Doorgaan naar hoofdcontent

Tropische Nutty Bars / Tropical Nutty Bars

Happy, healthy snacking in de vorm van nutsy bars.


*amandelen
*pompoenpitten & sesamzaad
*kokos
*gedroogde vruchten
*specerijen voor een exotische toetes

De bars worden niet gebakken, ze krijgen binding van amandelpasta, kokosolie en ahornsiroop. Bovendien zijn ze simpel te maken, daar staan we voor bij Chillies for Chocolate.

Eet de bars als ontbijt of als tussendoortje.



Tropische Nutty Bars
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw, no bake

Voor 10-12 bars:
Ingrediënten:
Natte ingrediënten:
2 eetlepels raw kokosolie
¼ cup amandelpasta
¼ cup ahornsiroop
Droge ingrediënten:
1 cup amandelen, grof gehakt
½ cup geraspte kokos
cup pompoenpitten
2 eetlepels sesam
½ cup gedroogde vruchten: ongezoete mango, in stukjes + cranberries
¾ theelepel kaneel
¼ theelepel kardemom
¼ theelepel gember
Snuf zout

Bereidingswijze:
Bekleed een vorm met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten in een kom.  Smelt de kokosolie en klop er de amandelpasta en ahornsiroop erdoor. Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Stort het mengsel in de vorm en druk goed aan.
Laat een aantal uur opstijven in de ijskast en snijd in repen.
Bewaar in de ijskast.


Tropical Nutty Bars
vegan, gluten free, soy free, raw, no bake

Makes 10-12 bars:
Ingredients:
Wet ingredients:
2 tbsp raw coconut oil
¼ cup almond butter
¼ cup maple syrup
Dry ingredients:
1 cup almonds, roughly chopped
½ cup grated coconut
⅓ cup pumpkin seeds
2 tbsp sesame
½ cup dried fruits: unsweetened mango, chopped + cranberries
¾ tsp cinnamon
¼ tsp cardamom
¼ tsp ginger
Pinch of salt

Instructions:
Line a tin with parchment paper.
Mix the dry ingredients in a bowl. Melt the coconut oil and whisk in the almond butter and maple syrup. Combine wet and dry and stir.
Tip the mixture into the tin and press well.
Place in the fridge for a couple hours to firm up. Cut into bars.
Store in the fridge.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…