Doorgaan naar hoofdcontent

Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches / Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios


Als je nog nooit chia pudding hebt gegeten, dan wacht er je een lekkere verrassing.

Chia zaadjes nemen gemakkelijk smaken op als ze in vloeistof geweekt worden. De zaadjes worden omgevormd in een soort “gelachtige” pudding. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van het gloopy goedje… Probeer het en beslis dan tot welke groep je behoort.

Chia pudding is zeer gemakkelijk en snel te bereiden, er komt zelf geen kookpot aan te pas. Gewoon even weken en je pudding is klaar. Je kan de pudding eten als ontbijt, als snack of zelfs als dessert.

Deze Marokkaanse chia pudding bevat:

*sinaasappel chia pudding met een vleugje oranjebloesemwater
*& een salade van sinaasappel, medjool dadels & pistaches

Smakelijk!




Marokkaanse Chia Pudding met Sinaasappel, Dadels & Pistaches
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, raw

voor 2 à 3 porties:
Ingrediënten:
Voor de chia pudding:
¼ cup/51 gram chia zaad
1 ¼ cup/300 ml sinaasappelsap* + zelfgemaakte amandelmelk
1 theelepel oranjebloesemwater
Overige:
3 sinaasappels, partjes (*bewaar het sap voor de chia pudding)
4 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels pistaches
Kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Voor de chia pudding:
Meng chia zaad, sinaasappelsap + amandelmelk en oranjebloesemwater in een kom. Laat een half uur staan, roer elke tien minuten door.
Verdeel de chia pudding over 2 of 3 kommetjes.
Afwerking:
Snijd de sinaasappels in partjes en meng met de dadels en pistaches.
Verdeel de fruitsalade over de chia pudding en werk af met een snufje kaneel.
Bewaar in de ijskast.


Moroccan Chia Pudding with Orange, Dates & Pistachios
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 2-3:
Ingredients:
For the chia pudding:
¼ cup/51 grams chia seeds
1 ¼ cup orange juice* + homemade almond milk
1 tsp orange blossom water
Other:
3 oranges, segments (*save the juice for the chia pudding)
4 medjoul dates, chopped
2 tbsp pistachios
Cinnamon

Instructions:
For the chia pudding:
Mix chia seeds, orange juice + almond milk and orange blossom water in a bowl. Let it sit for 30 minutes, stirring every ten minutes.
Divide the pudding between 2 or 3 bowls.
Garnish:
Mix orange segments, dates and pistachios.
Top the chia pudding with the fruit salad and sprinkle with cinnamon.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…