Doorgaan naar hoofdcontent

Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen / Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries

Gezonde dessert potjes op basis van chia.

*kokos chia pudding
*chocolade chia pudding
*frambozen
*afgewerkt met kokos & cacao nibs

Indien gewenst kan je de potjes nog afwerken met een toefje kokosslagroom.

Smakelijk!

Andere receptjes met chia van deze blog:





Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor twee porties:
Ingrediënten:
¾ cup/180 ml volle kokosmelk
½ cup/120 ml kokoswater
Zaadjes van 1 vanillestokje
2X 1 ½ eetlepel chia zaadjes
1 eetlepel cacaopoeder
½ eetlepel agave of ahornsiroop
Handje verse frambozen
Geraspte kokos
Cacao nibs (of chocolade chips)

Bereidingswijze:
Blend of mix de kokosmelk, kokoswater en vanillestokje. Giet de helft in een kommetje en voeg 1 ½ eetlepel chia zaadjes toe. Roer door en laat een uurtje opzwellen.
Blend het cacaopoeder en agave of ahornsiroop door de andere helft. Roer er  1 ½ eetlepel chia zaadjes en laat een uurtje opzwellen.
Lepel de helft van de chocolade chia pudding in twee glazen potjes. Verdeel de helft van de frambozen erover en lepel de kokos chia pudding erover. Werk af met de resterende frambozen, geraspte kokos en cacao nibs (of chocolade chips).
Smakelijk!


Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 2:
Ingredients:
¾ cup/180 ml full fat coconut milk
½ cup/120 ml coconut water
Seeds of 1 vanilla pod
2X 1 ½ tbsp chia seeds
1 tbsp cocoa powder
½ tbsp agave of maple syrup 
Handful of fresh raspberries
Desiccated coconut
Cocoa nibs (or chocolate chips)

Instructions:
Blend or mix coconut milk, coconut water and vanilla seeds until smooth. Pour half of the mixture into a small bowl and stir in 1 ½ tbsp chia seeds. Let it sit for about 1 hour.
Blend the remaining coconut mixture with the cacao powder and agave of maple syrup. Stir in 1 ½ tbsp chia seeds and allow to rest for 1 hour.
Spoon half of the chocolate chia pudding into two glass jars. Top with half of the raspberries. Finish with the coconut chia pudding, raspberries, desiccated coconut and cacao nibs (or chocolate chips).
Enjoy!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!



Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeuïge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Tajine met Aubergine & Kikkererwten / Tagine with Eggplant & Chickpeas

Marokkaanse tajine met aubergine & kikkererwten.
Omdat de tajines op de blogpagina zo populair zijn…
Vandaag een simpele tajine met aubergine & kikkererwten op smaak gebracht met kruiden & specerijen. In tegenstelling tot de meeste tajines, is deze minder kunstig gepresenteerd, de smaak is er echter niet minder om. Nog steeds het belangrijkste, niet dan!?
Aubergines en kikkererwten zijn een perfect huwelijk in de keuken. Aanvullen met de nodige specerijen & smaakmakers en de tajine staat al te pruttelen. Op de foto is de tajine geserveerd met platbrood, waaraan komijnzaadjes zijn toegevoegd + instrijken met lookolie na het bakken.
Smakelijk!
Tajine met Aubergine & Kikkererwten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 medium ui, in ringen 2 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, in blokjes (verwijder zaadlijsten indien gewenst) ½ theelepel komijnzaad ½ theelepel koriander ¼ theelepel Cayenne ¼ theelepel kurkuma 1 laurierblad 1 aubergine, in blokj…