Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met Spinazie, Zoete Aardappel, Gekruide Kikkererwten, Cheesy-Look Cashew Saus op een Polentabodem / Pizza with Spinach, Sweet Potato, Spiced Chickpeas, Cheesy-Garlicky Cashew Sauce on a Polenta Crust

Pizza time!

Pizza, een van mijn favoriete zondes. En hoewel ik graag pizza eet staat het toch niet al te vaak op het menu. Als ik dan toch eens pizza maak, kan het maar beter een verdomd lekkere zijn!

* zoete aardappel & spinazie,
* kruidige kikkererwten,
* cheezy-look cashew saus,
* op een polenta bodem.

Hier is de pizza 100% goedgekeurd!

Smakelijk & leuke week!


Pizza met Spinazie, Zoete Aardappel, Gekruide Kikkererwten, Cheesy-Look Cashew Saus op een Polentabodem
veganistisch, sojavrij

Voor 1 grote pizza:
Ingrediënten:
Voor de cheesy-look cashew saus:
¼ cup cashews, 1 uur geweekt, gespoeld & afgegoten
6 eetlepels water
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgist
½ theelepel mosterdpoeder
Peper & zout
Voor de gekruide kikkererwten:
150 gram gekookte kikkererwten
½ theelepel gemengde specerijen, zoals tandoori, baharat…
Overige:
Handvol spinazieblaadjes
Medium zoete aardappel, in zeer dunne schijfjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
Vegan geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:
Voor de cheesy-look cashew saus:
Blend de ingrediënten  voor de saus glad. Breng op smaak met pezo.
Voor de gekruide kikkererwten:
Meng de kikkererwten met de specerijen tot ze rondom bedekt zijn.
Voor de pizza:
Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
Rol het deeg uit tot een cirkel.
Bestrijk de bodem met een dun laagje olijfolie. Verdeel 2/3 van de cheesy-look cashew saus over de bodem.
Verdeel de spinazie, vegan kaas (indien gebruikt), zoete aardappelschijfjes, kikkererwten en ui over de bodem.
Bak de pizza in 15 à 20 minuten goudbruin.
Besprenkel met de overige cheesy-look cashew saus.
Serveer met een salade.


Pizza with Spinach, Sweet Potato, Spiced Chickpeas, Cheesy-Garlicky Cashew Sauce on a Polenta Crust
vegan, soy free

Makes 1 large pizza:
Ingredients:
For the cheesy-garlicky cashew sauce:
¼ cup cashews, soaked for 1 hour, rinsed & drained
6 tbsp water
1 clove garlic
2 tbsp nutritional yeast
½ tsp mustard powder
Pepper & salt
For the spiced chickpeas:
150 gram cooked chickpeas
½ tsp mixed spices, like tandoori, baharat…
Other:
Handful of spinach leaves
Medium sweet potato, sliced very thin
1 small red onion, sliced thinly
Vegan grated cheese (optional)

Instructions:
For the cheesy-garlicky cashew sauce:
Blend the ingredients for the sauce until smooth. Season with salt and pepper.
For the spiced chickpeas:
Mix chickpeas and spices until well coated.
For the pizza:
Preheat the oven to 220° Celsius.
Roll out the pizza dough and spread with a little olive oil.
Spread 2-3 of the cheesy-garlicky cashew sauce over the bottom.
Divide spinach, vegan cheese (if using), sweet potatoes, chickpeas and onions over the pizza.
Bake the pizza for 15-20 minutes or until golden. Drizzle with the remaining cheesy-garlicky cashew sauce.
Serve with a salad.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…