Doorgaan naar hoofdcontent

Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen / Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries

Gezonde dessert potjes op basis van chia.

*kokos chia pudding
*chocolade chia pudding
*frambozen
*afgewerkt met kokos & cacao nibs

Indien gewenst kan je de potjes nog afwerken met een toefje kokosslagroom.

Smakelijk!

Andere receptjes met chia van deze blog:

Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor twee porties:
Ingrediënten:
¾ cup/180 ml volle kokosmelk
½ cup/120 ml kokoswater
Zaadjes van 1 vanillestokje
2X 1 ½ eetlepel chia zaadjes
1 eetlepel cacaopoeder
½ eetlepel agave of ahornsiroop
Handje verse frambozen
Geraspte kokos
Cacao nibs (of chocolade chips)

Bereidingswijze:
Blend of mix de kokosmelk, kokoswater en vanillestokje. Giet de helft in een kommetje en voeg 1 ½ eetlepel chia zaadjes toe. Roer door en laat een uurtje opzwellen.
Blend het cacaopoeder en agave of ahornsiroop door de andere helft. Roer er  1 ½ eetlepel chia zaadjes en laat een uurtje opzwellen.
Lepel de helft van de chocolade chia pudding in twee glazen potjes. Verdeel de helft van de frambozen erover en lepel de kokos chia pudding erover. Werk af met de resterende frambozen, geraspte kokos en cacao nibs (of chocolade chips).
Smakelijk!


Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 2:
Ingredients:
¾ cup/180 ml full fat coconut milk
½ cup/120 ml coconut water
Seeds of 1 vanilla pod
2X 1 ½ tbsp chia seeds
1 tbsp cocoa powder
½ tbsp agave of maple syrup 
Handful of fresh raspberries
Desiccated coconut
Cocoa nibs (or chocolate chips)

Instructions:
Blend or mix coconut milk, coconut water and vanilla seeds until smooth. Pour half of the mixture into a small bowl and stir in 1 ½ tbsp chia seeds. Let it sit for about 1 hour.
Blend the remaining coconut mixture with the cacao powder and agave of maple syrup. Stir in 1 ½ tbsp chia seeds and allow to rest for 1 hour.
Spoon half of the chocolate chia pudding into two glass jars. Top with half of the raspberries. Finish with the coconut chia pudding, raspberries, desiccated coconut and cacao nibs (or chocolate chips).
Enjoy!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingrediënten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…