Doorgaan naar hoofdcontent

Aquafaba Truffel Mayonaise / Aquafaba Truffled Mayonnaise

Mayonaise met een extraatje: truffel!

Lekker bij een salade of als dip.

Aquafaba Truffel Mayonaise
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Ingrediënten:
¼ cup/60 ml aquafaba
½ theelepel mosterdpoeder
½ theelepel zout
½ theelepel zoetstof naar keuze (agave, ahornsiroop, poedersuiker)
¾ cup/180 ml neutrale olie
¼ theelepel truffelfolie
1 theelepel citroensap
½ theelepel appelazijn

Bereidingswijze:
Doe de aquafaba, mosterdpoeder en zout in een maatbeker en mix met een staafmixer tot de kruiden opgelost zijn.
Giet in een fijn straaltje de olie toe en mix tot de olie volledig is opgenomen. Ga zo verder met de rest van de olie. Op een gegeven moment wordt de mayo dik. Voeg de truffelolie toe en mix tot deze is opgenomen.
Roer het citroensap en appelazijn erdoor.
Zet een paar uur in de ijskast.
De mayo blijft ongeveer een week goed, maar is vers op zijn best.


Aquafaba Truffled Mayonnaise
vegan, gluten free, soy free, nut free

Ingredients:
¼ cup/60 ml aquafaba
½ tsp mustard powder
½ tsp salt
½ tsp sweetener of choice (agave, maple syrup, icing sugar)
¾ cup/180 ml neutral oil
¼ tsp truffle oil
1 tsp lemon juice
½ tsp apple cider vinegar

Instructions:
Add aquafaba, mustard powder and salt to a measuring cup and mix (using a stick blender) until combined.
In a small stream add the oil until fully incorporated. Continue with the remaining oil. At a certain point the mayo will become thick. Add the truffle oil and mix until mixed in.
Stir in the lemon juice and apple cider vinegar.
Place in the fridge for a few hours.
The mayo will keep for about 1 week, but is best served fresh.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…