Doorgaan naar hoofdcontent

Knolseldersalade met Pecans, Rozijnen & Cashew-Mosterddressing / Celeriac Slaw with Pecans, Raisins & Cashew-Mustard Dressing

Een simpele, crunchy salade met knolselder, appel, pecan & rozijnen met een cashew-mosterd dressing.

Knolselder is een vreemd en niet zo aantrekkelijk uitziende groente, die je zwaar te lijf moet gaan om schoon te maken šŸ’£. Maar eens dat werkje achter de rug is, doet de groente zichzelf gewoon alle eer aan, met zijn zacht-knapperig vruchtvlees en aangenaam hartige smaak.
En om een beetje werklast te besparen, heb ik een beetje vals gespeeld... alle groenten snel door de keukenmachine gedraaid! De beste manier om dit klusje te klaren trouwens als je het mij vraagt!

Ik heb de knol hier gecombineerd met appelen, pecans & rozijnen. Gewoon, omdat het naar mijn mening een ongelooflijk goede combo is. Ter variatie kan je ook peer, walnoten & cranberries gebruiken. De salade wordt afgewerkt met een mosterd-cashew dressing.

Serveer de knolseldersalade als bijgerecht (burgers, barbecue,...) of bij de boterham/cracker.

Knolseldersalade met Pecans, Rozijnen & Cashew-Mosterddressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediƫnten:
Voor de cashew-mosterddressing:
½ cup cashewnoten, 4 uur gewekt, gespoeld & afgegoten
½ cup water
Sap van 1 citroen
2 theelepels mosterdpoeder
Peper & zout
Voor de knolseldersalade:
½ knolselder, geraspt
2 appelen, geraspt
2 medium rode ui, in fijne ringen
1 cup rozijnen
1 cup pecans, gehakt
1 cup gehakte platte peterselie blaadjes

Bereidingswijze:
Voor de cashew-mosterddressing:
Blend de ingrediƫnten voor de dressing tot een gladde saus. Breng op smaak met pezo.
Voor de knolseldersalade:
Meng alle ingrediƫnten voor de salade in een grote kom. Giet de dressing erover en meng goed door.

Variatie:
Gebruik peer, walnoten & cranberries i.p.v. pecans, appel & rozijnen.


Celeriac Slaw with Pecans, Raisins & Cashew-Mustard Dressing
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the cashew-mustard dressing:
½ cup cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
½ cup water
Juice of 1 lemon
2 tsp mustard powder
Pepper & salt
For the celeriac slaw:
½ celeriac, grated
2 apples, grated
2 medium red onions, sliced very finely
1 cup raisins
1 cup pecans, chopped
1 cup chopped flat leave parsley leaves

Instructions:
For the cashew-mustard dressing:
Blend the ingredients for the dressing into a smooth sauce. Season with salt and pepper.
For the celeriac slaw:
In a large bowl, combine the ingredients for the slaw. Pour over the dressing and mix well.

Variations:
Use pear, walnuts & cranberries in stead of apple, pecans & raisins.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciƫren sinds ik veganist ben. Wafels is zo ƩƩn van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor Ć©Ć©n van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. šŸ˜
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilĆ . Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediĆ«nten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
IngrediĆ«nten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…