1 small green chilli, in rings
1 stalk of lemon grass
½ tsp turmeric
3 lime leaves
1 package baby corn, sliced
2 cups/480 ml veggie stock
1 cup/240 ml coconut milk
2-3 tbsp lime juice (2,5 tbsp used)
1 tsp brown sugar
½ block/250 grams tofu, cubed
(GF) noodles for two persons (ramen noodles used)
Garnish:
Spring onions
Chopped coriander leaves
Green chilli, sliced (optional)

Instructions:
Heat oil in a pot and sauté the onion until translucent.
Add the garlic, green chilli, lemon grass and turmeric and sauté for another minute. Stir in the baby corn.
Add the stock, coconut milk, lime juice and sugar an bring to a boil. Simmer for 10-15 minutes on low heat.
Meanwhile cook the noodles according to package instructions. Drain and rinse.
Add the tofu to the soup and warm trough.
Season with salt and pepper if needed and add lime juice or sugar to taste.
Divide the noodles between two bowls and spoon over the soup.
Garnish with coriander leaves, spring onion and chopped green chilli if desired.

Reacties

  1. nice one !
    but maybe not soy free : tofu is made of soybeans ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for noticing, we can all make mistakes.
    I adapted it right away!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…