Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise Stijl Pindakaas-Havermout Bowls met Gemarineerde Tempeh, Radijs & Avocado / Thai Style Peanut Butter-Oatmeal Bowls with Marinated Tempeh, Radish & Avocado

Nog een hartige bowl havermout, ja ik weet het, het is niet de eerste op de pagina… Het is gewoon ongelooflijk lekker, snel, voedzaam & gezond! En je kan er bovendien zeer creatief mee zijn.

Vandaag Thaise stijl pindakaas bowls featuring:

*pindakaas-havermout met chili & limoen;
*gemarineerde tempeh plakken;
*radijsjes;
*avocado;
* & pinda’s voor extra crunch!

Ik heb vandaag eens geen knoflook gebruikt ter afwisseling (ik verzet gewoon bergen knoflookšŸ˜), als je dit wenst kan je altijd een teentje meestoven samen met de chili. Ga verder zoals aangegeven in het recept.
Eet de bowls als extra vullend ontbijt of als avondmaaltijd, dat is alvast wat ik deed.

Smakelijk!

Thaise Stijl Pindakaas-Havermout Bowls met Gemarineerde Tempeh, Radijs & Avocado
veganistisch, glutenvrij

Voor 2 Ć  3 bowls:
Ingrediƫnten:
Voor de pindakaas-havermout:
Olie
1 Ć  2 Spaanse chili ’s, in ringetjes of fijngehakt (zaadjes verwijderd indien gewenst)
1 cup/120 gram (glutenvrije) grove havervlokken
½ cup amandelmelk
1 ½ cup water
3 eetlepels natuurlijke pindakaas, opgelost in een paar eetlepels warm water
Sap van 1 limoen
Peper & zout, naar smaak
Voor de tempeh:
200 gram tempeh, in plakken
Neutrale olie om te bakken
Marinade:
2 eetlepels sojasaus of tamari voor glutenvrij
2 theelepels sesamolie
2 theelepels ahornsiroop
¼ tsp chili poeder (of extra paprika)
¼ theelepel gerookte paprikapoeder
¼ theelepel komijnpoeder
¼ theelepel korianderpoeder
2 eetlepels water
Overige:
1 avocado, gesneden
1 bosje radijzen, in plakjes
Paar eetlepels pinda’s, grof gehakt
Korianderblaadjes

Bereidingswijze:
Voor de pindakaas-havermout:
Verhit olie in een kookpot en stoof de chili (en een gehakt teentje knoflook indien gewenst) aan.
Doe de havervlokken, water en melk erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen, al roerend. Voeg extra vocht toe indien nodig.
Roer de pindakaas en het limoensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voor de tempeh:
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Voeg de tempeh plakken toe en meng door.
Laat 15 tot 30 minuten marineren. Bak de tempeh aan beide kanten goudbruin.
Samenstelling:
Verdeel de pindakaas-havermout over de bowls. Top met de tempeh blokjes, radijs, avocado en gehakte pinda’s.
Werk af met korianderblaadjes. Smakelijk!


Thai Style Peanut Butter-Oatmeal Bowls with Marinated Tempeh, Radish & Avocado
vegan, gluten free

Serves 2-3:
Ingredients:
For the peanut butter oatmeal:
Oil
1-2 Spanish chilli peppers, in rings or finely chopped (remove seeds if desired)
1 cup/120 gram (GF) rolled oats
½ cup almond milk
1 ½ cup water
3 tbsp natural peanut butter, dissolved in a few tbsp warm water
Juice of 1 lime
Pepper & salt, to taste
For the tempeh:
200 grams tempeh, sliced
Neutral oil for frying
Marinade:
2 tbsp soy sauce of tamari for GF
2 tsp sesame oil
2 tsp maple syrup
¼ tsp chilli powder (or extra paprika)
¼ tsp smoked paprika
¼ tsp cumin
¼ tsp coriander
2 tbsp water
Other:
1 avocado, sliced
1 bunch radishes, sliced
A few tbsp peanuts, coarsely chopped
Coriander leaves

Instructions:
For the oatmeal-pumpkin risotto:
Heat oil in a pot and sautƩ the chili (and a minced garlic clove if desired). Add the oats, water, milk and bring to a boil. Gently simmer for 15 minutes, whilst stirring. Add extra liquid if needed.
Stir in the peanut butter and lime juice. Season with pepper and salt.
For the smoky tempeh:
Mix the ingredients for the marinade. Mix in the tempeh.
Marinate for 15-30 minutes. Fry the tempeh until golden on both sides.
Assembly:
Divide the peanut butter-oatmeal between the bowls. Top with tempeh, radish, avocado and chopped peanuts.
Sprinkle with coriander leaves. Enjoy!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: IngrediĆ«nten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediĆ«nten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…