Doorgaan naar hoofdcontent

Pina Colada Koeken – Kokos-Ananas-Rum Koeken / Pina Colada Cookies – Coconut-Pineapple-Rum Cookies

Een gezonde koek met de smaak van een cocktail? O jawel, het kan allemaal in Yanni’s keuken.

Deze haverkoeken brengen je helemaal in tropische sferen! Ze bevatten gezonde ingrediënten en zijn glutenvrij, laag in suiker en vet:

*havervlokken;
*geraspte kokos;
*ananas blokjes;
*& rum extract voor dat boozy smaakje!

Laat het smaken!

Pina Colada Koeken – Kokos-Ananas-Rum Koeken
vegan, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 10 koekjes:
Ingrediënten:
Flax eitje:
½ eetlepel gemalen lijnzaad
3 eetlepels water
Natte ingrediënten:
¼ cup/60 milliliter kokosolie, gesmolten en afgekoeld
¼ cup/50 gram kokosbloesemsuiker
¼ theelepel rum extract (gebruik 1 theelepel vanille extract als je dit niet hebt)
Droge ingrediënten:
¾ cup/105 gram haverbloem (glutenvrij indien nodig)
1 eetlepel maïzena
¼ cup/60 milliliter havervlokken (glutenvrij indien nodig)
¼ theelepel bicarbonaat
¼ theelepel kaneelpoeder
Snufje zout
¼ cup/28 gram geraspte kokos
¼ cup/55 gram gedroogde ananas, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:
Maak het flax eitje:
In een kom, meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het geheel ongeveer 5 à 10 minuten staan of tot een gel is gevormd.
Maak het koekjesdeeg:
Voeg de kokosolie, kokosbloesemsuiker en rum extract bij het flax eitje en meng het geheel goed door.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een deeg is gevormd.
Als het deeg te droog is, voeg meer water toe. Als het deeg te nat is, voeg meer bloem toe. Het deeg moet licht vochtig aanvoelen.
Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten in de ijskast.
Bak de koekjes:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius/350° Fahrenheit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat.
Plaats de koekjes op de ovenplaat, met een beetje tussenruimte.
Bak ongeveer 9 à 10 minuten of tot licht goudkleurig*.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster**.
Bewaar restjes in een luchtdichte doos of koekjestrommel.

Nota’s:
Het recept kan gemakkelijk verdubbeld of vermenigvuldigd worden voor meer koekjes.
*Baktijden kunnen variëren naargelang de oven, gebruikte bakmaterialen en de grootte van de koekjes.
**De koekjes zien er een beetje zacht uit als ze uit de oven komen, maar worden steviger met het afkoelen.


Pina Colada Cookies – Coconut-Pineapple-Rum Cookies
vegan, gluten free, soy free, nut free

For 10 cookies:
Ingredients:
Flax egg:
½ tbsp groun
d flax seed
3 tbsp water
Wet ingredients:
¼ cup/60 millilitre coconut oil, melted and cooled
¼ cup/50 grams coconut blossom sugar
¼ tsp rum extract (use 1 tsp vanilla extract if you don’t have this)
Dry ingredients:
¾ cup/108 gram oat flour (gluten free if needed)
1 tbsp corn starch
¼ cup/60 millilitre rolled oat (gluten free if needed)
¼ tsp baking soda
¼ cup/28 grams shredded coconut
¼ cup/55 grams dried pineapple, chopped

Instructions:
Prepare the flax egg:
In a bowl, mix the ground flax seed with the water. Let it sit for 5 to 10 minutes until a gel has formed.
Make the cookie dough:
Add the oil, coconut blossom sugar and rum extract to the flax egg and mix.
In another bowl combine the dry ingredients.
Add the wet ingredients to the dry ingredients and mix until a dough has formed.
If the dough is too dry, add more water. If the dough is too wet, add more oat flour.
Bake the cookies:
Preheat the oven to 180° Celsius/350° Fahrenheit.
Line a baking tray with baking paper.
Roll the dough into balls and slightly flatten.
Place the cookies onto the baking tray, leaving room in between.
Bake for 9-10 minutes or until lightly golden.*
Remove the cookies from the oven and cool down on a wire rack.**
Store leftovers in an airtight container.

Notes:
The recipe can be easily doubled or multiplied if you want more cookies.
*Baking times may vary depending on the oven, used baking equipment and the size of the cookies.
** The cookies might look a bit underdone when they, but will firm up whilst cooling down.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…