Doorgaan naar hoofdcontent

Mango-Aardbeien Smoothie Bowl / Mango-Strawberry Smoothie Bowl

Even een flinke dosis vitamientjes binnengekregen. En hoewel ik graag een smoothie drink, geef ik de voorkeur aan een bowl. Het is zeer simpel, fruit blenden met een weinig vocht, in een kommetje storten en afwerken.

Ik heb vandaag een combo gemaakt van mango & aardbeien + limoen:

*banaan
*aardbeien
*mango
*limoen

En nu komt het leuke deel van de bowl, de afwerking met de toppings:

*hennepzaad
*kokos
*amandelen
*munt

De munt is eerder decoratief, hoewel… ik eet de blaadjes meestal gewoon mee op!


Mango-Aardbeien Smoothie Bowl
veganistisch, glutenvrij, sojavrij, rauw

Voor 1 à 2 bowls:
Ingrediënten:
Voor de smoothie bowl:
1 banaan, in stukken & bevroren
½ mango, in blokjes
8 aardbeien
~2-3 eetlepels kokoswater of zelfgemaakte mylk
Sap van ½ limoen
Voor de toppings:
Amandelen
Geraspte kokos
Hennepzaad
Blaadjes munt

Bereidingswijze:
Blend geleidelijk aan alle ingrediënten voor de smoothie bowl glad in de blender. Voeg extra vocht nodig indien nodig.
Werk af met de toppings. Serveer meteen.


Mango-Strawberry Smoothie Bowl
vegan, gluten free, soy free, raw

Serves 1-2:
Ingredients:
For the smoothie bowl:
1 banana, chopped & frozen
½ mango, chopped
8 strawberries
~ 2-3 tbsp coconut water or homemade milk
Juice of ½ lime
For topping:
Almonds
Desiccated coconut
Hemp seeds
Mint leaves

Instructions:
In a blender gradually blend the ingredients for the smoothie bowl until smooth. Add extra liquid if needed.
Garnish with the toppings. Serve immediately.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Kaneel Wafels met Vijgen-Walnoten Compote / Cinnamon Waffles with Fig-Walnut Compote

Zachte kaneelwafels met een compote van vijgen & walnoten + verse vijgen + kokosslagroom.

Er zijn zo van die dingen, die ik pas echt ben gaan appreciëren sinds ik veganist ben. Wafels is zo één van die dingen. Niet dat ik ze zo vaak eet, maar dat maakt ze nu net dat beetje specialer.
Vandaag deel ik een receptje voor één van de lekkerste wafels die je ooit hebt geproefd! Een zachte kaneelwafel, een beetje geduld hier want ze komen knapperig uit het wafelijzer… Plakkerig-zoete vijgen-walnotencompote, verse vijgen en een toefje kokosslagroom voor de durvers. Het is zowat een dessert als maaltijd, wel dat heb ik er alvast van gemaakt. 😁
De wafels zijn natuurlijk ook lekker op zichzelf. Ze zijn laag in vet- en suikergehalte en gemakkelijk te maken. En als je niet zelf compote wil maken, gebruik dan vijgenjam uit een potje.
Smakelijk!


Een paar andere recepten die je misschien leuk vindt: Hazelnoot Pannenkoekjes met Gekarameliseerde Vijgen / Hazelnut Pancakes with Caramelized Figs
Pecan Koff…

Tofu Tajine met Olijven & Tomatensaus / Tofu Tajine with Olives & Tomato Sauce

Snelle & simpele saffraan-gember tajine met tofu, olijven & gekruide tomatensaus.

Een aantal weken geleden had ik een etentje met twee voor mij zeer bijzondere mensen. Op het menu:
* Tajine met tofu * Couscous salade met oven geroosterde wortelen, abrikozen & tofu feta * Harissa-komijn yofu (als extraatje voor de liefhebbers van pittig eten) * Marokkaanse cake
De tajine heeft tofu als basis. Tofu in een tajine? Ook ik was er vroeger geen fan van, het leek gewoon iets te missen. Tot ik deze tajine maakte. De tofu wordt eerst gemarineerd met citroen, gember en saffraan, en daarna krokant aangebakken. Nog een mild gekruide tomatensaus en groene olijven om de tajine compleet te maken, et voilà. Ik gebruik ingelegde citroen in het recept, een typische Marokkaanse smaak. Als je hier geen fan van bent, kan je deze gewoon weglaten of minder gebruiken. De tajine zal nog steeds kruidig & smaakvol zijn.
Deze tajine kan op voorrand bereid worden, altijd handig als je gasten ontvangt.
* to…

Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen / Simple Fennel-Tomato Soup with Lentils

Simpele venkel-tomatensoep met linzen.
Het beste eten is soms gewoon het simpelste eten! Niet? Een kom dampende soep op een druilerige dag… mmm. Meer moet dat niet zijn.
Geen dure ingrediënten, geen eindeloos gedoe in de keuken,… En dan denk ik altijd, is dit wel iets om op een blog te posten? Maar lekker is lekker, en soms wil ik gewoon een ideetje meegeven.
Een blogpagina draait in mijn ogen niet enkel om high tech en ingewikkelde recepten. Soms heel simpel en snel, soms net dat beetje meer. Zoals ik aangeef in de beschrijving van mijn blog, gaat het om alledaagse recepten, die haalbaar moeten zijn voor iedereen. Het heeft weinig zin om receptjes uit te werken, die niemand inspireren of die nooit door iemand worden gemaakt. Als er liefhebbers zijn van meer “fancy” eten, laat mij maar een berichtje.
Voor nu, smakelijk!


Simpele Venkel-Tomatensoep met Linzen veganistisch, glutenvrij, sojavrij, notenvrij
Ingrediënten: Olie om te bakken 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 grote venkel,…