Doorgaan naar hoofdcontent

Kokos-Pistache-Citroen Muesli / Coconut-Pistachio-Lemon Muesli

Sommige ingrediënten lijken wel gewoon voor mekaar gemaakt, in mooi termen noemen ze dit dan “food paring”.
Deze frisse zomerse muesli bevat:

*(glutenvrije) havervlokken;
*pistaches;
*kokos;
*zeste en sap van citroen.

De muesli geeft je een instant opgewekt gevoel door de frisse smaken en is dan ook een ideaal begin van de dag. Voor een exotische toets kan je nog gedroogde tropische vruchten door de muesli mengen.

Een kleine nota: Kokoschips kan snel verbranden in de oven, en dan bedoel ik zéér snel! Roer de muesli elke vijf minuten door, ik spreek uit ervaring! Ik maak deze muesli meestal als ik aan de afwas ben, zo ben ik dichtbij en kan ik tijdig roeren zonder nutteloos tijd te staan verdoen aan de oven.
Laat je hierdoor nu niet al te veel afschrikken, want voor de rest is het recept zo simpel als maar kan zijn.

Kokos-Pistache-Citroen Muesli
veganistisch, glutenvrij, sojavrij

Ingrediënten:
Droge ingrediënten:
2 cups/200 grams (glutenvrije) grove havervlokken
1 cup/50 gram kokoschips
1 cup/160 gram pistache, grof gehakt
Natte ingrediënten:
Zeste + sap van 1 citroen
4 eetlepels kokosolie, gesmolten
4-6 eetlepel ahornsiroop (afhankelijk van de gewenste zoetheid)
½ theelepel kokosextract (of 1 theelepel vanille extract)
Snufje zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de natte ingrediënten in een grote kom.
Roer de droge ingrediënten door het mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
Bak de granola ongeveer 20 à 25 minuten tot deze goudkleurig is en begint te drogen, roer elke vijf minuten door!
Haal de muesli uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar in een luchtdichte doos.
Serveer met amandelmelk of met plantaardige yoghurt en fruit (zoals ananas, mango…).

Variatie:
Roer eens afgekoeld gedroogde ananas, mango of andere tropische vruchten door de muesli.


Coconut-Pistachio-Lemon Muesli
vegan, gluten free, soy free

Ingredients:
Dry ingredients:
2 cups/200 grams (GF) rolled oats
1 cup/50 grams coconut flakes
1 cup/160 gram pistachios, chopped coarsely
Wet ingredients:
Zeste + juice form 1 lemon
4 tbsp coconut oil, melted
4-6 tbsp maple syrup (depending on the desired sweetness)
½ tsp coconut extract (or 1 tsp vanilla extract)

Instructions:
Preheat the oven to 160° Celsius. Line a baking tray with parchment paper.
Mix the wet ingredients in a bowl. Stir in the dry ingredients.
Divide the mixture over the prepared baking tray and press gently.
Bake the granola for 20-25 minutes or until golden and slightly dry, stirring every five minutes.
Cool down completely.
Store in an airtight container. 
Serve with almond milk or non-diary yogurt and fruit (such as pineapple, mango…).

Variations:
Stir in dried pineapple, mango or other tropical fruits once the muesli has cooled down.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…