Doorgaan naar hoofdcontent

Buddha Bowl met Quinoa, Gekruide Kikkererwten, Broccoli, Radijsjes, Mango & Kurkuma-Tahin Dressing / Buddha Bowl with Spiced Chickpeas, Broccoli, Radish, Mango & Turmeric-Tahini Dressing

Mmm, het buikje van Buddha in mijn bowl!

Ik lijk wel een voorliefde te hebben voor eten in bowls! Van havermoutpap tot dal, stoofpotjes & curry ’s en natuurlijk Buddha bowls.
Als het over Buddha bowls gaat, combineer ik meestal ingrediënten aanwezig in de ijskast en voorraad. Vandaag was de keuze rijkelijk, aangezien ik net boodschappen had gedaan. Maakt deze blogger altijd blij!

*kruidige kikkererwten, werkt altijd naar mijn idee!? Wie durft me tegen te spreken?!
*mango & radijs, welke een goede smaakcombinatie zijn
*broccoli, want de kleur groen mag niet ontbreken
*kurkuma-tahin dressing met citroen, drie gezondheidsboosters in een straaltje over de bowl gegoten
*& quinoa voor de proteïnen

Het resultaat; een smaakvol en vooral kleurrijk palet! 
Smakelijk!


Buddha Bowl met Quinoa, Gekruide Kikkererwten, Broccoli, Radijsjes, Mango & Kurkuma-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 3 bowls:
Ingrediënten:
Voor de kikkererwten:
1 blik/200 gram gekookte kikkererwten, gespoeld & gedroogd in een doek
1 eetlepel olie
¼ theelepel komijn
¼ theelepel koriander
theelepel kardemom
theelepel Cayenne
⅛ theelepel kaneel
Peper & zout
Voor de kurkuma-tahin dressing:
¼ cup/60 ml tahin
2 eetlepels citroensap
¼ theelepel kurkuma
Water om te verdunnen
Peper & zout
Overige:
½ cup/100 gram quinoa
1 broccoli, in roosjes, beetgaar gestoomd
1 bussel radijsjes, in plakjes
½ mango, in plakken

Bereidingswijze:
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de kikkererwten:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de olie met de specerijen en wentel de kikkererwten door het mengsel.
Verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Bak de kikkererwten in 15-20 minuten krokant, roer halverwege door.
Voor de kurkuma-tahin dressing:
Roer alle ingrediënten voor de dressing glad met een garde. Voeg net zoveel water toe om een gladde saus te bekomen. Breng op smaak met peper en zout.
Samenstelling van de bowls:
Verdeel quinoa, broccoli radijsjes, mango en kikkererwten over de bowls. Besprenkel met de kurkuma-tahin dressing.
Smakelijk!


Buddha Bowl with Spiced Chickpeas, Broccoli, Radish, Mango & Turmeric-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 3:
Ingredients:
For the chickpeas:
1 tin/200 gram cooked chickpeas, rinsed & rubbed dry with a towel
1 tbsp oil
¼ tsp cumin
¼ tsp coriander
⅛ tsp cardamom
⅛ tsp Cayenne
⅛ tsp cinnamon
Pepper & salt
For the turmeric-tahini dressing:
¼ cup/60 ml tahini
2 tbsp lemon juice
¼ tsp turmeric
Water to thin
Pepper & salt
Other:
½ cup/100 gram quinoa
1 broccoli divided into florets, steamed al dente
1 bunch radishes, sliced
½ mango, sliced

Instructions:
Cook the quinoa according package instructions.
For the chickpeas:
Preheat the oven to op 190° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Combine oil and spices and toss in the chickpeas.
Arrange the chickpeas on the baking tray. Bake for 15-20 minutes or until crispy, stirring halfway trough.
For the turmeric-tahini dressing:
Whisk the ingredients for the dressing until smooth, adding just enough water to reach the desired consistency. Season with salt and pepper.
Assembly:
Divide quinoa, broccoli, radishes, mango and chickpeas over the bowls. Drizzle with turmeric-tahini dressing.
Enjoy!

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…