Doorgaan naar hoofdcontent

Kaneel-Havermout met Pruimen, Pecannoten & Maanzaad / Cinnamon-Oatmeal with Plums, Pecans & Poppy Seed

Havermout!

Deze kaneel-havermout wordt afgewerkt met pruimen in een lichte siroop, krokante pecannoten & maanzaad. Een onweerstaanbaar & gezond ontbijt en gewoonweg de perfecte start van de dag.

Een paar dagen geleden heb ik pruimen recht van de boom op de kop kunnen tikken. Hiep hiep hoi, een product zo vers, daar wordt een mens altijd blij van! In deze pap heb ik de combinatie gemaakt met kaneel, nog een paar toppings, en voilà.

Geen saaie havermoutpap meer!


Kaneel-Havermout met Pruimen, Pecannoten & Maanzaad
vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 à 2 porties:
Ingrediënten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
1 cup/250 milliliter amandelmelk + extra indien nodig
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel kaneel
Voor de pruimen:
1 grote of 2 kleine pruimen, ontpit & in partjes
1 eetlepel ahornsiroop
¼ cup water
Snufje vanillepoeder
Extra:
Gehakte pecannoten
Maanzaad

Bereidingswijze:
Voor de havermout:
Combineer havermout, amandelmelk, amandelpasta en kaneel in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.** Voeg indien nodig extra melk toe.
Voor de pruimen:
Doe de pruimen samen met de ahornsiroop, vanillepoeder en water in een pannetje. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 4 à 5 minuten sudderen. Draai de pruimen halverwege om.
Afwerking:
Giet de havermout in een kom. Leg de pruimen erop en werk af met de siroop, pecannoten en maanzaad.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.
**Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.


Cinnamon-Oatmeal with Plums, Pecans & Poppy Seeds
vegan, gluten free, soy free

Serves 1-2:
Ingredients :
For the oatmeal:
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)*
1 cup/250 millilitre almond milk + extra if needed
1 tsp cinnamon 
1 tbsp almond paste
For the plums:
1 large or 2 small plums, destoned & cut in wedges
1 tbsp maple syrup
¼ cup water
Pinch of vanilla powder
Extra:
Chopped pecans
Poppy seeds

Instructions :
For the oatmeal:
Combine oats, almond milk, almond paste and cinnamon powder in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.** Add more milk if needed.
For the plums:
Place plums, maple syrup, vanilla powder and water in a small pan. Bring to a boil and simmer for 4-5 minutes. Turn the plums halfway.
Assembly:
Pour the oatmeal in a bowl. Top with the plums, pecans & poppy seeds. Drizzle with the syrup.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.
**Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs / Peanut Butter Bars with Coconut & Cocoa Nibs (No bake)

Bars for peanut butter lovers!


Gezonde bars op basis van:
* dadels * havervlokken
* pindakaas * kokos
& cacao nibs
Een dagje uit als veganist... Afhankelijk van de bestemming is het niet altijd een garantie dat je op uitstap vegan eten vindt. En ik bevind mij meestal ergens midden in de natuur, wat het nog moeilijker maakt. Als je dan al een vegan optie vindt, is de keuze meestal beperkt en niet altijd even gezond. Ik neem in zo'n geval het zekere voor het onzekere en neem een gezonde snack mee, zo heb ik alvast iets bij om me op de been te houden. Zoals deze pindakaas bars, boordevol goede energie! 
Eet de bars als snel ontbijt of als snack onderweg. 

Leuk weekend!



Pindakaas Bars met Kokos & Cacao Nibs veganistisch, glutenvrij, sojavrij
Voor 8-10 bars: Ingrediënten: 10 medjool dadels, 10 minuten in water geweekt indien niet zacht ⅓ cup pindakaas (zelfgemaakt of gekocht) 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel indien gekochte pindakaas) Zaadjes van 1 vanille stokje (of ½ theelepel extract) Snufj…

Kaneelbroodjes met Pecannoten & Rozijnen / Sticky Cinnamon Buns with Pecans & Raisins

Zachte kaneelkoffiekoeken gevuld met pecannoten & rozijnen.
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou posten… Normaal post ik gezonde gerechten & snacks. Ik vroeg me dus af of deze broodjes wel thuishoren op de blogpagina. Maar ze zijn o zo lekker! De beslissing is gevallen, het receptje gepost. Wie o wie kan er aan weerstaan?
En ja, er staan wel meer recepten online voor kaneelbroodjes, dit is mijn versie. Mijn broodjes bevatten in verhouding tot andere versies en stuk minder suiker en vetstof. Indien gewenst kan je de vulling zelfs maken met appelmoes! Dat is alvast wat ik gedaan heb. De suiker volledig schrappen is geen optie, de broodjes moeten wel lekker “sticky& gooey” blijven.
De kaneelbroodjes zijn zacht & luchtig en zitten boordevol pecannoten & rozijnen, toch nog iets gezonds aan het recept. De ervaring wordt compleet door de kaneel, gekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De specerij zou trouwens de bloedsuikerspiegel stabiel houden en cho…

Blauwe Bessen-Kardemom Kaastaart Snacks / Blueberry-Cardamom Snacks

Gezonde & voedzame blauwe bessen “kaastaart” snacks.
Soms hebben we allemaal behoefte aan iets zoets, niet dan? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan rauwe dessertjes en snacks. Ze bevatten weinig of geen geraffineerde suikers en zitten bovendien nog barstensvol vitaminen, mineralen en goede vetten. Een lekkere snack dus die goed is voor je lichaam, dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Rauwe snacks & dessertjes zijn niet alleen gezond, ze ook nog eens zeer gemakkelijk te maken. De enige benodigdheden zijn ingrediënten van goede kwaliteit en een krachtige blender (ik gebruik een mini blender). Het moeilijkste gedeelte is wachten tot het geheel is opgesteven…
Deze kaastaart snacks met blauwe bessen hebben een simpele bodem van dadels & amandelen. De vulling wordt op smaak gebracht met kardemom en een vleugje limoen voor dat kleine extraatje. En dan blauwe bessen, kleine gezondheidsbommetjes.
Mijn repen zijn een beetje slordig gesneden. Kleine vergetelheid, had de kaastaart in de…