Doorgaan naar hoofdcontent

Aquafaba Truffel Mayonaise / Aquafaba Truffled Mayonnaise

Mayonaise met een extraatje: truffel!

Lekker bij een salade of als dip.

Aquafaba Truffel Mayonaise
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
¼ cup/60 ml aquafaba
½ theelepel mosterdpoeder
½ theelepel zout
½ theelepel zoetstof naar keuze (agave, ahornsiroop, poedersuiker)
¾ cup/180 ml neutrale olie
¼ theelepel truffelfolie
1 theelepel citroensap
½ theelepel appelazijn

Bereidingswijze:
Doe de aquafaba, mosterdpoeder en zout in een maatbeker en mix met een staafmixer tot de kruiden opgelost zijn.
Giet in een fijn straaltje de olie toe en mix tot de olie volledig is opgenomen. Ga zo verder met de rest van de olie. Op een gegeven moment wordt de mayo dik. Voeg de truffelolie toe en mix tot deze is opgenomen.
Roer het citroensap en appelazijn erdoor.
Zet een paar uur in de ijskast.
De mayo blijft ongeveer een week goed, maar is vers op zijn best.


Aquafaba Truffled Mayonnaise
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
¼ cup/60 ml aquafaba
½ tsp mustard powder
½ tsp salt
½ tsp sweetener of choice (agave, maple syrup, icing sugar)
¾ cup/180 ml neutral oil
¼ tsp truffle oil
1 tsp lemon juice
½ tsp apple cider vinegar

Instructions:
Add aquafaba, mustard powder and salt to a measuring cup and mix (using a stick blender) until combined.
In a small stream add the oil until fully incorporated. Continue with the remaining oil. At a certain point the mayo will become thick. Add the truffle oil and mix until mixed in.
Stir in the lemon juice and apple cider vinegar.
Place in the fridge for a few hours.
The mayo will keep for about 1 week, but is best served fresh.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…