Doorgaan naar hoofdcontent

Pindakaas-Banaan Kaastaart op een Brownie Bodem / Peanut Butter-Banana Cheesecake on a Brownie Crust

Like brownies?
Like peanut butter?
Like bananas?

You’ll love this cheesecake! No more words needed…

Enjoy!


Pindakaas-Banaan Kaastaart  op een Brownie Bodem
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Ingrediënten:
Voor de bodem:
½ cup/100 gram walnoten
~8 medjool dadels, in stukjes
2 eetlepels cacao poeder
Snufje zout
Voor de pindakaas-banaan vulling:
½ cup/85 gram cashewnoten, 4 uur geweekt in water, gespoeld & afgegoten
⅓ cup/50 gram rauwe pinda’s
1 medium rijpe banaan, in schijfjes
¼ cup/60 ml zelfgemaakte amandelmelk of pindamelk
2 eetlepels rauwe pindakaas
Zaadjes van ½ vanille stokje
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepel kokosolie
1 theelepel citroensap
Voor de afwerking:
Banaan, in schijfjes
Rauwe cacao nibs
Pinda’s

Bereidingswijze:
Voor de bodem:
Bekleed de bodem van een springvorm (17 cm) met bakpapier.
Pulseer de walnoten in een food processor tot een fijn meel (een paar stukjes zijn ok).
Voeg dan de dadels en het zout toe en blend opnieuw tot een kleverig geheel.
Duw de bodem in de springvorm en druk goed aan. Zet in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
Voor de pindakaas-banaan vulling:
Blend alle ingrediënten voor de vulling in een blender (of eventueel staafmixer) tot een glad en romig geheel.
Giet de vulling over de bodem en tap een aantal maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet in de diepvries tot de kaastaart is opgesteven. Verwijder uit de springvorm.
Garneer met banaanschijfjes, cacao nibs en pinda’s.
Kan best vers gegeten worden. Bewaar restjes in de diepvries, ontdooi voor het serveren.



Peanut Butter-Banana Cheesecake on a Brwonie Crust
vegan, gluten free, soy free, raw

Ingredients:
For the base:
½ cup/100 grams walnuts
~8 medjool dates, chopped
2 tbsp cacao powder
Pinch of salt
For the chocolate filling:
½ cup/85 grams cashews, soaked for 4 hours, rinsed & drained
cup/50 grams raw peanuts
1 medium ripe banana, sliced
¼ cup/60 ml homemade almond milk or peanut milk
2 tbsp raw peanut butter
Seeds of ½ vanilla bean
3 tbsp maple syrup
2 tbsp coconut oil
1 tsp lemon juice
For topping:
Banana, sliced
Raw cacao nibs
Peanuts

Instructions:
For the base:
Line the bottom of a spring form with parchment paper.
Pulse the walnuts in a food processor into a fine meal (a few bits are ok). Add the dates and salt and pulse until a sticky paste has formed.
Press into the spring form and place in the freezer.
For the peanut butter-banana filling:
Blend the ingredients for the filling until smooth.
Pour the filling over the bottom and tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer until set. Remove the cheesecake from the spring form.
Decorate with sliced banana, cacao nibs and peanuts.
Best eaten fresh. Store leftovers in the freezer, defrost before serving.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…