Doorgaan naar hoofdcontent

Zachte Chocolade-Kersen Wafels / Fluffy Chocolate-Cherry Waffles

Zachte speltwafels met chocolade & kersen.

En een streepje chocoladesaus…

Chocolade-Kersen Wafels
veganistisch, sojavrij, notenvrij

Voor zes wafels (afhankelijk van het type wafelijzer):
Ingrediënten:
Natte ingrediënten:
1 cup/240 ml water
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels raapzaadolie (of andere neutrale olie naar keuze)
Droge ingrediënten:
1 cup/160 gram speltbloem (of 1 cup/185 gram tarwebloem)
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kokosbloesemsuiker (gebruik 3-4 eetlepels voor zoetere wafels)
3 eetlepels cacao poeder
Snufje zout
Overige:
opgehoopte ½ cup/100 gram kersen, in stukjes (vers of diepvries)

Bereidingswijze:
Meng de natte ingrediënten in een kom. Roer de droge ingrediënten door het beslag en schep de kersen erdoor.
Laat het beslag rusten terwijl het wafelijzer warm wordt.
Vet het wafelijzer lichtjes in en schep het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels volgens de instructies van het wafelijzer. (Mijn wafels waren klaar in vijf minuten op stand zes)
Serveer met chocoladesaus en extra kersen indien gewenst.


Chocolate-Cherry Waffles
vegan, soy free, nut free

Makes 6 waffles (depending on the used waffle iron):
Ingredients:
Wet ingredients:
1 cup/240 ml water
1 tsp vanilla extract
2 tbsp rapeseed oil (or other neutral oil of choice)
Dry ingredients:
1 cup/160 grams spelt flour (of 1 cup/185 grams wheat flour)
2 tsp baking powder
2 tbsp coconut blossom sugar (use 3-4 tbsp for sweeter waffles)
3 tbsp cacao powder
Pinch of salt
Other:
heaping ½ cup/100 grams cherries, chopped (fresh or frozen)

Instructions:
In a bowl, combine wet ingredients. Stir in the dry ingredients and fold in the cherries.
Let the batter sit whilst the waffle iron is heating.
Lightly grease the waffle iron and spoon the batter into the waffle iron. Bake the waffles according to waffle iron’s instructions. (Mine took five minutes at stand six)
Serve with chocolate sauce and extra cherries if desired.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…