Doorgaan naar hoofdcontent

Salade in Japanse Stijl met Groene Asperge Tips, Gemarineerde Tofu, Sojabonen & Miso Mayo / Japanese Style Salad with Green Asparagus Tips, Marinated Tofu, Soy Beans & Miso Mayo

Japanse salade:

* gemarineerde & gegrilde tofu en groene asperge tips
* sojabonen
* baby spinazie, lente-uitjes + zwart sesamzaad
* miso mayo

Ik heb deze salade eerder deze week gemaakt voor gasten, en zelfs de non-vegans hebben ervan gesmuld! De smaken zijn mild & volledig in balans. De miso mayo geeft er een aparte toets aan.
In dit geval heb ik de presentatie een beetje feestelijker & fijner gehouden.

Namaste!


Salade in Japanse Stijl met Groene Asperge Tips, Gemarineerde Tofu, Sojabonen & Miso Mayo
veganistisch, glutenvrij, notenvrij

Ingrediënten:
Marinade:
3 eetlepels lichte sojasaus (of gebruik 2 eetlepels tamari + 1 eetlepel water voor glutenvrij)
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel mirin
3 cm gember, zeer fijn geraspt
1 teentje knoflook, zeer fijn geraspt
Overige:
300 gram tofu, in plakjes
300 gram groene asperge tips
Salade:
1 cup/150 gram sojabonen
4 lente-uitjes, in fijne ringetjes
Baby spinazie blaadjes
Zwarte sesam zaadjes
Sesamolie
Miso mayo: Miso Mayonaise

Bereidingswijze:
Meng voor de marinade alle ingrediënten in een grote ovenschotel. Bedek de tofu en asperges met de marinade, dek af en laat een uurtje marineren.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de asperges in een paar minuten beetgaar, zet opzij. Grill de tofu plakjes aan beide kanten goudbruin.
Leg voor de salade de spinazieblaadjes op een bord. Schik de tofu, asperges en sojabonen over de spinazie. Garneer met lente-uitjes, zwart sesamzaad en besprenkel met sesamolie.
Vul een klein spuitzakje met miso mayo en spuit een aantal toefjes tussen de salade.
Smakelijk & namaste!


Japanese Style Salad with Green Asparagus Tips, Marinated Tofu, Soy Beans & Miso Mayo
vegan, gluten free, nut free

Ingredients:
Marinade:
3 tbsp light soy sauce (or use 2 tbsp tamari + 1 tbsp water for GF)
1 tbsp sesame oil
1 tsp mirin
3 cm ginger, micro planed
1 clove garlic, micro planed
Other:
300 grams tofu, sliced
300 grams green asparagus tips
Salad:
1 cup/150 grams soy beans
4 spring onions, in fine rings
Baby spinach leaves
Black sesame seeds
Sesame oil
Miso mayo: Miso Mayonnaise

Instructions:
For the marinade: combine the ingredients in a large oven dish. Cover the tofu and asparagus with the marinade, cover and marinate for 1 hour.
Heat a griddle pan on high. Grill the asparagus al dente (2-3 minutes), set aside. Grill the tofu until golden on both sides.
For the salad: place baby spinach leaves on a plate. Arrange tofu, asparagus and soy beans over the spinach. Garnish with spring onions, black sesame seeds and drizzle with sesame oil.
Fill up a small piping bag with miso mayo and pipe a few dots between the salad.
Enjoy & Namaste!Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…