Doorgaan naar hoofdcontent

Witte Chocolade-Framboos-Matcha Kaastaart / White Chocolate-Raspberry-Matcha Cheesecake

Nog eens "raw food" kaastaart gemaakt, deze keer met witte chocolade, frambozen & matcha.

Ik ben vertrokken met een simpele bodem van amandelen en dadels. De kaastaart wordt samengesteld met twee vullingen, één zou maar saai zijn niet?! De taart krijgt een schaakboordpatroon, in plaats van gewoon lagen. 
De eerste vulling is een frambozenvulling, lekker fris & fruitig. De tweede vulling is er een met matcha theepoeder, zonder overheersend te zijn. 
Frambozen en matcha zijn een match made in heaven! De cacao boter geeft de kaastaart een aroma van witte chocolade. Matcha bevat veel antioxidanten en bevordert de stofwisseling & vetverbranding (!!!😊). 

Het eindresultaat: een overheerlijke kaastaart met witte chocolade, matcha & frambozenvulling. En bovendien schuldvrij! Want niet allen bijzonder lekker, ook nog gezond.


Witte Chocolade-Framboos-Matcha Kaastaart
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de bodem:
½ cup/100 gram amandelen
~8 medjool dadels, in stukjes
Snufje zout
Voor de framboosvulling:
½ cup cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
⅓ cup/80 ml zelfgemaakt amandelmelk
½ cup/60 gram frambozen
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels cacao boter, gesmolten
Voor de matcha vulling:
½ cup cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
¼ cup/60 ml zelfgemaakt amandelmelk
1 ½ theelepel matcha poeder
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel cacao boter, gesmolten
Voor de afwerking:
Verse frambozen
Cacao boter

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
Bekleed de bodem van een springvorm (17 cm) met bakpapier.
Pulseer de amandelen in een food processor tot een fijn meel (een paar stukjes zijn ok).
Voeg dan de dadels en het zout toe en blend opnieuw tot een kleverig geheel.
Duw de bodem in de springvorm en druk goed aan. Zet in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Voor de framboosvulling:
Blend alle ingrediënten voor de framboosvulling in een (mini)blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel. Doe de vulling in een spuitzak en leg in de ijskast terwijl je de matcha vulling maakt.
Voor de matcha vulling:
Blend alle ingrediënten voor de sinaasappelvulling in een (mini)blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel. Doe de vulling in een spuitzak.
Spuit random toefjes framboosvulling over de bodem, vul de gaatjes met matcha vulling. Herhaal in laagjes met de resterende vulling. 
Tap een aantal maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet in de diepvries tot de kaastaart is opgesteven. Verwijder uit de springvorm.
Garneer met frambozen en geraspte cacao boter. Snijd en eet!

Nota: 
Het recept kan gemakkelijk verdubbeld worden (springvorm circa 25 cm).






White Chocolate-Raspberry-Matcha Cheesecake
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the base:
½ cup/100 grams almonds
~8 medjool dates, chopped
Pinch of salt
For the raspberry filling:
½ cup cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
⅓ cup/80 ml homemade almond milk
½ cup/60 grams raspberries
1 tbsp maple syrup
2 tbsp cacao butter, melted
For the matcha filling:
½ cup cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
1 ½ tsp matcha powder
1 tbsp maple syrup
1 tbsp cacao butter, melted
For topping:
Fresh raspberries
Cacao butter

Instructions:
For the base:
Line the bottom of a spring form (17 cm) with parchment paper.
Pulse the almonds in a food processor into a fine meal (a few bits are ok). Add the dates and salt and pulse until a sticky paste has formed.
Press into the spring form and place in the freezer.
For the raspberry filling:
Blend the ingredients for the raspberry filling until smooth. Place the filling in a piping bag and place in the fridge whilst you make the matcha filling.
For the matcha filling:
Blend the ingredients for the matcha filling until smooth. Place the filling in a piping bag.
Randomly pipe dollops of raspberry filling over the bottom layer. Fill the gaps with matcha filling. Continue in layers with the remaining filling. 
Tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer until set. Remove the cheesecake from the spring form.
Decorate with raspberries, and grated cacao butter. Slice & eat!

Note:
The recipe can doubled to make a larger cheesecake (spring form circa 25 cm).

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…