Doorgaan naar hoofdcontent

Buddha Bowl met Quinoa, Gekruide Kikkererwten, Broccoli, Radijsjes, Mango & Kurkuma-Tahin Dressing / Buddha Bowl with Spiced Chickpeas, Broccoli, Radish, Mango & Turmeric-Tahini Dressing

Mmm, het buikje van Buddha in mijn bowl!

Ik lijk wel een voorliefde te hebben voor eten in bowls! Van havermoutpap tot dal, stoofpotjes & curry ’s en natuurlijk Buddha bowls.
Als het over Buddha bowls gaat, combineer ik meestal ingrediënten aanwezig in de ijskast en voorraad. Vandaag was de keuze rijkelijk, aangezien ik net boodschappen had gedaan. Maakt deze blogger altijd blij!

*kruidige kikkererwten, werkt altijd naar mijn idee!? Wie durft me tegen te spreken?!
*mango & radijs, welke een goede smaakcombinatie zijn
*broccoli, want de kleur groen mag niet ontbreken
*kurkuma-tahin dressing met citroen, drie gezondheidsboosters in een straaltje over de bowl gegoten
*& quinoa voor de proteïnen

Het resultaat; een smaakvol en vooral kleurrijk palet! 
Smakelijk!


Buddha Bowl met Quinoa, Gekruide Kikkererwten, Broccoli, Radijsjes, Mango & Kurkuma-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 3 bowls:
Ingrediënten:
Voor de kikkererwten:
1 blik/200 gram gekookte kikkererwten, gespoeld & gedroogd in een doek
1 eetlepel olie
¼ theelepel komijn
¼ theelepel koriander
theelepel kardemom
theelepel Cayenne
⅛ theelepel kaneel
Peper & zout
Voor de kurkuma-tahin dressing:
¼ cup/60 ml tahin
2 eetlepels citroensap
¼ theelepel kurkuma
Water om te verdunnen
Peper & zout
Overige:
½ cup/100 gram quinoa
1 broccoli, in roosjes, beetgaar gestoomd
1 bussel radijsjes, in plakjes
½ mango, in plakken

Bereidingswijze:
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de kikkererwten:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de olie met de specerijen en wentel de kikkererwten door het mengsel.
Verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Bak de kikkererwten in 15-20 minuten krokant, roer halverwege door.
Voor de kurkuma-tahin dressing:
Roer alle ingrediënten voor de dressing glad met een garde. Voeg net zoveel water toe om een gladde saus te bekomen. Breng op smaak met peper en zout.
Samenstelling van de bowls:
Verdeel quinoa, broccoli radijsjes, mango en kikkererwten over de bowls. Besprenkel met de kurkuma-tahin dressing.
Smakelijk!


Buddha Bowl with Spiced Chickpeas, Broccoli, Radish, Mango & Turmeric-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 3:
Ingredients:
For the chickpeas:
1 tin/200 gram cooked chickpeas, rinsed & rubbed dry with a towel
1 tbsp oil
¼ tsp cumin
¼ tsp coriander
⅛ tsp cardamom
⅛ tsp Cayenne
⅛ tsp cinnamon
Pepper & salt
For the turmeric-tahini dressing:
¼ cup/60 ml tahini
2 tbsp lemon juice
¼ tsp turmeric
Water to thin
Pepper & salt
Other:
½ cup/100 gram quinoa
1 broccoli divided into florets, steamed al dente
1 bunch radishes, sliced
½ mango, sliced

Instructions:
Cook the quinoa according package instructions.
For the chickpeas:
Preheat the oven to op 190° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Combine oil and spices and toss in the chickpeas.
Arrange the chickpeas on the baking tray. Bake for 15-20 minutes or until crispy, stirring halfway trough.
For the turmeric-tahini dressing:
Whisk the ingredients for the dressing until smooth, adding just enough water to reach the desired consistency. Season with salt and pepper.
Assembly:
Divide quinoa, broccoli, radishes, mango and chickpeas over the bowls. Drizzle with turmeric-tahini dressing.
Enjoy!

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…