Doorgaan naar hoofdcontent

Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing / Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing

Een wrap is een ideale snelle maaltijd of lunch. Voeg extra sla en groenten toe voor extra crunch en frisheid.

Ik heb deze wraps gemaakt na een dagje uit. Het moest dus snel gaan zonder aan gezonde voedingsstoffen in te boeten. Kikkererwten to the rescue! En aangezien ze het zo goed doen bij bloemkool was de keuze snel gemaakt. Dat en het feit dat er natuurlijk een bloemkool in de ijskast lag te wachten… ­čśü

De kikkererwten & bloemkool worden op smaak gebracht met een kerriemengsel en zorgen zo voor de nodige hartige & kruidige smaken in de wraps. Tegelijkertijd geven ze een leuke bite aan de wraps. De citroen-tahin dressing zorgt voor een verkoelend & romig effect, de perfecte combo!

Het recept is eenvoudig:

* maak het specerijenmengsel en rooster de kikkererwten & bloemkool;
* maak de citroen-tahin dressing;
* stel de wrap samen (voeg eventueel extra sla & groenten toe);
* eet & geniet!                           

Geniet nog van het weekend & leuke week!


Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 4 wraps:
Ingredi├źnten:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
1 medium bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
2 cups/300 gram gekookte kikkererwten
2 eetlepels olie
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 theelepel madras kerriepoeder
¼ - ½ theelepel chilipoeder
theelepel lookpoeder
Peper & zout, naar smaak
Voor de citroen-tahin-dressing:
2 eetlepels tahin
1 ½ eetlepel versgeperst citroensap
Peper & zout, naar smaak
Water om te verdunnen
Extra:
4 (glutenvrije) wraps
Humus (zelfgemaakt of gekocht)
2 avocado’s, in plakjes
Platte peterselie, grof gesneden

Bereidingswijze:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
Roer de olie met de specerijen tot een glad papje.  Breng op smaak met pezo. Meng de bloemkool en kikkererwten erdoor. Stort het geheel op een bakplaat.
Bak 25 à 30 minuten in de oven, roer elke 10 minuten door.
Voor de citroen-tahin-dressing:
Meng de tahin en citroensap in een kommetje. Verdun de dressing mat water. Breng op smaak met pezo.
Samenstelling van de wraps:
Verwarm de wraps voor in een warme pan.
Bestrijk de wraps met een laagje humus. Leg achtereenvolgens de avocado, bloemkool & kikkererwten, en platte peterselie op de wraps. Besprenkel met de citroen-tahin-dressing.
Rol op en val aan!



Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Makes 4 wraps:
Ingredients:
For the cauliflower & chickpeas:
1 medium cauliflower, divided in small florets
2 cups/300 gram cooked chickpeas
2 tbsp oil
1 tsp cumin powder
½ tsp coriander powder
1 tsp madras Kerrie powder
¼ - ½ tsp chilli powder
⅛ tsp garlic powder
Pepper & salt, to taste
For the lemon-tahini dressing:
2 tbsp tahini
1 ½ tbsp freshly squeezed lemon juice
Pepper & salt, to taste
Water to thin
Extra:
4 (GF) wraps
Hummus (homemade or store-bought)
2 avocado’s, sliced
Flat leave parsley, roughly chopped

Instructions:
For the cauliflower & chickpeas:
Preheat the oven to 190° Celsius.
Mix oil and spices, season with pepper and salt. Cover cauliflower and chickpeas with the spice mix and place on a baking tray.
Bake for 25-30 minutes, stirring every 10 minutes.
For the lemon-tahini dressing:
In a small bowl, combine tahini and lemon juice. Thin the dressing with water and season with pepper and salt.
Assembly:
Heat the wraps in a pan.
Spread a layer of hummus on the wraps. Arrange avocado, cauliflower & chickpeas and flat leave parsley on top. Drizzle with lemon-tahini dressing.
Roll and dig in!

Reacties

  1. Hey
    Wij eten deze wraps al de hele week als lunch. Dieter met pina colada koeken als extraatje.
    Heel lekker!
    Groetje Sofia, Dieter & Yoram

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Sofia,
      Blij te horen dat de wraps in de smaak vallen! En de koeken.
      Tot binnenkort! Liefs Yanni

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs

Luchtige hazelnoot pannenkoekjes in Amerikaanse stijl, met instant gekarameliseerde vijgen & geroosterde hazelnoten.
Eerst en vooral een bekentenis. Als kind ben ik nooit een fan geweest van pannenkoeken, toch niet de pannenkoeken zoals we ze hier kennen. Als er vroeger pannenkoeken gebakken werden, kwam er standaard iets anders op tafel voor mij.
Eens veganist, heb ik de American pancakes leren kennen… en deze doen het dus wel voor mij! Misschien is het de luchtigheid? Of de dikte van de pancakes? Het lijken wel kleine wolkjes van plezier!
Het receptje dan maar. De pannenkoekjes bestaan uit een simpel en snel beslag, met speltbloem & hazelnootpoeder. De vijgen worden instant gekarameliseerd. Geen gedoe aan het ontbijt of brunch met een keukenvoorraad aan potten & pannen en massa’s ingredi├źnten! Nog even afwerken met geroosterde hazelnoten en natuurlijk ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Want eerlijk, pancakes kunnen toch niet bestaan zonder siroop!????? Iedereen mee hier? E…

Romige Rijst Ovenschotel met Bonen, Champignons, Spinazie & Vegan Kaas / Creamy & Cheezy Rice Casserole with Beans, Mushrooms & Spinach

Romige ovenschotel met rijst, champignons, spinazie en gesmolten kaaslaagje!
Ik krijg wel eens de vraag waar ik de inspiratie voor mijn recepten haal. Het antwoord is heel simpel, in de ijskast en voorraadkast. Ik heb niet de gewoonte om gericht boodschappen te doen. Ik koop gewoon wat er in het seizoen is, of wat er aantrekkelijk en vers uitziet. Eens thuis zie ik wel wat er gemaakt wordt. Als je al verse groenten in huis hebt, kan er al niet veel mis gaan. Aanvullen met de nodige gezonde proteïnen, zoals bonen of linzen. Nog een beetje kruiden & specerijen om het geheel een beetje te pimpen en je maaltijd is al bijna klaar. Zo simpel kan het dus zijn.
De zomer lijkt al weer ver weg in ons landje, tijd dus voor een verwarmende schotel. Vandaag werd het een ovenschotel met als basis groenten en bonen, aangevuld met volwaardige rijst. Om de schotel af te werken en romiger te maken, kokosmelk en plantaardige kaas. De ovenschotel kan op voorhand bereid worden, en later opgewarmd worden.
*…