Doorgaan naar hoofdcontent

Kaneel-Havermout met Pruimen, Pecannoten & Maanzaad / Cinnamon-Oatmeal with Plums, Pecans & Poppy Seed

Havermout!

Deze kaneel-havermout wordt afgewerkt met pruimen in een lichte siroop, krokante pecannoten & maanzaad. Een onweerstaanbaar & gezond ontbijt en gewoonweg de perfecte start van de dag.

Een paar dagen geleden heb ik pruimen recht van de boom op de kop kunnen tikken. Hiep hiep hoi, een product zo vers, daar wordt een mens altijd blij van! In deze pap heb ik de combinatie gemaakt met kaneel, nog een paar toppings, en voilà.

Geen saaie havermoutpap meer!


Kaneel-Havermout met Pruimen, Pecannoten & Maanzaad
vegan, glutenvrij, sojavrij

Voor 1 à 2 porties:
Ingrediënten :
Voor de havermout:
½ cup/40 gram fijne havermout (glutenvrij indien nodig)*
1 cup/250 milliliter amandelmelk + extra indien nodig
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel kaneel
Voor de pruimen:
1 grote of 2 kleine pruimen, ontpit & in partjes
1 eetlepel ahornsiroop
¼ cup water
Snufje vanillepoeder
Extra:
Gehakte pecannoten
Maanzaad

Bereidingswijze:
Voor de havermout:
Combineer havermout, amandelmelk, amandelpasta en kaneel in een pannetje.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de melk is opgenomen en de havermout gaar & romig is (3 à 4 minuten), roer af en toe door.** Voeg indien nodig extra melk toe.
Voor de pruimen:
Doe de pruimen samen met de ahornsiroop, vanillepoeder en water in een pannetje. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 4 à 5 minuten sudderen. Draai de pruimen halverwege om.
Afwerking:
Giet de havermout in een kom. Leg de pruimen erop en werk af met de siroop, pecannoten en maanzaad.

Nota & variaties:
*Gebruik andere graansoorten i.p.v. haver, zoals teff- of boekweitvlokken.
**Of doe alle ingrediënten voor de havermout in een microgolf kommetje en kook 3 à 3,5 minuten op 650 Watt.


Cinnamon-Oatmeal with Plums, Pecans & Poppy Seeds
vegan, gluten free, soy free

Serves 1-2:
Ingredients :
For the oatmeal:
½ cup/40 gram quick cooking oats (GF if needed)*
1 cup/250 millilitre almond milk + extra if needed
1 tsp cinnamon 
1 tbsp almond paste
For the plums:
1 large or 2 small plums, destoned & cut in wedges
1 tbsp maple syrup
¼ cup water
Pinch of vanilla powder
Extra:
Chopped pecans
Poppy seeds

Instructions :
For the oatmeal:
Combine oats, almond milk, almond paste and cinnamon powder in a small pot.
Bring to a boil and gently simmer until the milk has absorbed and the oats are cooked and creamy (3 to 4 minutes), whilst stirring.** Add more milk if needed.
For the plums:
Place plums, maple syrup, vanilla powder and water in a small pan. Bring to a boil and simmer for 4-5 minutes. Turn the plums halfway.
Assembly:
Pour the oatmeal in a bowl. Top with the plums, pecans & poppy seeds. Drizzle with the syrup.

Note & variations:
*Use other grains instead of oats, such as teff or buckwheat.
**Alternatively combine the ingredients for the oatmeal in a microwave safe bowl and microwave for 3 to 3,5 minutes at 650 Watt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…