Doorgaan naar hoofdcontent

Witte Chocolade-Framboos-Matcha Kaastaart / White Chocolate-Raspberry-Matcha Cheesecake

Nog eens "raw food" kaastaart gemaakt, deze keer met witte chocolade, frambozen & matcha.

Ik ben vertrokken met een simpele bodem van amandelen en dadels. De kaastaart wordt samengesteld met twee vullingen, één zou maar saai zijn niet?! De taart krijgt een schaakboordpatroon, in plaats van gewoon lagen. 
De eerste vulling is een frambozenvulling, lekker fris & fruitig. De tweede vulling is er een met matcha theepoeder, zonder overheersend te zijn. 
Frambozen en matcha zijn een match made in heaven! De cacao boter geeft de kaastaart een aroma van witte chocolade. Matcha bevat veel antioxidanten en bevordert de stofwisseling & vetverbranding (!!!😊). 

Het eindresultaat: een overheerlijke kaastaart met witte chocolade, matcha & frambozenvulling. En bovendien schuldvrij! Want niet allen bijzonder lekker, ook nog gezond.


Witte Chocolade-Framboos-Matcha Kaastaart
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de bodem:
½ cup/100 gram amandelen
~8 medjool dadels, in stukjes
Snufje zout
Voor de framboosvulling:
½ cup cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
⅓ cup/80 ml zelfgemaakt amandelmelk
½ cup/60 gram frambozen
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels cacao boter, gesmolten
Voor de matcha vulling:
½ cup cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
¼ cup/60 ml zelfgemaakt amandelmelk
1 ½ theelepel matcha poeder
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel cacao boter, gesmolten
Voor de afwerking:
Verse frambozen
Cacao boter

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
Bekleed de bodem van een springvorm (17 cm) met bakpapier.
Pulseer de amandelen in een food processor tot een fijn meel (een paar stukjes zijn ok).
Voeg dan de dadels en het zout toe en blend opnieuw tot een kleverig geheel.
Duw de bodem in de springvorm en druk goed aan. Zet in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Voor de framboosvulling:
Blend alle ingrediënten voor de framboosvulling in een (mini)blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel. Doe de vulling in een spuitzak en leg in de ijskast terwijl je de matcha vulling maakt.
Voor de matcha vulling:
Blend alle ingrediënten voor de sinaasappelvulling in een (mini)blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel. Doe de vulling in een spuitzak.
Spuit random toefjes framboosvulling over de bodem, vul de gaatjes met matcha vulling. Herhaal in laagjes met de resterende vulling. 
Tap een aantal maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet in de diepvries tot de kaastaart is opgesteven. Verwijder uit de springvorm.
Garneer met frambozen en geraspte cacao boter. Snijd en eet!

Nota: 
Het recept kan gemakkelijk verdubbeld worden (springvorm circa 25 cm).






White Chocolate-Raspberry-Matcha Cheesecake
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the base:
½ cup/100 grams almonds
~8 medjool dates, chopped
Pinch of salt
For the raspberry filling:
½ cup cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
⅓ cup/80 ml homemade almond milk
½ cup/60 grams raspberries
1 tbsp maple syrup
2 tbsp cacao butter, melted
For the matcha filling:
½ cup cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
1 ½ tsp matcha powder
1 tbsp maple syrup
1 tbsp cacao butter, melted
For topping:
Fresh raspberries
Cacao butter

Instructions:
For the base:
Line the bottom of a spring form (17 cm) with parchment paper.
Pulse the almonds in a food processor into a fine meal (a few bits are ok). Add the dates and salt and pulse until a sticky paste has formed.
Press into the spring form and place in the freezer.
For the raspberry filling:
Blend the ingredients for the raspberry filling until smooth. Place the filling in a piping bag and place in the fridge whilst you make the matcha filling.
For the matcha filling:
Blend the ingredients for the matcha filling until smooth. Place the filling in a piping bag.
Randomly pipe dollops of raspberry filling over the bottom layer. Fill the gaps with matcha filling. Continue in layers with the remaining filling. 
Tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer until set. Remove the cheesecake from the spring form.
Decorate with raspberries, and grated cacao butter. Slice & eat!

Note:
The recipe can doubled to make a larger cheesecake (spring form circa 25 cm).

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…