Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met Spinazie, Zoete Aardappel, Gekruide Kikkererwten, Cheesy-Look Cashew Saus op een Polentabodem / Pizza with Spinach, Sweet Potato, Spiced Chickpeas, Cheesy-Garlicky Cashew Sauce on a Polenta Crust

Pizza time!

Pizza, een van mijn favoriete zondes. En hoewel ik graag pizza eet staat het toch niet al te vaak op het menu. Als ik dan toch eens pizza maak, kan het maar beter een verdomd lekkere zijn!

* zoete aardappel & spinazie,
* kruidige kikkererwten,
* cheezy-look cashew saus,
* op een polenta bodem.

Hier is de pizza 100% goedgekeurd!

Smakelijk & leuke week!


Pizza met Spinazie, Zoete Aardappel, Gekruide Kikkererwten, Cheesy-Look Cashew Saus op een Polentabodem
veganistisch, sojavrij

Voor 1 grote pizza:
Ingrediënten:
Voor de cheesy-look cashew saus:
¼ cup cashews, 1 uur geweekt, gespoeld & afgegoten
6 eetlepels water
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgist
½ theelepel mosterdpoeder
Peper & zout
Voor de gekruide kikkererwten:
150 gram gekookte kikkererwten
½ theelepel gemengde specerijen, zoals tandoori, baharat…
Overige:
Handvol spinazieblaadjes
Medium zoete aardappel, in zeer dunne schijfjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
Vegan geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:
Voor de cheesy-look cashew saus:
Blend de ingrediënten  voor de saus glad. Breng op smaak met pezo.
Voor de gekruide kikkererwten:
Meng de kikkererwten met de specerijen tot ze rondom bedekt zijn.
Voor de pizza:
Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
Rol het deeg uit tot een cirkel.
Bestrijk de bodem met een dun laagje olijfolie. Verdeel 2/3 van de cheesy-look cashew saus over de bodem.
Verdeel de spinazie, vegan kaas (indien gebruikt), zoete aardappelschijfjes, kikkererwten en ui over de bodem.
Bak de pizza in 15 à 20 minuten goudbruin.
Besprenkel met de overige cheesy-look cashew saus.
Serveer met een salade.


Pizza with Spinach, Sweet Potato, Spiced Chickpeas, Cheesy-Garlicky Cashew Sauce on a Polenta Crust
vegan, soy free

Makes 1 large pizza:
Ingredients:
For the cheesy-garlicky cashew sauce:
¼ cup cashews, soaked for 1 hour, rinsed & drained
6 tbsp water
1 clove garlic
2 tbsp nutritional yeast
½ tsp mustard powder
Pepper & salt
For the spiced chickpeas:
150 gram cooked chickpeas
½ tsp mixed spices, like tandoori, baharat…
Other:
Handful of spinach leaves
Medium sweet potato, sliced very thin
1 small red onion, sliced thinly
Vegan grated cheese (optional)

Instructions:
For the cheesy-garlicky cashew sauce:
Blend the ingredients for the sauce until smooth. Season with salt and pepper.
For the spiced chickpeas:
Mix chickpeas and spices until well coated.
For the pizza:
Preheat the oven to 220° Celsius.
Roll out the pizza dough and spread with a little olive oil.
Spread 2-3 of the cheesy-garlicky cashew sauce over the bottom.
Divide spinach, vegan cheese (if using), sweet potatoes, chickpeas and onions over the pizza.
Bake the pizza for 15-20 minutes or until golden. Drizzle with the remaining cheesy-garlicky cashew sauce.
Serve with a salad.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…