Doorgaan naar hoofdcontent

Japanse Omeletrolletjes met Groentevulling & Tamari-Sesamdressing / Japanese Omelette Rolls with Veggie Filling and Tamari-Sesame Dressing

Vegan omeletjes, een simpel iets waar je alle kanten mee uit kan. Vandaag heb ik mijn inspiratie in de Japanse keuken gehaald:

* Japans gekruide groentevulling,
* in dunne omeletjes gerold,
* met een tamari-sesam dressing.

Of hoe een smakelijke & vullende maaltijd ook snel & simpel te maken kan zijn!

Meer Japans geïnspireerde omeletjes van deze blog:
Japanse Zeewier Omeletjes met Wasabi Crème / Japanese Seaweed Omelettes with Wasabi Crème

Japanse Omeletrolletjes met Groentevulling & Tamari-Sesamdressing
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Voor 2 grote of 4 kleine omeletjes:
Ingrediënten:
Omeletjes:
Neutrale olie om te bakken
½ cup/80 gram kikkererwtenmeel (besan)
3 eetlepels/30 gram maïzena
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel rijstazijn
½ cup/120 milliliter water
Groentevulling:
Neutrale olie om te bakken
3 à 4 cm verse gember, geraspt
2 à 3 teentje knoflook, gehakt
1 à 2 kleine rode chilipepertjes, fijngehakt (verwijder zaadjes indien gewenst)
~4 cups gemengde groenten (naar keuze), fijngesneden:
Chinese kool, paksoi, wortel, kastanjechampignons, taugé, broccoli…
4 lente-uitjes, in ringetjes
Peper & zout
Tamari-sesamdressing:
2 eetlepels lichte sojasaus of tamari voor glutenvrij
1 eetlepel mirin
1 theelepel sesamolie
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Afwerking:
Verse korianderblaadjes
Geroosterde sesamzaadjes
Wasabi pasta (optioneel)

Bereidingswijze:
Omeletjes:
Meng het kikkererwtenmeel, de maïzena en het bakpoeder in een maatbeker.
Voeg tamari (of sojasaus), sesamolie en rijstazijn toe.
Meng geleidelijk het water door het beslag en klop tot er geen klonters meer zijn.
Verhit olie in een antiaanbakpan.
Giet een laagje van het beslag in de pan en laat bakken tot de onderkant licht gekleurd en gestold is. Draai het omeletje om en laat nog een minuutje bakken.
Ga zo verder tot het beslag is opgewerkt.
Groentevulling:
Verhit de olie in de wok.
Roerbak de groenten beetgaar (taugé pas een minuutje voor het einde van de baktijd toevoegen).
Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en bak een paar minuten mee.
Breng op smaak met pezo.
Draai het vuur uit en roer de lente-uitjes door het groentemengsel.
Schep een paar lepels van de groentevulling op een omeletje en rol op.
Garneer met verse korianderblaadjes, sesamzaadjes en een toefje wasabi pasta.
Serveer met de tamari-sesamdressing.
Tamari-sesamdressing:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
Namaste.


Japanese Omelette Rolls with Veggie Filling and Tamari-Sesame Dressing
vegan, gluten free, nut free

Makes 2 large or 4 small omelettes:
Ingredients:
Omelettes:
Neutral oil for frying
½ cup/80 gram chickpea flour (besan)
3 tbsp/30 grams corn starch
½ tsp baking powder
1 tbsp light soy sauce or tamari for GF
1 tbsp sesame oil
1 tsp rice vinegar
½ cup/120 ml water
Veggie filling:
Neutral oil for frying
3-4 cm fresh ginger, grated
2-3 cloves garlic, minced
1-2 small red chilli peppers, chopped (remove seeds for less heat)
~4 cups mixed veggies, chopped: Chinese cabbage, bok soi, carrots, broccoli…
4 spring onions, cut in rings
Pepper & salt
Tamari-sesame dressing:
2 tbsp light soy sauce of tamari for GF
1 tbsp mirin
1 tsp sesame oil
1 tbsp toasted sesame seeds
Garnish:
Fresh coriander leaves
Toasted sesame seeds
Wasabi pasta (optional)

Instructions:
Omelettes:
Combine chickpea flour, corn starch and baking powder in a bowl.
Add tamari or soy sauce, sesame oil and rice vinegar.
Gradually add the water and stir until no lumps remain.
Heat oil in a non-stick pan. Pour ¼ of the batter into the pan and bake till the bottom is set and golden. Flip the omelette and bake for another minute.
Repeat with the remaining batter.
Veggie filling:
Heat oil in a wok.
Stir fry the veggies until al dente. Add the garlic, ginger and chilli pepper and sauté for another minute.
Remove from the heat and stir in the spring onions.
Ladle a few tbsp of veggie filling on the omelettes and roll.
Garnish with fresh coriander leaves, sesame seeds and some wasabi paste.
Serve with tamari-sesame dressing.
Tamari-sesame dressing:
Combine the ingredients for the dressing in a bowl.
Namaste.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…