Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Stijl Pindakaas-Havermout Bowls met Gemarineerde Tempeh, Radijs & Avocado / Thai Style Peanut Butter-Oatmeal Bowls with Marinated Tempeh, Radish & Avocado

Nog een hartige bowl havermout, ja ik weet het, het is niet de eerste op de pagina… Het is gewoon ongelooflijk lekker, snel, voedzaam & gezond! En je kan er bovendien zeer creatief mee zijn.

Vandaag Thaise stijl pindakaas bowls featuring:

*pindakaas-havermout met chili & limoen;
*gemarineerde tempeh plakken;
*radijsjes;
*avocado;
* & pinda’s voor extra crunch!

Ik heb vandaag eens geen knoflook gebruikt ter afwisseling (ik verzet gewoon bergen knoflookšŸ˜), als je dit wenst kan je altijd een teentje meestoven samen met de chili. Ga verder zoals aangegeven in het recept.
Eet de bowls als extra vullend ontbijt of als avondmaaltijd, dat is alvast wat ik deed.

Smakelijk!

Thaise Stijl Pindakaas-Havermout Bowls met Gemarineerde Tempeh, Radijs & Avocado
veganistisch, glutenvrij

Voor 2 Ć  3 bowls:
Ingrediƫnten:
Voor de pindakaas-havermout:
Olie
1 Ć  2 Spaanse chili ’s, in ringetjes of fijngehakt (zaadjes verwijderd indien gewenst)
1 cup/120 gram (glutenvrije) grove havervlokken
½ cup amandelmelk
1 ½ cup water
3 eetlepels natuurlijke pindakaas, opgelost in een paar eetlepels warm water
Sap van 1 limoen
Peper & zout, naar smaak
Voor de tempeh:
200 gram tempeh, in plakken
Neutrale olie om te bakken
Marinade:
2 eetlepels sojasaus of tamari voor glutenvrij
2 theelepels sesamolie
2 theelepels ahornsiroop
¼ tsp chili poeder (of extra paprika)
¼ theelepel gerookte paprikapoeder
¼ theelepel komijnpoeder
¼ theelepel korianderpoeder
2 eetlepels water
Overige:
1 avocado, gesneden
1 bosje radijzen, in plakjes
Paar eetlepels pinda’s, grof gehakt
Korianderblaadjes

Bereidingswijze:
Voor de pindakaas-havermout:
Verhit olie in een kookpot en stoof de chili (en een gehakt teentje knoflook indien gewenst) aan.
Doe de havervlokken, water en melk erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen, al roerend. Voeg extra vocht toe indien nodig.
Roer de pindakaas en het limoensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de tempeh:
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Voeg de tempeh plakken toe en meng door.
Laat 15 tot 30 minuten marineren. Bak de tempeh aan beide kanten goudbruin.
Samenstelling:
Verdeel de pindakaas-havermout over de bowls. Top met de tempeh blokjes, radijs, avocado en gehakte pinda’s.
Werk af met korianderblaadjes. Smakelijk!


Thai Style Peanut Butter-Oatmeal Bowls with Marinated Tempeh, Radish & Avocado
vegan, gluten free

Serves 2-3:
Ingredients:
For the peanut butter oatmeal:
Oil
1-2 Spanish chilli peppers, in rings or finely chopped (remove seeds if desired)
1 cup/120 gram (GF) rolled oats
½ cup almond milk
1 ½ cup water
3 tbsp natural peanut butter, dissolved in a few tbsp warm water
Juice of 1 lime
Pepper & salt, to taste
For the tempeh:
200 grams tempeh, sliced
Neutral oil for frying
Marinade:
2 tbsp soy sauce of tamari for GF
2 tsp sesame oil
2 tsp maple syrup
¼ tsp chilli powder (or extra paprika)
¼ tsp smoked paprika
¼ tsp cumin
¼ tsp coriander
2 tbsp water
Other:
1 avocado, sliced
1 bunch radishes, sliced
A few tbsp peanuts, coarsely chopped
Coriander leaves

Instructions:
For the oatmeal-pumpkin risotto:
Heat oil in a pot and sautƩ the chili (and a minced garlic clove if desired). Add the oats, water, milk and bring to a boil. Gently simmer for 15 minutes, whilst stirring. Add extra liquid if needed.
Stir in the peanut butter and lime juice. Season with pepper and salt.
For the smoky tempeh:
Mix the ingredients for the marinade. Mix in the tempeh.
Marinate for 15-30 minutes. Fry the tempeh until golden on both sides.
Assembly:
Divide the peanut butter-oatmeal between the bowls. Top with tempeh, radish, avocado and chopped peanuts.
Sprinkle with coriander leaves. Enjoy!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciƫren sinds ik veganist ben. Wafels is zo ƩƩn van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor Ć©Ć©n van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. šŸ˜
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilĆ . Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediĆ«nten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
IngrediĆ«nten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…