Doorgaan naar hoofdcontent

Salade in Japanse Stijl met Groene Asperge Tips, Gemarineerde Tofu, Sojabonen & Miso Mayo / Japanese Style Salad with Green Asparagus Tips, Marinated Tofu, Soy Beans & Miso Mayo

Japanse salade:

* gemarineerde & gegrilde tofu en groene asperge tips
* sojabonen
* baby spinazie, lente-uitjes + zwart sesamzaad
* miso mayo

Ik heb deze salade eerder deze week gemaakt voor gasten, en zelfs de non-vegans hebben ervan gesmuld! De smaken zijn mild & volledig in balans. De miso mayo geeft er een aparte toets aan.
In dit geval heb ik de presentatie een beetje feestelijker & fijner gehouden.

Namaste!


Salade in Japanse Stijl met Groene Asperge Tips, Gemarineerde Tofu, Sojabonen & Miso Mayo
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Ingrediënten:
Marinade:
3 eetlepels lichte sojasaus (of gebruik 2 eetlepels tamari + 1 eetlepel water voor glutenvrij)
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel mirin
3 cm gember, zeer fijn geraspt
1 teentje knoflook, zeer fijn geraspt
Overige:
300 gram tofu, in plakjes
300 gram groene asperge tips
Salade:
1 cup/150 gram sojabonen
4 lente-uitjes, in fijne ringetjes
Baby spinazie blaadjes
Zwarte sesam zaadjes
Sesamolie
Miso mayo: Miso Mayonaise

Bereidingswijze:
Meng voor de marinade alle ingrediënten in een grote ovenschotel. Bedek de tofu en asperges met de marinade, dek af en laat een uurtje marineren.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de asperges in een paar minuten beetgaar, zet opzij. Grill de tofu plakjes aan beide kanten goudbruin.
Leg voor de salade de spinazieblaadjes op een bord. Schik de tofu, asperges en sojabonen over de spinazie. Garneer met lente-uitjes, zwart sesamzaad en besprenkel met sesamolie.
Vul een klein spuitzakje met miso mayo en spuit een aantal toefjes tussen de salade.
Smakelijk & namaste!


Japanese Style Salad with Green Asparagus Tips, Marinated Tofu, Soy Beans & Miso Mayo
vegan, gluten free, nut free

Ingredients:
Marinade:
3 tbsp light soy sauce (or use 2 tbsp tamari + 1 tbsp water for GF)
1 tbsp sesame oil
1 tsp mirin
3 cm ginger, micro planed
1 clove garlic, micro planed
Other:
300 grams tofu, sliced
300 grams green asparagus tips
Salad:
1 cup/150 grams soy beans
4 spring onions, in fine rings
Baby spinach leaves
Black sesame seeds
Sesame oil
Miso mayo: Miso Mayonnaise

Instructions:
For the marinade: combine the ingredients in a large oven dish. Cover the tofu and asparagus with the marinade, cover and marinate for 1 hour.
Heat a griddle pan on high. Grill the asparagus al dente (2-3 minutes), set aside. Grill the tofu until golden on both sides.
For the salad: place baby spinach leaves on a plate. Arrange tofu, asparagus and soy beans over the spinach. Garnish with spring onions, black sesame seeds and drizzle with sesame oil.
Fill up a small piping bag with miso mayo and pipe a few dots between the salad.
Enjoy & Namaste!



Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…