Doorgaan naar hoofdcontent

Chorizo Worstjes / Chorizo Sausages


Ik werk al een tijdje aan een receptje voor vegan chorizo worstjes. Enige probleem waar ik tegenaan loop, ik heb van mijn leven geen "chorizo worstje" gegeten… het is dus een beetje gissen naar de smaak van het authentieke worstje. Na enige pogingen ben ik dan nu toch helemaal tevreden over de smaak & textuur van het worstje. Veel worstjes gegeten de afgelopen weken…

Als basis voor de chorizo worstjes heb ik tarwegluten en silken tofu gebruikt. De tarwegluten dienen geen uitleg dacht ik? De commerciële versies vind ik vaak te vast & chewy van structuur, voilà silken tofu to the rescue. De worstjes worden op smaak gebracht met de nodige specerijen & kruiden.
De worstjes worden eerst in bakpapier gerold en daarna in folie, dit geeft een "worst-achtige" structuur aan de buitenkant. 

De worstjes kunnen in zijn geheel of in stukken gebakken worden, probeer ze ook eens toegevoegd aan een stoofpotje of op de barbecue.
Er volgen nog receptjes waarin de chorizo worstjes worden gebruikt.

Zie ook het artikel:
Over seitan

Smakelijk & leuk weekend! 




Chorizo Worstjes
veganistisch, notenvrij

Voor 6 à 8 worstjes (afhankelijk van de grootte):
Ingrediënten:
Natte ingrediënten:
1 pakje/200 gram silken tofu, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels edelgist
4-5 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel oregano
1 eetlepel gerookt paprikapoeder (zoet of pikant)
1 ½ theelepel komijnpoeder
¾ theelepel korianderpoeder
¼ theelepel uienpoeder
¼ theelepel kaneel
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel chipotle vlokken (of chili vlokken)
1 theelepel Cayenne
½ theelepel kokosbloesemsuiker
2 eetlepels appelazijn
Droge ingrediënten:
1 ¼ cup/150 gram tarwegluten

Bereidingswijze:
Mix of blend alle natte ingrediënten tot een gladde massa. Doe het geheel in een kom.
Voeg de tarwegluten bij de natte ingrediënten en kneed tot een samenhangend geheel.
Verdeel het mengsel in 6 à 8 gelijke balletjes.
Vorm worstjes van de balletjes. Rol de worstjes eerst in bakpapier en daarna in aluminium folie.
Leg de worstjes in een stomer en stoom ze gedurende 45 à 50 minuten (afhankelijk van de grootte).
Laat de worstjes volledig afkoelen.
Smakelijk!

Nota’s:
De chorizo worstjes kunnen gebakken worden, gegrild op de barbecue…
De worstjes kunnen (verpakt) ingevroren worden.


Chorizo Sausages
vegan, nut free

Makes 6-8 sausages (depending on the size):
Ingredients:
Wet ingredients:
1 package/200 gram silken tofu, drained
3 tbsp olive oil
2 tbsp edelgist
4-5 cloves garlic, minced
1 tsp salt
¼ tsp black pepper
1 tsp oregano
1 tbsp smoked paprika (sweet or spicy)
1 ½ tsp cumin powder
¾ tsp coriander powder
¼ tsp onion powder
¼ tsp cinnamon
1 tsp chilli powder
1 tsp chipotle flakes (of chilli flakes)
1 tsp Cayenne
½ tsp coconut blossom sugar
2 tsp apple cider vinegar
Dry ingredients:
1 ¼ cup/150 gram vital wheat gluten

Instructions:
Mix or blend the wet ingredients into a smooth paste. Tip the mixture into a bowl.
Add the vital wheat gluten and knead into a smooth dough.
Divide the mixture in 6-8 equal pieces.
Shape the balls into sausages. First roll the sausages into parchment paper, then into aluminium foil.
Place the sausages in a steamer and steam for 45-50 minutes (depending on the size).
Cool down completely.
Enjoy!

Notes:
The chorizo sausages can be fried, barbecued…
The sausages can be frozen.



Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…