Doorgaan naar hoofdcontent

Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing / Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing

Een wrap is een ideale snelle maaltijd of lunch. Voeg extra sla en groenten toe voor extra crunch en frisheid.

Ik heb deze wraps gemaakt na een dagje uit. Het moest dus snel gaan zonder aan gezonde voedingsstoffen in te boeten. Kikkererwten to the rescue! En aangezien ze het zo goed doen bij bloemkool was de keuze snel gemaakt. Dat en het feit dat er natuurlijk een bloemkool in de ijskast lag te wachten… ­čśü

De kikkererwten & bloemkool worden op smaak gebracht met een kerriemengsel en zorgen zo voor de nodige hartige & kruidige smaken in de wraps. Tegelijkertijd geven ze een leuke bite aan de wraps. De citroen-tahin dressing zorgt voor een verkoelend & romig effect, de perfecte combo!

Het recept is eenvoudig:

* maak het specerijenmengsel en rooster de kikkererwten & bloemkool;
* maak de citroen-tahin dressing;
* stel de wrap samen (voeg eventueel extra sla & groenten toe);
* eet & geniet!                           

Geniet nog van het weekend & leuke week!


Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 4 wraps:
Ingredi├źnten:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
1 medium bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
2 cups/300 gram gekookte kikkererwten
2 eetlepels olie
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 theelepel madras kerriepoeder
¼ - ½ theelepel chilipoeder
theelepel lookpoeder
Peper & zout, naar smaak
Voor de citroen-tahin-dressing:
2 eetlepels tahin
1 ½ eetlepel versgeperst citroensap
Peper & zout, naar smaak
Water om te verdunnen
Extra:
4 (glutenvrije) wraps
Humus (zelfgemaakt of gekocht)
2 avocado’s, in plakjes
Platte peterselie, grof gesneden

Bereidingswijze:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
Roer de olie met de specerijen tot een glad papje.  Breng op smaak met pezo. Meng de bloemkool en kikkererwten erdoor. Stort het geheel op een bakplaat.
Bak 25 à 30 minuten in de oven, roer elke 10 minuten door.
Voor de citroen-tahin-dressing:
Meng de tahin en citroensap in een kommetje. Verdun de dressing mat water. Breng op smaak met pezo.
Samenstelling van de wraps:
Verwarm de wraps voor in een warme pan.
Bestrijk de wraps met een laagje humus. Leg achtereenvolgens de avocado, bloemkool & kikkererwten, en platte peterselie op de wraps. Besprenkel met de citroen-tahin-dressing.
Rol op en val aan!



Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Makes 4 wraps:
Ingredients:
For the cauliflower & chickpeas:
1 medium cauliflower, divided in small florets
2 cups/300 gram cooked chickpeas
2 tbsp oil
1 tsp cumin powder
½ tsp coriander powder
1 tsp madras Kerrie powder
¼ - ½ tsp chilli powder
⅛ tsp garlic powder
Pepper & salt, to taste
For the lemon-tahini dressing:
2 tbsp tahini
1 ½ tbsp freshly squeezed lemon juice
Pepper & salt, to taste
Water to thin
Extra:
4 (GF) wraps
Hummus (homemade or store-bought)
2 avocado’s, sliced
Flat leave parsley, roughly chopped

Instructions:
For the cauliflower & chickpeas:
Preheat the oven to 190° Celsius.
Mix oil and spices, season with pepper and salt. Cover cauliflower and chickpeas with the spice mix and place on a baking tray.
Bake for 25-30 minutes, stirring every 10 minutes.
For the lemon-tahini dressing:
In a small bowl, combine tahini and lemon juice. Thin the dressing with water and season with pepper and salt.
Assembly:
Heat the wraps in a pan.
Spread a layer of hummus on the wraps. Arrange avocado, cauliflower & chickpeas and flat leave parsley on top. Drizzle with lemon-tahini dressing.
Roll and dig in!

Reacties

  1. Hey
    Wij eten deze wraps al de hele week als lunch. Dieter met pina colada koeken als extraatje.
    Heel lekker!
    Groetje Sofia, Dieter & Yoram

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Sofia,
      Blij te horen dat de wraps in de smaak vallen! En de koeken.
      Tot binnenkort! Liefs Yanni

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Zachte Dubbele Chocolade-Walnoten Koeken / Fudgy Double Chocolate-Walnut Cookies

Rijke, zachte dubbele chocolade koekjes met chocolade chips & walnoten. Deze koekjes zijn chewy & gooey en houden het midden tussen een brownie en een koekje!

Koekjes met een rijke & diepe chocolade smaak, zachte textuur & smeltende chocolade in je mond. Heerlijk bij een glaasje milk of zelfs een glas rode wijn.
Het geheim van de koekjes?
* Een rijke chocolade smaak door de combinatie van cacaopoeder & chocolade chips. Stel je voor; koekjes lauw uit de oven, de chocolade druipt nog een beetje uit de koekjes…. * De koekjes worden net iets te kort gebakken en smelten als het ware weg in je mond. Hier geen droge kruimels te bespeuren! * Het recept gebruikt net iets meer suiker & olie dan naar gewoonte. Maar de koekjes zijn het o zo waard! Hoor ik daar dieet??? Vertaling???? Het is maar een koekje. * Walnoten als tegengewicht tegen de donkere chocolade.
Aan alle chocolade liefhebbers deze koekjes zijn voor jullie! En hoewel ik normaal niet de grootste chocolade fan ben, …

Midden-Oosterse Quiche met Aubergine, Spinazie & Kikkererwten / Middle-eastern Quiche with Eggplant, Spinach & Chickpeas

Quiche met Midden-Oosterse smaken, groenten & kikkererwten.
Eerder heb ik al eens een receptje gepost van een quiche met meer klassieke smaken, tijd voor een meer Midden-Oosters geïnspireerde variant. Hiervoor heb ik gegrilde aubergines, spinazie, kikkererwten en natuurlijk de nodige specerijen gebruikt. Als basis voor het quichemengsel heb ik een mengsel van silken tofu en kikkererwtenbloem gemaakt. In mijn ogen de beste manier om een vegan quiche te maken.
De quiche is eenvoudig te maken: * grill de aubergines (gebruik courgettes ter variatie) * maak het quichemengsel * voeg kikkererwten en spinazie toe * bladerdeeg in de vorm & vullen (jawel, ook ik koop mijn bladerdeeg kant en klaar) * bakken en eten!
Serveer de quiche met tahin voor dat extra Midden-Oosters tintje! Deze hartige taart kan geserveerd worden als lunch, hoofdgerecht of neem ze eens mee als picknick. Eet warm of koud.
Een kleine opmerking over tahin: Er bestaat dikke en dunne tahin. De meeste winkels verkopen de dikke…

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten / Indian Stir-fry with Quinoa, Chickpeas & Veggies

Roerbak met groenten, kikkererwten & quinoa, Indische stijl. Een instant gezonde maaltijd.
Ook dit jaar kweek ik weer groenten & fruit in mijn bescheiden stadstuintje. Ik heb gezien de oppervlakte dan ook geen massa’s groenten te oogsten. Het blijft beperkt tot een handje van dit en een handje van dat. Ideaal om te verwerken in roerbakschotels en curry ’s dus. In dit receptje heb ik de oogst van de dag gecombineerd met kikkererwten (gebruik linzen ter variatie) en quinoa. Het gerecht wordt op smaak gebracht met Indische specerijen & munt. Om het geheel af te werken komijnyoghurt en een salade erbij. Het resultaat: een simpele en snelle maaltijd, boordevol smaak!
Hebben jullie mijn nieuwe bowls al opgemerkt? Leuk h├ę!
Have a happy day!

Indische Roerbak met Quinoa, Kikkererwten & Groenten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Voor 2 ├á 3 personen: Ingredi├źnten: Neutrale olie om te bakken ½ cup/100 gram quinoa ~2 cups/200 gram gekookte kikkererwten
~2 cups groenten (zoals bro…