Doorgaan naar hoofdcontent

Witte Chocolaatjes met Pistachevulling / White Chocolates with Pistachio Filling

Ik heb weer eens een belofte gedaan, en zoals altijd wordt deze ook ingelost.

Witte chocolade, raw stijl.

*cacao boter voor de witte chocolade smaak
*kokospasta of kokosolie voor de chocolade crunch
*amandel pasta voor romigheid
*ahornsiroop voor een zoetje
& vanillepoeder voor aroma

En omdat ik geen half werk wou leveren, heb ik er maar meteen pralines van gemaakt. En wat gaat er nu beter bij witte chocolade dan pistaches?

Als je geen pralines wil maken, kan je de chocolade gewoon in de vormpjes gieten en eventueel afwerken met goji bessen, cranberries, gehakte amandelen, cacao nibs…

Smakelijk!

Voor het maken van noten- en kokospasta/boter zie ook:


Witte Chocolaatjes met Pistachevulling
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor ongeveer 14 chocolaatjes:
Ingrediënten:
Voor de witte chocolade:
¼ cup cacao boter
2 eetlepels kokospasta of kokosolie (optioneel, voor crunchier chocolaatjes)
1 eetlepel amandel pasta
1 eetlepels ahornsiroop
¼ theelepel vanillepoeder
Voor de pistachevulling:
3 eetlepels pistachepasta*
1 eetlepels ahornsiroop
Extra:
Siliconen chocolade vormpjes
Spuitzakje

Bereidingswijze:
Zet de siliconen vormpjes een paar uur op voorhand in de diepvries.
Voor de witte chocolade:
Smelt de cacao boter en kokospasta of kokosolie au bain marie.
Roer de amandel pasta, ahornsiroop en vanille erdoor.
Giet of lepel een bodempje witte chocolade in de chocolade vormpjes en zet in de diepvries om uit te harden.
Voor de pistachevulling:
Meng de pistachepasta met de ahornsiroop en vul het spuitzakje met het mengsel.
Spuit een toefje in het midden op de witte chocolade en giet of lepel de vormpjes vol met witte chocolade.
Klop een paar maal op het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Plaats terug in de diepvries om uit te harden. Verwijder de chocolaatjes uit de vormpjes.
Bewaar restjes in de ijskast. Welke restjes????

Variatie:*
Gebruik een andere noten pasta in plaats van pistache, zoals walnoot of hazelnoot.


White Chocolates with Pistachio Filling
vegan, gluten free, soy free, raw

Makes about 14 chocolates:
Ingredients:
For the white chocolate:
¼ cup cacao butter
2 tbsp coconut butter or coconut oil (optional, for chrunchier chocolates)
1 tbsp almond butter
1 tbsp maple syrup
¼ tsp vanilla powder
For the pistachio filling:
3 tbsp pistachio butter*
1 tbsp maple syrup
Extra:
Silicone chocolate moulds
Piping bag

Instructions:
For the white chocolate:
Melt the cacao butter and coconut butter or coconut oil au Bain Marie.
Stir in the almond butter, maple syrup and vanilla.
Pour or spoon a bottom of white chocolate into the moulds and place in the freezer to set.
For the pistachio filling:
Mix pistachio butter and maple syrup. Place the mixture into the piping bag.
Pipe a small dollop of the filling in the middle of the white chocolate and cover with the remaining white chocolate. Tap on the counter to remove air bubbles. Place in the freezer to set. Remove the chocolates from the moulds.
Store leftovers in the fridge. Leftovers????

Variations:*
Use other nut butters instead of pistachio, like walnut or hazelnut.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…