Doorgaan naar hoofdcontent

Japanse Omeletrolletjes met Groentevulling & Tamari-Sesamdressing / Japanese Omelette Rolls with Veggie Filling and Tamari-Sesame Dressing

Vegan omeletjes, een simpel iets waar je alle kanten mee uit kan. Vandaag heb ik mijn inspiratie in de Japanse keuken gehaald:

* Japans gekruide groentevulling,
* in dunne omeletjes gerold,
* met een tamari-sesam dressing.

Of hoe een smakelijke & vullende maaltijd ook snel & simpel te maken kan zijn!

Meer Japans geïnspireerde omeletjes van deze blog:
Japanse Zeewier Omeletjes met Wasabi Crème / Japanese Seaweed Omelettes with Wasabi Crème

Japanse Omeletrolletjes met Groentevulling & Tamari-Sesamdressing
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor 2 grote of 4 kleine omeletjes:
Ingrediënten:
Omeletjes:
Neutrale olie om te bakken
½ cup/80 gram kikkererwtenmeel (besan)
3 eetlepels/30 gram maïzena
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel rijstazijn
½ cup/120 milliliter water
Groentevulling:
Neutrale olie om te bakken
3 à 4 cm verse gember, geraspt
2 à 3 teentje knoflook, gehakt
1 à 2 kleine rode chilipepertjes, fijngehakt (verwijder zaadjes indien gewenst)
~4 cups gemengde groenten (naar keuze), fijngesneden:
Chinese kool, paksoi, wortel, kastanjechampignons, taugé, broccoli…
4 lente-uitjes, in ringetjes
Peper & zout
Tamari-sesamdressing:
2 eetlepels lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
1 eetlepel mirin
1 theelepel sesamolie
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Afwerking:
Verse korianderblaadjes
Geroosterde sesamzaadjes
Wasabi pasta (optioneel)

Bereidingswijze:
Omeletjes:
Meng het kikkererwtenmeel, de maïzena en het bakpoeder in een maatbeker.
Voeg tamari (of sojasaus), sesamolie en rijstazijn toe.
Meng geleidelijk het water door het beslag en klop tot er geen klonters meer zijn.
Verhit olie in een antiaanbakpan.
Giet een laagje van het beslag in de pan en laat bakken tot de onderkant licht gekleurd en gestold is. Draai het omeletje om en laat nog een minuutje bakken.
Ga zo verder tot het beslag is opgewerkt.
Groentevulling:
Verhit de olie in de wok.
Roerbak de groenten beetgaar (taugé pas een minuutje voor het einde van de baktijd toevoegen).
Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en bak een paar minuten mee.
Breng op smaak met pezo.
Draai het vuur uit en roer de lente-uitjes door het groentemengsel.
Schep een paar lepels van de groentevulling op een omeletje en rol op.
Garneer met verse korianderblaadjes, sesamzaadjes en een toefje wasabi pasta.
Serveer met de tamari-sesamdressing.
Tamari-sesamdressing:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Namaste.


Japanese Omelette Rolls with Veggie Filling and Tamari-Sesame Dressing
vegan, gluten free, nut free

Makes 2 large or 4 small omelettes:
Ingredients:
Omelettes:
Neutral oil for frying
½ cup/80 gram chickpea flour (besan)
3 tbsp/30 grams corn starch
½ tsp baking powder
1 tbsp light soy sauce or tamari for GF
1 tbsp sesame oil
1 tsp rice vinegar
½ cup/120 ml water
Veggie filling:
Neutral oil for frying
3-4 cm fresh ginger, grated
2-3 cloves garlic, minced
1-2 small red chilli peppers, chopped (remove seeds for less heat)
~4 cups mixed veggies, chopped: Chinese cabbage, bok soi, carrots, broccoli…
4 spring onions, cut in rings
Pepper & salt
Tamari-sesame dressing:
2 tbsp light soy sauce of tamari for GF
1 tbsp mirin
1 tsp sesame oil
1 tbsp toasted sesame seeds
Garnish:
Fresh coriander leaves
Toasted sesame seeds
Wasabi pasta (optional)

Instructions:
Omelettes:
Combine chickpea flour, corn starch and baking powder in a bowl.
Add tamari or soy sauce, sesame oil and rice vinegar.
Gradually add the water and stir until no lumps remain.
Heat oil in a non-stick pan. Pour ¼ of the batter into the pan and bake till the bottom is set and golden. Flip the omelette and bake for another minute.
Repeat with the remaining batter.
Veggie filling:
Heat oil in a wok.
Stir fry the veggies until al dente. Add the garlic, ginger and chilli pepper and sauté for another minute.
Remove from the heat and stir in the spring onions.
Ladle a few tbsp of veggie filling on the omelettes and roll.
Garnish with fresh coriander leaves, sesame seeds and some wasabi paste.
Serve with tamari-sesame dressing.
Tamari-sesame dressing:
Combine the ingredients for the dressing in a bowl.
Namaste.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…