Doorgaan naar hoofdcontent

Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen / Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries

Gezonde dessert potjes op basis van chia.

*kokos chia pudding
*chocolade chia pudding
*frambozen
*afgewerkt met kokos & cacao nibs

Indien gewenst kan je de potjes nog afwerken met een toefje kokosslagroom.

Smakelijk!

Andere receptjes met chia van deze blog:





Kokos-Chocolade Chia Potjes met Frambozen
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor twee porties:
Ingrediënten:
¾ cup/180 ml volle kokosmelk
½ cup/120 ml kokoswater
Zaadjes van 1 vanillestokje
2X 1 ½ eetlepel chia zaadjes
1 eetlepel cacaopoeder
½ eetlepel agave of ahornsiroop
Handje verse frambozen
Geraspte kokos
Cacao nibs (of chocolade chips)

Bereidingswijze:
Blend of mix de kokosmelk, kokoswater en vanillestokje. Giet de helft in een kommetje en voeg 1 ½ eetlepel chia zaadjes toe. Roer door en laat een uurtje opzwellen.
Blend het cacaopoeder en agave of ahornsiroop door de andere helft. Roer er  1 ½ eetlepel chia zaadjes en laat een uurtje opzwellen.
Lepel de helft van de chocolade chia pudding in twee glazen potjes. Verdeel de helft van de frambozen erover en lepel de kokos chia pudding erover. Werk af met de resterende frambozen, geraspte kokos en cacao nibs (of chocolade chips).
Smakelijk!


Coconut-Chocolate Chia Pots with Raspberries
vegan, gluten free, soy free, nut free

Serves 2:
Ingredients:
¾ cup/180 ml full fat coconut milk
½ cup/120 ml coconut water
Seeds of 1 vanilla pod
2X 1 ½ tbsp chia seeds
1 tbsp cocoa powder
½ tbsp agave of maple syrup 
Handful of fresh raspberries
Desiccated coconut
Cocoa nibs (or chocolate chips)

Instructions:
Blend or mix coconut milk, coconut water and vanilla seeds until smooth. Pour half of the mixture into a small bowl and stir in 1 ½ tbsp chia seeds. Let it sit for about 1 hour.
Blend the remaining coconut mixture with the cacao powder and agave of maple syrup. Stir in 1 ½ tbsp chia seeds and allow to rest for 1 hour.
Spoon half of the chocolate chia pudding into two glass jars. Top with half of the raspberries. Finish with the coconut chia pudding, raspberries, desiccated coconut and cacao nibs (or chocolate chips).
Enjoy!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk hé!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 à 3 personen: Ingrediënten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…