Doorgaan naar hoofdcontent

Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing / Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing

Een wrap is een ideale snelle maaltijd of lunch. Voeg extra sla en groenten toe voor extra crunch en frisheid.

Ik heb deze wraps gemaakt na een dagje uit. Het moest dus snel gaan zonder aan gezonde voedingsstoffen in te boeten. Kikkererwten to the rescue! En aangezien ze het zo goed doen bij bloemkool was de keuze snel gemaakt. Dat en het feit dat er natuurlijk een bloemkool in de ijskast lag te wachten… ­čśü

De kikkererwten & bloemkool worden op smaak gebracht met een kerriemengsel en zorgen zo voor de nodige hartige & kruidige smaken in de wraps. Tegelijkertijd geven ze een leuke bite aan de wraps. De citroen-tahin dressing zorgt voor een verkoelend & romig effect, de perfecte combo!

Het recept is eenvoudig:

* maak het specerijenmengsel en rooster de kikkererwten & bloemkool;
* maak de citroen-tahin dressing;
* stel de wrap samen (voeg eventueel extra sla & groenten toe);
* eet & geniet!                           

Geniet nog van het weekend & leuke week!


Kruidige Bloemkool-Kikkererwten Wraps met Citroen-Tahin Dressing
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

Voor 4 wraps:
Ingredi├źnten:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
1 medium bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
2 cups/300 gram gekookte kikkererwten
2 eetlepels olie
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 theelepel madras kerriepoeder
¼ - ½ theelepel chilipoeder
theelepel lookpoeder
Peper & zout, naar smaak
Voor de citroen-tahin-dressing:
2 eetlepels tahin
1 ½ eetlepel versgeperst citroensap
Peper & zout, naar smaak
Water om te verdunnen
Extra:
4 (glutenvrije) wraps
Humus (zelfgemaakt of gekocht)
2 avocado’s, in plakjes
Platte peterselie, grof gesneden

Bereidingswijze:
Voor de bloemkool & kikkererwten:
Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
Roer de olie met de specerijen tot een glad papje.  Breng op smaak met pezo. Meng de bloemkool en kikkererwten erdoor. Stort het geheel op een bakplaat.
Bak 25 à 30 minuten in de oven, roer elke 10 minuten door.
Voor de citroen-tahin-dressing:
Meng de tahin en citroensap in een kommetje. Verdun de dressing mat water. Breng op smaak met pezo.
Samenstelling van de wraps:
Verwarm de wraps voor in een warme pan.
Bestrijk de wraps met een laagje humus. Leg achtereenvolgens de avocado, bloemkool & kikkererwten, en platte peterselie op de wraps. Besprenkel met de citroen-tahin-dressing.
Rol op en val aan!



Spiced Cauliflower-Chickpea Wraps with Lemon-Tahini Dressing
vegan, gluten free, soy free, nut free

Makes 4 wraps:
Ingredients:
For the cauliflower & chickpeas:
1 medium cauliflower, divided in small florets
2 cups/300 gram cooked chickpeas
2 tbsp oil
1 tsp cumin powder
½ tsp coriander powder
1 tsp madras Kerrie powder
¼ - ½ tsp chilli powder
⅛ tsp garlic powder
Pepper & salt, to taste
For the lemon-tahini dressing:
2 tbsp tahini
1 ½ tbsp freshly squeezed lemon juice
Pepper & salt, to taste
Water to thin
Extra:
4 (GF) wraps
Hummus (homemade or store-bought)
2 avocado’s, sliced
Flat leave parsley, roughly chopped

Instructions:
For the cauliflower & chickpeas:
Preheat the oven to 190° Celsius.
Mix oil and spices, season with pepper and salt. Cover cauliflower and chickpeas with the spice mix and place on a baking tray.
Bake for 25-30 minutes, stirring every 10 minutes.
For the lemon-tahini dressing:
In a small bowl, combine tahini and lemon juice. Thin the dressing with water and season with pepper and salt.
Assembly:
Heat the wraps in a pan.
Spread a layer of hummus on the wraps. Arrange avocado, cauliflower & chickpeas and flat leave parsley on top. Drizzle with lemon-tahini dressing.
Roll and dig in!

Reacties

  1. Hey
    Wij eten deze wraps al de hele week als lunch. Dieter met pina colada koeken als extraatje.
    Heel lekker!
    Groetje Sofia, Dieter & Yoram

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Sofia,
      Blij te horen dat de wraps in de smaak vallen! En de koeken.
      Tot binnenkort! Liefs Yanni

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Speculaas-Marsepein Cake / Speculaas/Biscoff-Marzipan Cake

Speculaascake met een laagje marsepein, ook gekend als gevulde speculaascake!


Met Sinterklaas weer in aantocht vullen de rekken in de winkels zich weer met het nodige zoets & snoepgoed. Van chocolade, speculoos/speculaas, amandelspijs, pepernoten… noem het maar op. Keuze te over! Ik laat al dat lekkers meestal gewoon aan mij voorbijgaan en bak gewoon zelf iets. Zoals deze speculaas-marsepeincake.
En wie kent hem niet, de gevulde speculaas? Een laag marsepein tussen twee laagjes speculaaskoek. Het is dan ook een ideaal huwelijk. Vandaag echter geen koek, maar cake. Het principe is hetzelfde, kruidige speculaascake gevuld met een laagje amandelspijs. Nog een beker warme chocolademelk en je avond kan niet meer stuk!
Van de overschot marsepein heb ik nog een paar paddenstoeltjes gemaakt ter decoratie. Optioneel, maar leuk.

Voor de paddenstoeltjes: Neem een bolletje marsepein en vorm er met je handen een plat schijfje mee, dit hoeft helemaal niet perfect rond & afgelijnd te zijn, in de…

Pompoencake met Pecan Crumble & Sinaasappelglazuur (of muffins) / Pumpkin Cake with Pecan Streusel & Orange Glaze (or muffins)

Pompoen, pecannoten & sinaasappel… Een griezelig lekkere Halloween cake!



Het moet natuurlijk helemaal geen Halloween zijn voor deze cake… ook op andere dagen is de cake huiveringwekkend lekker!
Ik heb morgen een dagje uit met een wandeling gepland. Om mijn maatje te verrassen (en voor een beetje extra energie onderweg), nog snel een cake gebakken. Ik hoop alvast dat ik in mijn opzet ben geslaagd.
En met de herfst en al zijn pompoenenpracht, moest dit natuurlijk een pompoencake zijn. De pompoen krijgt het gezelschap van pecannoten en sinaasappel. Want eens ik dan toch aan het bakken was, besloot ik de cake maar een klein extraatje mee te geven. Zo werkt het nu eenmaal in mijn keuken. En hoewel de crumble en het glazuur optioneel zijn, hoezo optioneel??? Waren we het er dan niet over eens dat het crumble laagje het beste gedeelte van de cake is?! Als je dan al iets als optioneel wilt beschouwen, laat dan het bordje & vorkje weg...
* smeu├»ge & kruidige pompoencake; * pecan crumble…

Tajine met Aubergine & Kikkererwten / Tagine with Eggplant & Chickpeas

Marokkaanse tajine met aubergine & kikkererwten.
Omdat de tajines op de blogpagina zo populair zijn…
Vandaag een simpele tajine met aubergine & kikkererwten op smaak gebracht met kruiden & specerijen. In tegenstelling tot de meeste tajines, is deze minder kunstig gepresenteerd, de smaak is er echter niet minder om. Nog steeds het belangrijkste, niet dan!?
Aubergines en kikkererwten zijn een perfect huwelijk in de keuken. Aanvullen met de nodige specerijen & smaakmakers en de tajine staat al te pruttelen. Op de foto is de tajine geserveerd met platbrood, waaraan komijnzaadjes zijn toegevoegd + instrijken met lookolie na het bakken.
Smakelijk!
Tajine met Aubergine & Kikkererwten veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingredi├źnten: Olie om te bakken 1 medium ui, in ringen 2 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, in blokjes (verwijder zaadlijsten indien gewenst) ½ theelepel komijnzaad ½ theelepel koriander ¼ theelepel Cayenne ¼ theelepel kurkuma 1 laurierblad 1 aubergine, in blokj…