Doorgaan naar hoofdcontent

Witte Chocolaatjes met Pistachevulling / White Chocolates with Pistachio Filling

Ik heb weer eens een belofte gedaan, en zoals altijd wordt deze ook ingelost.

Witte chocolade, raw stijl.

*cacao boter voor de witte chocolade smaak
*kokospasta of kokosolie voor de chocolade crunch
*amandel pasta voor romigheid
*ahornsiroop voor een zoetje
& vanillepoeder voor aroma

En omdat ik geen half werk wou leveren, heb ik er maar meteen pralines van gemaakt. En wat gaat er nu beter bij witte chocolade dan pistaches?

Als je geen pralines wil maken, kan je de chocolade gewoon in de vormpjes gieten en eventueel afwerken met goji bessen, cranberries, gehakte amandelen, cacao nibs…

Smakelijk!

Voor het maken van noten- en kokospasta/boter zie ook:


Witte Chocolaatjes met Pistachevulling
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor ongeveer 14 chocolaatjes:
Ingrediënten:
Voor de witte chocolade:
¼ cup cacao boter
2 eetlepels kokospasta of kokosolie (optioneel, voor crunchier chocolaatjes)
1 eetlepel amandel pasta
1 eetlepels ahornsiroop
¼ theelepel vanillepoeder
Voor de pistachevulling:
3 eetlepels pistachepasta*
1 eetlepels ahornsiroop
Extra:
Siliconen chocolade vormpjes
Spuitzakje

Bereidingswijze:
Zet de siliconen vormpjes een paar uur op voorhand in de diepvries.
Voor de witte chocolade:
Smelt de cacao boter en kokospasta of kokosolie au bain marie.
Roer de amandel pasta, ahornsiroop en vanille erdoor.
Giet of lepel een bodempje witte chocolade in de chocolade vormpjes en zet in de diepvries om uit te harden.
Voor de pistachevulling:
Meng de pistachepasta met de ahornsiroop en vul het spuitzakje met het mengsel.
Spuit een toefje in het midden op de witte chocolade en giet of lepel de vormpjes vol met witte chocolade.
Klop een paar maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Plaats terug in de diepvries om uit te harden. Verwijder de chocolaatjes uit de vormpjes.
Bewaar restjes in de ijskast. Welke restjes????

Variatie:*
Gebruik een andere noten pasta in plaats van pistache, zoals walnoot of hazelnoot.


White Chocolates with Pistachio Filling
vegan, gluten free, soy free, raw

Makes about 14 chocolates:
Ingredients:
For the white chocolate:
¼ cup cacao butter
2 tbsp coconut butter or coconut oil (optional, for chrunchier chocolates)
1 tbsp almond butter
1 tbsp maple syrup
¼ tsp vanilla powder
For the pistachio filling:
3 tbsp pistachio butter*
1 tbsp maple syrup
Extra:
Silicone chocolate moulds
Piping bag

Instructions:
For the white chocolate:
Melt the cacao butter and coconut butter or coconut oil au Bain Marie.
Stir in the almond butter, maple syrup and vanilla.
Pour or spoon a bottom of white chocolate into the moulds and place in the freezer to set.
For the pistachio filling:
Mix pistachio butter and maple syrup. Place the mixture into the piping bag.
Pipe a small dollop of the filling in the middle of the white chocolate and cover with the remaining white chocolate. Tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer to set. Remove the chocolates from the moulds.
Store leftovers in the fridge. Leftovers????

Variations:*
Use other nut butters instead of pistachio, like walnut or hazelnut.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…