Doorgaan naar hoofdcontent

Pindakaas-Banaan Kaastaart op een Brownie Bodem / Peanut Butter-Banana Cheesecake on a Brownie Crust

Like brownies?
Like peanut butter?
Like bananas?

You’ll love this cheesecake! No more words needed…

Enjoy!


Pindakaas-Banaan Kaastaart  op een Brownie Bodem
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de bodem:
½ cup/100 gram walnoten
~8 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels cacao poeder
Snufje zout
Voor de pindakaas-banaan vulling:
½ cup/85 gram cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
⅓ cup/50 gram rauwe pinda’s
1 medium rijpe banaan, in schijfjes
¼ cup/60 ml zelfgemaakte amandelmelk of pindamelk
2 eetlepels rauwe pindakaas
Zaadjes van ½ vanille stokje
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepel kokosolie
1 theelepel citroensap
Voor de afwerking:
Banaan, in schijfjes
Rauwe cacao nibs
Pinda’s

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
Bekleed de bodem van een springvorm (17 cm) met bakpapier.
Pulseer de walnoten in een food processor tot een fijn meel (een paar stukjes zijn ok).
Voeg dan de dadels en het zout toe en blend opnieuw tot een kleverig geheel.
Duw de bodem in de springvorm en druk goed aan. Zet in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Voor de pindakaas-banaan vulling:
Blend alle ingrediënten voor de vulling in een blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel.
Giet de vulling over de bodem en tap een aantal maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet in de diepvries tot de kaastaart is opgesteven. Verwijder uit de springvorm.
Garneer met banaanschijfjes, cacao nibs en pinda’s.
Kan best vers gegeten worden. Bewaar restjes in de diepvries, ontdooi voor het serveren.



Peanut Butter-Banana Cheesecake on a Brwonie Crust
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the base:
½ cup/100 grams walnuts
~8 medjool dates, chopped
2 tbsp cacao powder
Pinch of salt
For the chocolate filling:
½ cup/85 grams cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
cup/50 grams raw peanuts
1 medium ripe banana, sliced
¼ cup/60 ml homemade almond milk or peanut milk
2 tbsp raw peanut butter
Seeds of ½ vanilla bean
3 tbsp maple syrup
2 tbsp coconut oil
1 tsp lemon juice
For topping:
Banana, sliced
Raw cacao nibs
Peanuts

Instructions:
For the base:
Line the bottom of a spring form with parchment paper.
Pulse the walnuts in a food processor into a fine meal (a few bits are ok). Add the dates and salt and pulse until a sticky paste has formed.
Press into the spring form and place in the freezer.
For the peanut butter-banana filling:
Blend the ingredients for the filling until smooth.
Pour the filling over the bottom and tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer until set. Remove the cheesecake from the spring form.
Decorate with sliced banana, cacao nibs and peanuts.
Best eaten fresh. Store leftovers in the freezer, defrost before serving.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…